Güvercinin Kuyruğu Gelmiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan RequeNN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

RequeNN

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Berkay
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
güvercin sallabaş hastalığına hafif olarak yakalanmıştı bende kuyruğunu çektim ama kuyruğu 15 gün geçmesine ramen hiç bi şekilde gelmedi filizleri bile yok neden olabilir.

peki sormak istiyorum sallabaşa girdi diuye kuyrugunu çekmek nerden aklınıza geldi nezle olunca tırnaklarınızı kesıyormusunuz?

hayır ne yapcağımı bilemedim kuvvet kuyruğa gitmesin diye cektim hem şimdi o ne alaka sorduğum soruyla allah allah
:S

DAHA BESLEYİCİ GIDALARLA ÜSTESİNDEN GELİRSİN..

hayvanın vücudu çekilen kuyruğu tamamlamak için yeni kan üretmeye başlar buda bağışıklık sisteminin harekete geçmesini sağlar bazı hastalıklarda bağışıklık canlandırdığı için işe yaradığı doğrudur ama sallabaş için çekilirmi bilmem zaten hastalıktan zayıflamış yada kurumaya girmiş bir kuşun kuyruğunu çekmek son derece yanlış bir iştir kuşun ölümüne neden olabilir .Kuyruğun neden uzamadığına gelince besin yetersizliği olabilir yada zaten taze olan kuyruğu çekersen çok geç gelir aynı hatayı sürekli tekrarlarsan tüy körelebilir.sen kuşa vitamin falan ver toparlanmasını sağla kuyruğu illaki yerine geliecektir,daha yeme yeni düşmüş cik cik öten kuşun kuyruğuda çekilmez kuş yavruluktan çıkarken zaten bi kısmını döker.ben eskiden sayaların kuyruğunu yavruluktan çıkmaya yakın çekerdimki sayada yavruğu kuyruğu anaçlarınkine göre daha kısadır ama artık onuda yapmıyorum . araştırırsan forumda sallabaşla iligili değişik tedavi yöntemleri var arkadaşım saygılar..

Sallabbaş ağır sallabaş değil sadece çatıdan inerken zorlanıyor o kadar görünüşte kafada yamulma yok yani

RequeNN' Alıntı:
hayır ne yapcağımı bilemedim kuvvet kuyruğa gitmesin diye cektim hem şimdi o ne alaka sorduğum soruyla allah allah
:S
peki sorarım size kuvvet kuyruga gitmesin demissiniz kuyrugu ÇEKMİŞSİNİZ kuyruk yeniden çıkmaya başladıgında normalde harcagıdından daha fazla sızın deyımınızle kuvvet harcamıcakmı?

niye bu konuda ısrar ediyosun anlamadım çekmişiz bi kere geri gelmiyor cevabını bekliyoruz dediğine bak çektiğimi gerimi takayım :s

Gecmis olsun Berkay.
aslinda adminin söylemi hakli tamam bir yanlislik olmus senin tarafindan ama arkadas konuyu dogruya cekme düsüncesi ile bir diger okuyucuda ayni hareketi yapmamasi icindir bir yorum yapmis.
senhemen kendine alinma olur böyle seyler neler var neler okuyoruz devamli bende cok hata yaptim ve halende yapiyorum böylelikle tecrubemizi yükseltecegiz.

kolay gelsin sallabas hastaliginda ve bakiminda bilgim 0 yani hic ,simdilik okuyorum ama halen tam bir uygulamam yok

Birde unutmusum eger varsa söyle net bir resim benide aydinlatir.
kuslarimdan birisi 2.5 metreden inemiyor bazende cikamiyor ben sallabas oldugundan bile haberim yoktu yeni ögrenmis oldum.
eskiden sallabas kus hatirliyorum kafayi kopardigim.
ama kus yerde duramiyordu basi arkadaydi sanirim cok garip bir durumdu ben onu sallabas olarak animsamistim, simdi senin anlatdigin gibi benimde kuslarda var bu sallabaslik.

hangi kuyrugunu cekmistin ve bir resmi varsa sevinirim.
iyi hatirliyorsam soldan 2 ortadan 2 ve sagdan 2 kuyruk kalacakti dogrumu tam bilmiyorum
denesemmi onada emin degilim acaba 3ay karantinada kus unuturmu merakimda bu yönde.

Mechelen' Alıntı:
Birde unutmusum eger varsa söyle net bir resim benide aydinlatir.
kuslarimdan birisi 2.5 metreden inemiyor bazende cikamiyor ben sallabas oldugundan bile haberim yoktu yeni ögrenmis oldum.
eskiden sallabas kus hatirliyorum kafayi kopardigim.
ama kus yerde duramiyordu basi arkadaydi sanirim cok garip bir durumdu ben onu sallabas olarak animsamistim, simdi senin anlatdigin gibi benimde kuslarda var bu sallabaslik.

hangi kuyrugunu cekmistin ve bir resmi varsa sevinirim.
iyi hatirliyorsam soldan 2 ortadan 2 ve sagdan 2 kuyruk kalacakti dogrumu tam bilmiyorum
denesemmi onada emin degilim acaba 3ay karantinada kus unuturmu merakimda bu yönde.
Benim kuş önce çatılara çıkıyordu ama kafa dönüyordu ara sıra görünüşte bişi yok bazen az bi kayma oluyordu.Sonra çatılara çıkamamaya başladı 30 Cm lik yere çıkamıyordu.Sonra çok forum gezdim çok konu gezdim kuyruk çekme pis kan akıtma filan bahsetmişler bende acıdığımdan tabi pis kan işini yapmadım sadece kuyruğunu çektim.Dekort diyede hap veriyordum.Şuan Gene çatılara çıkıyor ancak inişte biraz zorlanıyor.(Resmini koymaya gerek yok görünüşte bişeyi yok hayvanın (: ) Kuyrukta gelse tam olcak gelmiyor daha işte. 20 gün oldu

İLAÇ FİRMALARI HASTALIKLAR BİTSİN İSTER Mİ?
gönderen [email protected] » 22 Kasım 2011 12:53

EUZU BESMELE
''Bismi'lllahir-Rahmani'r-Rahim;
''Allahü la ilahe illa Hüve'l -Hayyü'l-Kayyuüm.Lae te ' hüzuhu sinetün velae nevm. Lehü mae fi's-semaevati vemae fi'l-ard.Men ze'l-lezii yeşfeu indehü illaa biiznih.Yağlemu mae beyne eydihim ve mae halfehüm.Ve lae yuhitune bişey'in min ilmihi illa bima şae.Vesia kürsiyyühü's-semavati ve'lard.Ve la yeudühü hıfzıhüma.Ve Hüve'l-Aliyyü'l-Azim.''

RequeNN' Alıntı:
niye bu konuda ısrar ediyosun anlamadım çekmişiz bi kere geri gelmiyor cevabını bekliyoruz dediğine bak çektiğimi gerimi takayım :s
Benım amacım kesınlıkle polemık yaratmak deil sadece mantıksız araştırmasız gelişi güzel yöntemlerle hayvanlarımıza cektırılen ezıyete karşıyım bilmem anlatabildimmi!
saygılar.

julyo_s' Alıntı:
RequeNN' Alıntı:
Benım amacım kesınlıkle polemık yaratmak deil sadece mantıksız araştırmasız gelişi güzel yöntemlerle hayvanlarımıza cektırılen ezıyete karşıyım bilmem anlatabildimmi!
saygılar.
Bilmem okudunmu çok forum çok konu gezdim yapıcağım şeyler bittiği için bunu yaptım.Sana sorarım sen hiçmi kuyruk kanat çekmiyorsun ? SAYGILAR

ben yeniyim belki ama ilk basta kandadi kesilmis posta kusumu kanadini cekmekten baska bir sey yapmadim.
onuda bir an önce gelsin ucmak isterse uctun gitmek isterse gitsin diye yaptim

Kuslarimda var sorun,okuyorum SIK takla sorunu icin mantikli bir sey bulamadim.
ama daha cekmedim cünkü icinden 3 kus okadada dokunmuyor ama 5 kusum olsa tabi bir seyler yapmak istiye bilirim.

mantikli olarak sana tavsiyem bir kus icin ugrasacagin zamani ve ona alacagin ilaci hesaplarsan.

rahat temiz 1 cift kus daha alabilirsin.

bunu söyle aciklayim

birgün benim navi(yol bulma cihazi)Tom tomum haritayi kitledi ve birtürlü acamadim.
neyse bir kere göndermistim 6 aydan önce gelmemisti bosuna zaman kaybi.
sonra dedim ya ben bunu yapamam mi?
basladim sabah saat 8den yeri geldimi 2 3 saat ugrastim,kullandigim zaman tam 2 gün ve bunun sadece 24 saatini pc arkasinda sorunu cözmek icin ugrastim.

sonra tabi okadar inatimki yaptim icine bir ikide fazladan harita yükledim.
sonuc olarak 2 gün zaman oyalanma
1 gün pc arkasinda zaman gecirme
eger bir yerde bir gün calissam yani 8 saat
bu 8 saatim icin saatine 10 euro alsam(80euro) sifir bir tom tom(garantili) 75 euro olunca
insan bir kez daha düsünmek zorunda kaliyor.

Geri