Güvercinin kanadının yağlanması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan esmermiro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

esmermiro

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
okan adak
Meslek
bk
İlgi Alanı
Kediler
öncelikle herkeze bol yavrulu bir sezon diliyorum.arkadaşlar uzun süredir duyduğum bişey var.diyolarki kuşun kanadı yağ bağlamış.bunu kanadın altına bakarak söylüyorlar.ama ben bakınca bulamıyorum acaba nerden anlayabilirim .anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.şimdiden vericeğiniz bilgiler için teşekkürler.

esmermiro' Alıntı:
öncelikle herkeze bol yavrulu bir sezon diliyorum.arkadaşlar uzun süredir duyduğum bişey var.diyolarki kuşun kanadı yağ bağlamış.bunu kanadın altına bakarak söylüyorlar.ama ben bakınca bulamıyorum acaba nerden anlayabilirim .anlayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.şimdiden vericeğiniz bilgiler için teşekkürler.

İlk defa sizden duyuyorum bunu ama ur olabilirmi sizin dediğiniz.?

basoglanh' Alıntı:
esmermiro' Alıntı:

İlk defa sizden duyuyorum bunu ama ur olabilirmi sizin dediğiniz.?
hayır diyolarki kuş uzun süre yatırılınca kanadı yağ bağlıyomuş.altında beze gibi bişey oluyomuş .ama ben onu bulamıyorum bu genelde mardin kuşunda oluyomuş.saygılarımla

Beze dediğiniz ur oluyor sanırım ama taklacı besleyen yetiştiricilerimiz daha iyi bilir.

kuşun kanadı yağ bağlamaz sadece çok yatırılan uçurulmayan kuşun kanad kasları zayıflar tembelleşir. bunuda kuşu yavaş yavaş uçurmaya zorlayarak halledebilirsin. fakat ur varsa ve sen ondan bahsediyosan işin bu kadar kolay değil.

kemiklerde kireçlenme de olabiliyor.
feyzi bey dediğiniz olay o kadar da kolay değil bir kuş yattıysa birkaç yıl.
bazen onu uçurmak imkansız oluyor artık.kuş artık tembelliğe alışıyor.
tabiki fiziken de istesede uçamıyor.
çok iyi bir antrenmen gerekir.onuda yapabilene helal olsun.
ben ne yaparsam yapıyım uçuramadığım kuşlarım vardı onlardan biliyorum.
ama bu yağ bağlama olayı gözle nasıl görünüyor onu bilmiyorum.

Tahmin ediyorum kuşun ağırlığına bakarak yani ellerinde tartarak böyle bir ifade kullanıyor olmalılar. Uçan kuşla uçmayan kuşun ağırlığı tabiki farklı olacaktır.

BİLDİĞİME GÖRE KANADININ ALTINDA ET GİBİ TABAKA OLUŞUYO ONADA YAĞLANMIŞ DİOLAR O KUŞ UÇAMAZ BİR DAHA

arkadaşlar yağlanma dediğiniz olay tamamen ur dur ve tedavisi cok zordur

Geri