Güvercinin 2 kanadınında tüm sazlıklarını çekmek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kp1skopaT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

Kp1skopaT

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kubilay candoğan
Meslek
OKul
İlgi Alanı
Kemirgenler
Abiler kardeşler kuşlarıma birtane kuş inmiş ben aşşadayken benimkiler kuş getirmiş ama yabani değil genç canlı sapasağlam bişey ayağındada künye var ben bu kuşu elıme aldım bantladım felan sahibi gelmedi yarın sabah bi kalktım kuşlar kaşınıo o kuşta bit varmış diğerlerinede bulaştırmış bitleri bi baktım kanatlarına
tüm kanatlarında bir sürü bit var büyükleri elle aldım ama küçükler kaldı işte ama küçükte çok var 2 kanadınıda tamamen çektim tüylerine kadar çektim yani tüyleri ellemedim tüm kanatlarını çektim günah mı sevap mı anlamadım ama kuşu kaşınmaktan kurtardım yıkadım.

Soruya gelirsek kuşun 2 kanadını çekersek nolur 1 ?

BENCE BUNLARI YAPMAN KUŞU OLDUKÇA ÜZMÜŞ VE ACI VERMİŞTİR. KUŞÇUDAN GAYET UYGUN FİYATLARLA SATILAN BİR BİT İLACI ALIP KUŞLARINI İLAÇLAYABİLİRDİN.

evet kardeş hafta sonundayız her istediğim şeyi anında bulamıyorum pazartesi günü bir kuş ilacı alıp ilaçlıcam peki sorumun cevabını bılıyormusun kardeş ?

Kp1skopaT' Alıntı:
evet kardeş hafta sonundayız her istediğim şeyi anında bulamıyorum pazartesi günü bir kuş ilacı alıp ilaçlıcam peki sorumun cevabını bılıyormusun kardeş ?

O KADAR İYİ BİR KUŞÇU DEĞİLİM. YORUM YAPAMAM ONA. BU SİTEDE GERÇEKTEN KUŞÇULUKTAN ÇOK İYİ ANLAYAN VE YARDIMSEVER İNSANLAR VAR. SANADA YARDIM EDECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYORUM.

HAYIRLI GÜNLER..

Sağol kardeşim bilmeyimde şöyle efendice yorum yapman bile yeterli benim için güzel kardeşim sanada hayırlı günler dilerim.

Ne olur? Kuşa boşu boşuna eziyet vermiş olursun.. 1 aydan fazla bi süre yeni teleklerin çıkmasını beklemş olursun..

Bit için kanatların hepsinin çekenide ilk defa duydum.Hafta sonu ilaç bulamam demişsinde kuş 2 gün daha kaşınsaydı sonra alsaydın ilacı, Kuşun kanatsız kalmasından iyiydi bence ;)

Birader bildiğin gibi değil aşırı vardı kanat diplerinde küçük büyüklerin yavruları galiba bende yayılmasın diye çektim yoksa o kolay kolay toparlanamazdı yoksa bende bir güvercin severim niye hayvanın canını yakmak isteyimki

Abicim sen elinde toplamaya çalışırsan tabi olmaz.. İlacı kullandıgın zaman hepsi dökülcekti zaten kuştan.

Evette kardeş bazıları yaptım ama gitmedi bitler felan yazmış eğer senin bu konuda tecrüben varsa bana anlatırmısın ? Şuan bit ilacım yok ama elma sirkem var bi şişe daha hiç açılmamış buda etkili diyorlar banyo suları felan var ama nasıl ne kadar katıcagımı bılmıyorum mesela 10 lıtrelık su koyuyuroum 10 litreye bir çay bardağımı yoksa bir büyük bardak mı onu ayrıntılı anlatırsanız memnun olurum sevaba gırersınız kuşlarım kurtulmuş olur hepsinde var birisi bir iki damla felan demiş birisi 250 gr. demiş kafam karıştı ??

Sirkenin yeteri kadar etkili olacağını sanmıyorum.. Sitede Blotic'le ilgili arama yapabilirsin..

O ilacı pazartesı alıcam kardeş sirkeyide kullanmak istiyorum en azından ayakta kalmalarını sağlar ben bı yemek yıcem sirke kullanımına acil ihtiyacım var elma sirkesinin şımdıden tüm cevapların ve ilgin için teşekkürrler

Kp1skopaT' Alıntı:

kusu nkanatlarını cekersen ıdaman yaptırılması gereken bır kus ıse ucma ıstegi azalabilir kuş uçamadıg ııcı nkendini üzüntüye verip ölebilir üzüntü sırasıdna gecirecegi hastalıkalr ıdiger kuşlara bulastırabılır.

Hmm.. altı üstü 3 hafta uçamıcak yaw o kadar büyür mü ki olay hastalanmaz inş.

Flood gibi olacak ama bişey eklemek isteyim benım tanıdıgım bır kuşçu var komşu en kral dönekleri bakıyor mesela çok iyi bir bangosu var ama çatılara alışmış çatılara gidiyor eee napıcan uçurmak için dedim 3 hafta kadar bantlı dudarım felan dedi sonra makas atarım 1 ay felan öyle durur dedi sonrada kanadını çekerim 1 ayda öyle durur yine uçmazsa ucuza satarım dedi yani adam 3 ay gibi bir süre zarfında kuşu hiç uçurmuyor yani bu kuş üzülmüo demekki adamın bi bildiği var peki bu adam ne anlar dersen bak yemin ederim ki güneşli bir havada tamam mı 3 yavrusu var dönek 2 haftalıklar daha yem yiyemiyorlar anneleride büyüdüler sanıp beslemiyor dışarı çıkaralım güneşlensin dedik 2 dakika ya durdu ya durmadı yavrulardan birisi ağzını açtı felan nefes nefese kalmış bi kuş gibi adam ölecek dedi kuş 5 dk sonra kümeste can çekişiodu ve anında öldü adam dio kı kuşlar kritik zamanda anneleri beslemezse ölecek dedi adam hep sabahları biberonla beslio sabahsı diğer 2 yavruda öldü yani yavrucuklar öldü herkeze tecrübe olsun beyler benım bu konudaki şeyim kardeş demişinki sakın yanlış anlama bak ilgin için teşekkür ederim ama kuşun kanadını çekince üzülebilir ama bu herhangi bir hastalığa yol açacağını sanmam ve gelişmeleride bu konu altında belirticem hepimiz bilgilenelim bu konuda :tamam:

her üzülen kuş hastalıga yol açmaz ama üzülen kuş yem yemez özle bir pusar kendini durgunlasır tüylerini kabartır ve yem yemedıği için direnci kırılır ve kolay hastalık kapar ve bulasıcı hastalık kaptıysa diğer kuşlarada bulşastırır.
ben de çetim 1-2 tel güvercinden gelen celek kırılmıs celekde süt celek herhalde tam cekılmemıs baslamıs kanmaya bende attım kumese orası kan olmus butun ve parazıt kapmıs ve butun kumes o kuş yüzünde nvebaya kurban gitii çok güzel mardinler toplamıstım. neyazıkki bilinsizlik herseyi aldı götürdü

Evet dostum ama benim kuşum maşallah hala capcanlı :) kanatlarındaki pireler yine artmış banyo sularına sirke attım ama başka ne yapıyım sımdılık yarın ilaç alıcam sprey mı alıyım toz mu hangisi daha iyidir

sprey en etkılı yontem toz alırkan kus kanat vurdukca o attıgı ntozlar yok olur tozlar hem fazla etmı etmıyo ama spreyler 1-2 asat ıcınde bit bırakmıyo

Nerde bulurum kardeş bu spreyi alırken blotic sprey mi dicem ? eczanelerde satılır mı

spreyın adını bılmıyorum aczanede varmı yokmu bılmem

güvercinin kanatlarının altına azcık zeytinyağı sür belki o pire vs getirmez

kuşculukta en cok karşı çıktığım şey kanat çekmedir gecen gün bi sabuni çektim kuşun ortadan 3 4 kanadını cekmişler kafadaki baba kanatlar duruyor lan çekiyorsunuz bari adam akıllı iş yapın kacıranda kimse bilmiyorum artık ama iyi kuş

acı çekmiştir

sen bitlenince ne yapiyorsun ..herseyin bir cozumu var sen resmen eziyet etmissin hayvanlara ...

Abi kuşa yazık olmuş telekleri çeksen bile bitler yürüyüp vucuduna giderler kuş yine kaşınır melih abinin dediği gibi blotic'i kullanabilirsin banyo suyuna 1-2 damla damlatsan yeter he çok damlatma kuşu öldürebilirsin...SAYGILAR

Geri