güvercinin kanadının kanaması

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdalmagic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

erdalmagic

Üye
Katılım
4 Eyl 2008
Mesajlar
215
Tepkime puanı
0
Yaş
32
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erdal Saruhan
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar size bir sorum olacak.Bir çift baska güvercin aldım.Alışması için kanatlarını çektim.Çekerken hiçbir sorun olmadı (kan vs.)aradan iki üç gün sonra saldım.Kusum gezinirken bir tanesinin kanadı cıktı yerinden ve birazcık kanadı.Sorum.Sizce bir şey olurmu.Kanadının yerine gelmemesi gibi filan.Lütfen yardımlarınızı bekliorum.
 
Re: Kanat Kan.Yardımmm

değerli dostum..sanırım kuşun kanadını çekerken taze kanadada yüklendiniz yoksa taze kanat kendi atmaz..kan durdu ise sorun yok ama bakın dikkat edin bazı kuşlarda taze kanadın çekilmesi kanat teleğinin körlenmesine sebebiyet verebilir..geçmiş olsun
 
Re: Kanat Kan.Yardımmm

Verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim.Kan Durdu.Ama kanadı cekerken taze kanada hiç yüklenmedim.
 
Re: Kanat Kan.Yardımmm

bir şekilde olmuş artık değerli dostum .belkide kanadı vurdu biryere..sağlık olsun tekrar tekrar geçmiş olsun ..iyi bayramlar
 
ali hakan bey mirolarınız çok güzel resimdeki
 
Tüm okuyan arkadaşlarımızın deneyim kazanması için güzel bir konu. yeni güvercin almış isek eskiden kalma tecrübeyle hemen kanat telekleri yolunur. Amaç kuşun 40 güne yakın uçma özelliğini kısıtlamak ve bu sürede bahçeye salmaya ortama alışmasını sağlamaktır. Bunu telekleri yolmadan başaramazmıyız düşünelim. Çengelli iğne, dikiş iğnesi ve makara ipi, elektrik bantı, seloteyp bant ile kolayca çözümleyebiliriz. Kuş iyice alışkanlık belirtisi gösterene dek engellenmiş dolaşır. Sorunsuz alışmış izlenimi verince kanadındaki bağ açılıp biraz daha rahatça kümes üzerine kalkacağı kadara ayarlanır. Bir müddet sonra iyice alıştı güvencesi verince salmakta sorun yoktur.
Teleklerin sökülmesi olayı berbat bir durum. Çünkü tüy değişimi haricinde sökülen telekler asla bir daha gürbüz olarak yerine gelmeyecektir. Bir müddet sonra çatlamalar ve zayıflık emareleri gösterecektir. Farkedemesekte uçkun olan kuşun irtifa kaybetmesi, performans düşüklüğü ve çatılara konması bu sebepten olmaktadır. Bunu bir an önce öğrenip bilinçli olmaya çalışmalıyız.
Olurki telekler sökülürken kontrollü sökülüyor. Arada bir taze kaldı ona dokunulmuyor. Kuş kanat çırptığı zaman tüm yük o kalan taze tüye bineceği için kırılıp kanamasına sebep olur. Selamlar.
 
Peki kuş nasıl alışkanlık belirtisi gösterir yani ne yapar ?
 
Tedirgin, agresif, kaçma belirtileri, eşine küskünlük, yeme küskünlük v.s göstermemesi bulunduğu ortama alışıyor anlamındadır. Sökülen teleklerin uzama süresi kadar salmada, bahçede ve çevreyi tanıma imkanlarına yardımcı olunursa kuş uyum sağlayacaktır. Sonrasında kanadı serbes bırakılınca zaten uyuşmuş olan kanatla hemen uçmak istemeyecektir. Kümes üstüne, duvarlara vesair dolanıp iyice kerterizleri aldıktan sonra eşi ve yuvasının burada olduğuna kanaat getireceğinden kaçma girişiminde bulunmayacaktır. Alışkanlık bu manadadır Erdal kardeş. Selamlar.
 
Teşekkürler 2 gün önce yeni bir kelebek güvercin aldım.Kanatları taze yeni çıkmış. onun için cekmedim.Bantladım.Bir sorun olurmu ?
 
Sevgili Erdal kelebeğinin taze telekleri gelişimini tamamlamış yeterli uzunluğa ulaşmışsa sorun olmaz. Henüz kısa, uzaması gerekiyorsa bant onun uzamasına engel olacak ve taze telekte yamulma ve düzgün olmayan bir gelişim bozukluğu varolacaktır. Dikkatli gözlemle ve anında müdahale edip bantı açıp yeniden sarki engelleme olmasın. Selamlar.
 
Geri
Üst