güvercinin tüy değiştirememesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan perspektif
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

perspektif

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ibrahim çoban
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Köpekler
selamlar arkadaşlar. kuşlarımdan bazılarında fiziki olarak durgunluk ve ousma gözlemeledim. ve bu kuşlar da sezon boyunca bir türlü tüyünü değiştirememiş olanlar. yem yemeleri yavaşladı ve hareketleri durgunlaştı. ben sebebinin tüye girememleri olabileceğini düşünüyorum ve bu konuda deneyimi olan ve tedavi yöntemi hakkında önerisi olan arkadaşlarcan yardım bekliyorum.
dostlukla...

muhterem, kuscu arkadaslar.
kuslarda, tulek donemi basli basina bir hastalik gibidir.bu donemde kuslar cok hassas ve sitiresli olurlar.o yuzden tulek zamaninda performans yonunden ,kuslara fazla yuklenmemek gerekir.birde tulek doneminde tulege giremeyen kuslar olur.bunun neticesinde kusda , asiri sitires , durgunluk , yem yememe ve kusma gibi haller meydana gelir.cogu zamanda bu hadise kusun olumuyle son bulur. tulege giremeyen kuslara ben iki sekilde yardimci olmaya calisiyorum,
1: kuslara gunluk banyo yapma imkani saglamak, ve ucurmamak (ucurulmayip yatan kuslar tez tulege girer)
2:kusu incitmeden. boyun, bogaz,sirt,dos alti bolgelerinden aralikli olarak tuylerin cekilmesi (yolunmasi)
ben sahsen bu yontemleri uyguluyorum ve her zaman menfi sonuclar aliyorum. bu benim piratikteki tecrubem denemeni tavsiye ederim.insaallah sende menfi sonuc alirsin.

son care yapay olarak tùy degisimine gidilir genellikle kanat kuyruk kursak ense vs vs yerlerinden tùy alinir herzamanda sonuc vermez

slm arkadaslar
kuslara zamaninda vitamin takviyesi yabilsaydi bu tip durumla karsilanilmazdi
kuslar simdi cok degisik sekillerde hastaliklara acik bir durumda tug zamani kuslar keyifsiz
duruyo diye antibiyotik amacli ilac takviyelerinden kacinin tug zamanini daha cok
uzatir forum tipi kuslardan besliyorsaniz tug renginin parlakliginida zedeler arkadaslarin
dedigi gibi tug dokmelerine yardimci olun yem miktarinita sik araliklarla az yemliyerek
kuslari diri tutmaya calisin bu gibi durumlarda kuslarin gursaklarini doldurmak iyi olmaz
saygilar
sevgiler

Geri