güvercinin alışması için kanat çekimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okancintan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

okancintan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
okancintan
Meslek
market sahibi
İlgi Alanı
Kuşlar
arkadaşlar,ben yeni guvercinler alıcam hayırlısıyla,bunların kanatlarını ceksem 40 gün gibi cıkıyo,kuşa çok zararı olurmu,yok bantlamı dersiniz,ama ben bantlamak istemiyorum,bilgilerinize sunuyorum,cevaplarsanız sevinirim,şimdiden tşkler

degerli arkadaslar yorumlarınızı bekliyorum,yardım ltf,tşkler

ya dostlar bi cevap yazın ltf ,pazar günü kus alıcam,bilginize ihtiyacım olucak ,tşkler

Bence Çekme Kanatlarını kardeş Oyun kuşlarının kanatları Çekilmez. Mardin ve kelebek gibi kuşların kanatlarının Çekilmesi taraftarı değilim. Çok pahalı ise vur makasa değilsede bırak kaçarsa kaçsın yada bantla gözlemlersin hareketlerini alışınca ufaktan açarsın.

BReZza' Alıntı:
Bence Çekme Kanatlarını kardeş Oyun kuşlarının kanatları Çekilmez. Mardin ve kelebek gibi kuşların kanatlarının Çekilmesi taraftarı değilim. Çok pahalı ise vur makasa değilsede bırak kaçarsa kaçsın yada bantla gözlemlersin hareketlerini alışınca ufaktan açarsın.
saol kardesim bilginden dolayı,oyun kuslarının kanatlarının cekildigini bilmiyodum,ancak kusların kanatlarını bantlarsam belki alısamadan cıkarmak isterim bundan emin deilim iste,içimde buyuk bi ucurma hasreti var ondan dedim,ama kacırırsam buna gonlum el vermez iste,dusunsene cok guzel bi kus alıyosun emek veriyosun ve ilk ucurusta kacırıyosun,buna cok uzulurum iste,bundan soledim,bilgi için tkr tşskler,saglıcakla kal

Orasını bilemem Kanka o zaman Çek kanadını gitsin ama bu sferde alıştığında uçtuğu zaman oyununu kaybederse düz uçar bu seferde neden dönmüyor dersin. He bu arada kanadını çekincede illaki alışacak diye bişey yok Sana bağlı kuş rahat ederse 2 günde alışır zaten ama zorlarsan Kuşu rahat ettiremezsen istersen 3 ay tut gider ben ne yıllanmış kuşlar gördüm Kaçan :hmm:

haklısın kardesim orası ole,uyarıların icin tskler ,bilgilendirdin,o zaman senin dedidigin gibi yapayım tkr saol,iyigeceler

bencede kanatlarını çekme bantla kümesin önünde yemle kümeste yemle ama kümesin etrafında dolaştır ki kümesin çevresine ve kümese alışşın eş kuş alacaksan bir kaç gün dediğim gibi yap ve önce erkeği boşla ama sen uçurma kendi uçsun ilk bir kaç gün sen uçurursan korkup kaçabilir sonra erkek alıştıktan sonra yavaş yavaş dişiyi boşla o zaman alışacaktır ama kesin çözüm olmamakla en etkili alıştırma yöntemidir herşey gönlünce olsun :tamam:

birde kümesin çevresinde dolaştırırken kuşları kendi haline bırak alışınca zaten hayvan belli eder öter vs vs o zaman istediğin kadar uğraş inş. istediğin gibi olur

bilginizden ve ilginizden dolayı cok tsk ederim,aydınlattınız tşkler

kuşlaırn kanatlarını çekme taraftarı değilim ama bazende gerekiyor örneğin 5 hafta önce kuş aldım tip ve kuş benim kuşlarımla birlitke uçtu 2 hafta boyunca ve eski sahibi arkadaşıma geri gitti kuşıu gene aldım gene 2 hafta uçtu sonra gene gitti ve anladımki kuş eski yerini sürekli hatırlamakta ve mecburen kanatlarını çektim ama genellikle hiçbir kuşumun kanatlarını çekmem ama bazı damarlı ve güzel kuşlarda gerekiyor örneğin bu bendeki kuş gibi ne yaptıysam uçtu gezdi kümese girdi çıktı ama gene 2 hafta sonra gnee gitti böle kuşlarda gerekiyor kanat çekmek ama pek yanaşmam kanat çekmeye..

Ama tek bişeye dikkat eğer bantlayacaksan gece kümese soktuğunda falan kuşların kanatlarını aç bazen açmayan arkadalaşlarımız oluyo sonra kuşun kanatları tutuluyo. Dışarı çıkartırken bantla içeri sokarken aç.. Bu kadar..Kolay gelsin...

.....................SİNAN ÖZTEKİN......................

Son derece karşıyım kanat çekimine.bunun kuşlara verdiği acı çok büyük bence.ve kuşa oyun bozdurur.bence alıştırmak için en az zararlı yöntem bantlamak veya çitilemek.iple çitilemek ve tek kanattan çitilemek en iyisi.iki taraflı çitilemeye gerek yok.bantta öyle.alışınca çözersiniz olur biter.hem kuşun canı da yanmamış olur.yok çok damar bir kuşsa da eşleştirdikten sonra çözebilirsiniz.eşi alışkın değilse tek uçurursunuz eşi varken bir yere gitmez kolay kolay.

Geri