GÜVERCİNİN KISIR OLUP OLMADINI NASIL ANLAŞILIR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan oktay66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K

oktay66

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
oktay erbaş
Meslek
sağlık
İlgi Alanı
Kediler
GÜVECİNİN KISIR OLUP OLMADINI NASIL ANLAŞILIR
DİŞİ DEVAMLI YUVA YAPIYOR BU YAPTI YUVA 3'CÜ YUVASI NERDEYSE 2 AYDIR EŞLER
BİR HAFTA 10GÜN YATIYO ONDANSONRA BİRDAHA UGRAMIYOR YUVAYA
NEDEN OLABİLİR . . .

dişi kaç yaşında erkek kaç yaşında
kuşları farklı kuşlarla eşle, yumurta zamanı dişiyi uçurma ,dışarı bile fazla çıkartma yuva ısıtsın dahada yumurtlamazsa altına yumurta çek bakalım yatacakmı bende yavrusunu aldığım beyaz dişi yardı eşini bile değiştirmedim kuş 1 sezon uğraştı yumurtluyamadı hayvan bayağı üzülüyordu altına yumurta çektim çıkarttılar yavruları büyüttüler cinsi çok önemli değilse bakıcı olarak kullanırsın dahada yumurtlamazsa çok kızgın olduğundan olabilrir yaz buraya yardımcı olayım :tamam:

Çiftleştikten yaklaşık 1 hafta sonra dişinin yumurtlaması gerekir. Bu süreçte erkek yuvaya çağırıyor ve dişi yuvada yatıyorsa rahatsız etmeyin yumurtlayacaktır. Eğer yumurtlama olmazsa altına başka yumurta koyun eğer dişi kuş bu yumurtalara yatarsa büyük bir olasılıkla kısırdır. Kısır kuşların tedavileri ile ilgili bu sitede birçok bilgi var. Eğer böyle bir durum varsa bu konuları araştırınız. Her halikarda kısır kuşlar çok iyi yavru bakarlar bu yönde de değerlendirilebilirler.

Kolay gelsin..

bazen kalsiyum ve mineral eksikliğinden kuşlar yumurtlayamıyorlar bu yüzden kalsiyum ve mineral yönünden destekle birde balık yağı hapı verirsen (balya) faydasını görürsün inşallah

Arkadaslar kafesten bi disi posta aldim kafesci diyoki altinda yumurtasi vardi kumese geldi es aldi postayla 10 gundur yatiyo yumurta yok altina yumurta surdum yatti ustune kisirmi yerinimi begenmiyo

Hayvanlara biraz zaman verin. Yumurtlaması yakındır.

Benimde boyle sorunum var. Elimdeki sabuni ic kurumaya girip kanadinda ur cikmisti. Simdi Allaha sukur ic kurumadan cikti. Ur da yavas yavas geciyor. Ama hayvan 1Ay oldu yumurtlamadi. Hayvan ic kurumaya girdigi bizayifli bi halsizlik olmustu simdi UR harici hic bisiyok kanatlar uzuyor kuyruk tam. Ama kus yumurtlamiyor. Biri dedi hayvan yumurtlamayi kesmis. Ne yapabilirim? Bu hayvan degerli yavrusunu almak istiyorum. Eger hayvan kisirsa veya yumurtayi kestiyse napmayaliyim ??

Geri