güvercinimin problemi ne, ölür mü ? önemli..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan patron35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

patron35

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emir yolcu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
merhaba abiler kardeşler . 1 hafta önce kuşumda ( erkek mısıri ) hırıltı olduğunu farkettim . sitede araştırdım ve hipredoxi ilacını kullanmaya başladım . 4 gündür ikişer damla damlatıyorum. 2 gün önce hırıltı hiç yok dencek kadar azalmıştı . ddün yani 3. gün farkettm ki kuşta halsizlik var. kuş yem yiyene kadarherşey normal yem yiyor su içiyor sonra bi köşede kabarıp hasta kuşlar gibi duruyor . daha snra bakıyorum kümeste eşine kur yapıyor ötüyor . kuşu çözemedim sizce problem nedir. bir sorum daha var kuşun 3 hafta önce falan kanadı çekildi ve şuan kanadı yarıya kadar uzadı ama sarkık. bi problem varmıdır ?

ve bu arada kuşun gagasının üstündeki deliklerde beyazlıklar var küf gibi

kuşun ağzına bak mantar olabilir birde veba hastalığı geliyor olabilir aynısı başıma geldi. kuş iyi gibi ama yavas yavas kilo kaybediyor ağız içi beyazlanmalar oluyor.

ne yapmalıyım peki vitaminle karışık yemde veriyorum .s

agız içi mantarlar için veterinerden ilaç alabilirsin. yada kendin bir nesne yardımı ile kuşun bogazına zarar vermeden temizlersen ve vebaya önlem olan ilaçalrdan veririsen hastalıga tutulmadna kurtarabilirsin kuslarını. ne ilacı oldugunu veterinerle konusarak halledebilirsin. tam ilaçları bilmiyorum suan ama bana veteriner veba için oximix önerdi. 1/3 çay kasıgı içebilicekleri kadar suya yada 1/3 çay kasıgı kadar ilacı ufak bir suyla karıştırıp damlalıkla agızlarına 3 damla günde 1 kere olarak 3-5 gün kulanımını önerdi.

baktım ama mantar göremedim . böyle devam ederse veterinere gidicem..

patron35' Alıntı:
baktım ama mantar göremedim . böyle devam ederse veterinere gidicem..
erken gitmem senin yararına olur.

vitamin varsa sularına vitamin ekle ama 2 ilacı aynı anda verme biri sabah diğeri aksam olsun. vitamın ve mineral tasları dısında vitamın.

yemle karışık vitamin veriyorum ama daha etkili bildiğiniz vitamin ismi varmı

Geri