GÜVERCİN'İN VEFASI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dushekimi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

dushekimi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mehmet fenerci
Meslek
memur
İlgi Alanı
Kuşlar
--hava çok sıcaktı, kuşlarımı banya yaptırıyordum , bi ara gözüm karşıkı apartmanın çatısına ilişti, bir taklacı,miski . belli ki susamış acıkmıştı, havada öyle sıcaktı ki ben güneşte duramıyordum. derken kuşun göreceği yere koydum suyu hiç dayamanamadı hemen geldi kana kana su içti yem yedi ve ardından kümese girdi, sonuçta bu bir yabancı kuştu yakalayıp sahibi çıkana kadar muhafaza etmem gerek diye düşündüm. kapattım kümesin kapısını kanadını bantlamak için elime aldığımda birde ne göreyim kuşun kanadı zaten bantlı idi, yani bantlı halde kaçmıştı. içim elvermedi öyle bırakmaya gerekli dezenfekteyi yaptıktan sonra, bende saldım kanadını attım kuşlarımın yanına, özgür kaldığını anlayan kuş sevinç hareketlerine başladı,
derken heryere haber saldım, ayna kuyruk, perçemli dişi miski yakaladım diye ama sahibi çıkmadı, o gün bu gün bu kuş tüm ilçeyi gezip, onca kuşun içinden çıkıp nokta halde uçarak yine bana geliyor, hani bazılarımız dertleniriz kuşlarımız kaçıyor diye, bazende böyle güvercin-sahibi arasında vefa örnekleri de yaşanıyor, kuşçuluk hayatımda unutamayacağım bir olay,
şu an bu kuş kümesimde tek taklacı kuş, pekte bakmadım ama buna eş alıp hiç bırakmak istemiyorum.

Re: GÜVERİN'İN VEFASI

paylaşım için tesekürler

Bu olaya benzer bi olayda benim basıma geldi bi arkadastan es olması için bi disi getirdim ama kuş uçmamış uçmadığı gibi dam yüzü bile görmemişti neyse napalım napalım dderken kuşu kümese koyduk salalım mı salmayalım mı derken çıkardım kümesten saldım benim kuşların yanına kondu açmış biraz yem yedi daha sonra kuş benim kuşlar ne yapiyosa onu yapmaya basladı arkadasla bir de idda ya girdik uçururum uçuramassın diye bende kuşu uçurdum tabi yatık oldugu için bi iki tur sonra yine bizim dama kondu kusu bir hafta uçrdum tam oynamaya basladı cocuğa geri verdim ama kus her fırsatta soluğu bizim orda alıyor ...

Re: GÜVERİN'İN VEFASI

Beyler paylaşım için teşekkürler.Türkçe'mizi biraz daha düzgün yazmaya itina gösterelim.

Saygılarımla sağlıcakla kalın...

Geri