Güvercinin Kuyrukları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mysterio
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

mysterio

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
uğur YASSI
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Arkadaşlar benim kuşlarımdan birinin kuyruğunun tam ortasındaki tüğlerden 2 tanesi dikine bi şekilde çıkıyo dikine çıkan tüğleri çektim ama yine dikine çıktılar.

_Bu neden kaynaklanıyo?
_Herhangi bir zararı olurmu?
_Düzelme şansı varmı varsa nasıl?

tüyler derken teleklerimi yoksa teleklerinin bitimindeki tüylermi eğer tüylerse bi sorun yaratmaz ama ilk defa duyuyorum.

Uğur kardeşim engin kardeşimin de dediği gibi normal kısa tüy ise sorun yok.
Ama telek dediği uzun 12 ortalama olur kuyruk teli ise bende ne gördüm ne duydum marul kuyruk (sepet kuyruk,tavus kuyruk) değil ise anormal bir durum.

Çekmek ile en doğrusunu yapmışsın tamamen çıktıkten sonra bir kaç sefer daha çekmeyi dene.
Eğer kuşun yavru ise düzelme ihtimali yüksek diye tahmin ediyorum.
Olayı daha detaylı anlatırsan daha iyi yardım edebiliriz.

Evet efendim kuşun kuyruğundaki telek dediğimiz uzun tüğlerin ortadan iki tanesi dikine çıkıyor.Kuşun cinsi kelebek, Kuş bana yeme yeni düşmüş bir halde geldi, ilk başlarda farkedemedim ama tüğleri oturmaya başlayınca çok dikkat çekmeye başladı.İlk başlarda kendi düzelir kendliğinden düşer belki dedim ama hiç bir değişiklik olmadı O iki teleği çektim ama yine aynı şekilde dikine geldi.Kuş şuan 6-7 aylık.

Eğer yine dik şekilde çıkıyosa tüyler çıkınca kökünden makas at uçmasına engel olmaz görünümde düzelmiş olur.

Selamlar
Bende de ona benzer olay başıma geldi ne yaparsan yap düzelmez sürekli çekerek sadece tüy rengi değişiyor.Göze batıyorsa dibine yakın bir yerden kesebilirsin.Bazen kuyruk teleği eğer kelebek dönek cinsi ise bu tip olaylar (dikine, çatallaşmış kuyruk tüyü veya ters kuyruk tüyü) sık meydana geliyor.Genetik bir olay.
saygılarımla...

Telekleri tekrar çektim bakalım yine dikmi çıkıcak.Birde bu kuştan yavru alsam yavrularında da aynı sorun olurmu acaba?

bizim buralarda onlara çatal kuyruk diyolar bence kuşun cinsidir yani bi zararı yada başka bişeyi yoktur.çekmenize ve kesmenize gerek yok normal bişey yani :evet:

Çatal kuyruk ona denmez kurukların arası açık olana denir bu kuşun tüyler dik çıkıyo dediğim gibi o tüyleri kes.

Ekli dosyalar

• DSC00876.webp
    DSC00876.webp
    77.7 KB · Görüntüleme: 1,884
bizim burda kuyrukları dik gelenlerede deniyo yani iki tüy yanya çatı gibi eyimli birbirine yaklaşışıyor bu na buralarda çatal kuyruk deniyo bazı yerlilerde var sizin dediğiniz gibide var biliyorum ama anlatılmaya çalışılan benim dediğim gibi dik ve birbirine kapanırmış gibi gelen tüylere çatal kuyrukta deniliyo yani :tamam:

bence bu dik kuyruk anasıyla 1 kerelikte olsa eslesmiş olan bir sepet weya selcuklu cekinik geni olabilir ama ana baabada aolması imkansız kümesimde sepet kuyruk yok derseniz nenelerinden de kalma bir ceklinink gen konumunu ortaya cıkarmıs olabilşir
:heyo:

Geri