Guvercinin Suluguna ne koya bilirim ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mahe96
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Mahe96

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muhammed
Meslek
asilhan
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba herkese

guvercin beslemeye yaklasik 3 ay once basladim

dun sabah bir abime gittim guvercinlerinin suluklarin sarimsak mi soganmi ne attigini soyledi tam bilemedim

guvercinlerimin suluklarina ek olarak neler koya bilirim en iyi karisim nedir sarimsak sogan limon sirke gibi seyleri nasil karistirmaliyim nasil kullanmaliyim yardimci olursaniz cok tesekkur ederim

ve sarimsak koyuluyorsa nasil koymaliyim bekletmeliyim birgun onceden suda yoksa direk suluklarina parca sarimsak mi atmaliyim ?

Canım kardeşim aramıza hoş geldin güvercinin suluğuna ne koymam lazım diye yazmışsın ne oldu bir hastalık mı var ,koruma amaçlımı , kulaktan dolmamı ne için koymak istediğini yazar isen arkadaşlarımız ona göre yazarlar ne kadar kuşun var bunları da bildirmen lazım çünkü yazacağımız şeyler hastalık ,halsizlik ,peryodik olarak bir sürü guruba ayrılır bağzı koyduğun şeyler çabuçakta bitirilmesi gerekir bağzıları 6-8 saatten sonra ters tesir yapar ama bildiğim kadarıyla 8-10 kuş için 3-4 baş sarımsağı havanda güzelce dövüp suyu ve taneleri ile suluğun içine koyabilir suluklarını temiz tutmanı yabani güvercin ve saka kuşlarının içmemesi için kümesin içinde tutmanı öneririm selamlar.

SUYA NE KOYARSANIZ KOYUN !

FAKAT ; ÇAMAŞIR SUYU VE SÜNGER İLE TEMİZLEYİNİZ !
SULUK DA YERDEN 40 cm KADAR YÜKSEKTE OLMALIDIR. İÇİNE TOZ , TÜY ..GİRMEMELİDİR.

Özellikle sıcak havalarda elektrolit, bağışıklık sistemini güçlendirmek için Di-a-zyme 256, arada elma sirkesi ve vitamin verilmelidir, kışın limon sıkıp C vitami takviyesi yapmakda da yarar vardır, kışın soğuk havalarda sularına pekmez de katılabilir. Eczanelerde satılan İngiliz karbonatından vermek de faydalıdır, suyu alkali yapar ve dezenfekte etme özelliği vardır.

Geri