GUVERCİNİN 10 RİCASI!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ikikereikibeş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
BİLAL Ç.
Meslek
serbest
İlgi Alanı
Kuşlar
GUVERCİNİN 10 RİCASI

Sevgili güvercinseverler kuşlarımız eğer konuşabilseydi bize herhalde şöyle seslenirlerdi ;
...
1- Benim hayatım 10 ile 12 yıl sürer.Beni beslemeye başlamadan önce iyi düşün.
2- Bana senin benden istediklerini anlayabileceğim süre tanı.
3- Benim içimde güven duygusu uyandır. Ben bununla yaşarım ve uçarım.
4- Bana hiçbir zaman uzun süreli darılma ve beni cezalandırmak için bir yere kapatma. Senin hayatında iş, eğlence ve arkadaşların var.Benim hayatımda eşim,kümesim ve sen varsın.
5- Arada sırada benimle konuş.Sözlerini anlamasamda bana yönelttiğin sesinin tonunu anlarım.
6- Bana daima nasıl davranılması gerektiğini bil.Yem vermezsen yiyemem, su vermezsen içemem.Unutmaki beni beslemeye karar verdiğinde ihtiyaçlarımıda karşılamayı göze almıştın.
7- Bana vurma, çok canım yansa bile benim sesim çıkmaz.Benim seni gagalamadığımı düşün.
8- Bana "isteksiz, tembel, uçmuyor, işe yaramaz" diye kızmadan önce düşün.Belki yediğim yem dokunmuştur.Belki susuz kalmışımdır.Belkide güneşin altında uzun süre kalmış, sıcaktan halim kalmamıştır.
9- Yaşlandığım zaman beni elden çıkartma birgün sende yaşlanacaksın.
10- Her zor anımda (Hastalık,yaralanma,yaşlanma vs.) yanımda ol. " Benim için kaldırmaz " veya " Ben görmeden yok edin" deme.Benim sorumluluğumu taşıdığını unutma.Benim için herşey eşim, kümesim ve sensin.Çünkü herşey seninle daha kolay.

Ne dersiniz güvercin dostları çokta haksız sayılmazlar değilmi?

Çok güzelmiş bence çoğunda da haklı :)

ikikereikibeş' Alıntı:
GUVERCİNİN 10 RİCASI

Sevgili güvercinseverler kuşlarımız eğer konuşabilseydi bize herhalde şöyle seslenirlerdi ;
...
4- Bana hiçbir zaman uzun süreli darılma ve beni cezalandırmak için bir yere kapatma. Senin hayatında iş, eğlence ve arkadaşların var.Benim hayatımda eşim,kümesim ve sen varsın.
5- Arada sırada benimle konuş.Sözlerini anlamasamda bana yönelttiğin sesinin tonunu anlarım.
6- Bana daima nasıl davranılması gerektiğini bil.Yem vermezsen yiyemem, su vermezsen içemem.Unutmaki beni beslemeye karar verdiğinde ihtiyaçlarımıda karşılamayı göze almıştın.
7- Bana vurma, çok canım yansa bile benim sesim çıkmaz.Benim seni gagalamadığımı düşün.
8- Bana "isteksiz, tembel, uçmuyor, işe yaramaz" diye kızmadan önce düşün.Belki yediğim yem dokunmuştur.Belki susuz kalmışımdır.Belkide güneşin altında uzun süre kalmış, sıcaktan halim kalmamıştır.
10- Her zor anımda (Hastalık,yaralanma,yaşlanma vs.) yanımda ol. " Benim için kaldırmaz " veya " Ben görmeden yok edin" deme.Benim sorumluluğumu taşıdığını unutma.Benim için herşey eşim, kümesim ve sensin.Çünkü herşey seninle daha kolay.

Ne dersiniz güvercin dostları çokta haksız sayılmazlar değilmi?

merhaba,
harika bir paylaşım çok teşekkürler.. hayvanlar gerçekten de sizin söylediklerinizi sesinizin tonundan hissediyor ve anlıyorlar! onların da bir can taşıdığını hiçbir zaman unutmamak gerek.. sevgiyle.. :slm:

Cok guzel baylasim bu taleplere bir cogu daha eklenebilir ama biz bu ise sevdalilar olarak su 10maddeyi uygulasak bile yeterli ilk once bir canli olrak ele almaliyiz rengi irki sekli kani modeli olarak degil...

GUVERCİNİN 10 RİCASI

...

Ne dersiniz güvercin dostları çokta haksız sayılmazlar değilmi ?
BAKABİLECEĞİMİZ KADAR BESLEYELİM.
İHTİYAÇLARINI KARŞILAYALIM .KUŞLARIMIZA ÖZEN GÖSTERELİM,BARINAKLARINI TEMİZ TUTALIM.!

hamd olsun hiç bır canlıya zulüm edilmez bende 10 yılı aşkındı kuş beslıyorum elımden geldıgı kadarda konforlarını saglıyorum ne yemsız bırakırım ne susuz bırakırım tası topragı onunden eksık etmem hastalanmadıgı surece bır guvercınım elımı surmem rahatsız olmasınlar dıye oraya konuyor buraya konuyor dert etmem ozgurce bırakırım kendı hallerıne herkese bol saglıklı yavrular almak dılegı ıle saygılarımla .

adige55' Alıntı:
hamd olsun hiç bır canlıya zulüm edilmez bende 10 yılı aşkındı kuş beslıyorum elımden geldıgı kadarda konforlarını saglıyorum ne yemsız bırakırım ne susuz bırakırım tası topragı onunden eksık etmem hastalanmadıgı surece bır guvercınım elımı surmem rahatsız olmasınlar dıye oraya konuyor buraya konuyor dert etmem ozgurce bırakırım kendı hallerıne herkese bol saglıklı yavrular almak dılegı ıle saygılarımla .
:bravo:

Çok bişey istemiyorlar esasında (: Sadece olması gerekenleri :heyo:

güvercinlerinizle konuşun, sadece ıslıkla yükseldiklerini, geri döndüklerini, uçtuklarını sanmayın...

benim bazı güvercinlerim uçarken yörüngeden çıktıklarında, "nereye gidiyosun lan, ekmek yediğin yer burada" diye bağırıyorum, kuş sanki fırça yediğini anlamış gibi aniden geri dönüyor, yani sese kulak veriyor. Bazen balkonlarında veya terasta olan komşularım bağırışımı duyunca kahkaha ile gülüyorlar ama olsun :))

iyiki de konuşmuyorlarmış yoksa her zaman dır dır bunları anlatıp dururlardı satmak zorunda kalırdık:)

Kim derlemişse ellerine sağlık. Daha önce de okumuştum ama sonra bulamamıştım. Hak vermemek elde değil. Hatta daha da geliştirmeliyiz. Evet geliştirmeliyiz ki: bu hobinin, aslında çok büyük bir sorumluluk da demek olduğunu, okuyan anlasın ve idrak etsin.

Ne mutlu sorumluluklarını yerine getirenlere...

Daha önce konu hakkında başka bir başlık altında yazdıklarım.

Re: Yuvalık için öneri.

Mesajgönderen hener » 26 Kasım 2013 19:00

Muzaffer Bey,

Hayırlı olsun. Bana göre en doğru kararı verdiniz.

Bir zamanlar güvercinlerin ağzından yazılma bir yazı okumuştum. Onlara karşı olan sorumluluklarımızı çok güzel dile getiriyordu. Maalesef birçok güvercin besleyen (Güvercin sever diyemiyeceğim) gerekli şartları sağlayamıyor. Onların da bir yaşamları olduğu gerçeğini göremiyor. Büyük bir çoğunluğu elverişli şartları sağlayamamaktan ortaya çıkan sağlık sorunlarında, hasta olan kuşlarlara suçlu muamelesi yapıyor ve hemen itlaf akla geliyor. Aslında ilk akla gelmesi gereken bu hastalık nasıl ortaya çıktı, nerde yanlış yaptık olmalıdır. Nasıl ki biz çoçuklarımıza zamanda olması gereken aşıları yaptırıyorsak onlara da yaptırmalıyız. Bakteri nedenli hastalıklara ortam yaratmamak için yeterli bir yaşam alanı ve hijyenik bir ortam sağlamalıyız. Kimse bizi bu sorumlulukları almaya zorlamıyor. Ama eğer alıyorsak, yerine getirmek boynumuzun borcudur. Bunu da kabul etmeliyiz.

Kümes yapımı ile ilgili bir yardıma ihtiyacınız olursa, sorumluluklarımızı nasıl en kolay şekilde yerine getirebiliriz yönünde, seve seve tavsiyelerde bulunabilirim.

Hoşçakalın..
Kullanıcı avatarı

Geri