dushekimi
Üye
- Ad Soyad
- mehmet fenerci
- Meslek
- memur
- İlgi Alanı
- Kuşlar
--hava çok sıcaktı, kuşlarımı banya yaptırıyordum , bi ara gözüm karşıkı apartmanın çatısına ilişti, bir taklacı,miski . belli ki susamış acıkmıştı, havada öyle sıcaktı ki ben güneşte duramıyordum. derken kuşun göreceği yere koydum suyu hiç dayamanamadı hemen geldi kana kana su içti yem yedi ve ardından kümese girdi, sonuçta bu bir yabancı kuştu yakalayıp sahibi çıkana kadar muhafaza etmem gerek diye düşündüm. kapattım kümesin kapısını kanadını bantlamak için elime aldığımda birde ne göreyim kuşun kanadı zaten bantlı idi, yani bantlı halde kaçmıştı. içim elvermedi öyle bırakmaya gerekli dezenfekteyi yaptıktan sonra, bende saldım kanadını attım kuşlarımın yanına, özgür kaldığını anlayan kuş sevinç hareketlerine başladı,
derken heryere haber saldım, ayna kuyruk, perçemli dişi miski yakaladım diye ama sahibi çıkmadı, o gün bu gün bu kuş tüm ilçeyi gezip, onca kuşun içinden çıkıp nokta halde uçarak yine bana geliyor, hani bazılarımız dertleniriz kuşlarımız kaçıyor diye, bazende böyle güvercin-sahibi arasında vefa örnekleri de yaşanıyor, kuşçuluk hayatımda unutamayacağım bir olay,
şu an bu kuş kümesimde tek taklacı kuş, pekte bakmadım ama buna eş alıp hiç bırakmak istemiyorum.
derken heryere haber saldım, ayna kuyruk, perçemli dişi miski yakaladım diye ama sahibi çıkmadı, o gün bu gün bu kuş tüm ilçeyi gezip, onca kuşun içinden çıkıp nokta halde uçarak yine bana geliyor, hani bazılarımız dertleniriz kuşlarımız kaçıyor diye, bazende böyle güvercin-sahibi arasında vefa örnekleri de yaşanıyor, kuşçuluk hayatımda unutamayacağım bir olay,
şu an bu kuş kümesimde tek taklacı kuş, pekte bakmadım ama buna eş alıp hiç bırakmak istemiyorum.