Güvercinin Yavru Döneminden Çıkıp Çıkmadığını Nasıl Anlarız

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tugay16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Tugay16

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tugay özgür
Meslek
Pazarlamacı
İlgi Alanı
Forumda birçok arama yaptım fakat soruma bir cevap bulamadım bir güvercinin yada güvercinlerin yavrudan çıkıp çıkmadığı nasıl anlaşılır şu telek olayı benim kuşlarım kuyruk tüylerini attı yenilerininde tamamen oluşması nerdeyse tamamlandı ancak nasıl eş alırlar yani yavruluktan çıkıp çıkmadığını nasıl anlayabiliriz

Re: Güvercinin Yavru Döneminden Çıkıp Çıkmadığını Nasıl Anla

Dostum kuşlarının yavruluktan çıkarak eşleşme dönemine geldiğinde zaten kendilerini belli ederler.Dişiler , erkeklere kendilerini salarlar ; erkeklerde dişilere kuyruk sürterek öter , dişi ve erkekte eş almış hale gelmiş bulunur.

kardeşim ilk ana tüyden sonra ana teleklerini de değiştirdikten sonra kuşlar yavruluktan cıkar
bunlar genç kuş olur
yavrusunu alınca da eke kuş derler

tugay en güzeli, kuşa biraz elini yaklaştırdığında yani ürküttüğünde çıkardığı sesten anlarsın, yavruysa cik ciik diye ses çıkarmaya devam eder, yavruluktan çıktıysa tam guurk şeklinde olmasa da buna yakın boğuk bir ses çıkarır (hani erkek çocuklarında küçükken ses ince çıkar da ergenlik döneminde ses kalınlaşmaya başlar, ergenlikten çıktığında da ses tam oturur ve sonraki döneminde bu sesle konuşmaya devam eder) kuşlar içinde aynı şekildedir. yavruluktan çıkıp gençlik moduna girdiklerinde ki bu en az 4-5 aydır, ses kalınlaşmaya başlar. Bu ses değişiminden sonrasında erkek tam beceremese de bekar dişilere karşı kabarmaya ötmeye çalışır, dişi de dönen kuşa tepki vermeye başlar, Tüy telek konusuna gelince de, doğumdaki tüylerini atıp kendi tüylerini düzmüş olmasını da kanat altlarına baktığında et gözükmemesinden anlayabilirsin.

FeLix_' Alıntı:
tugay en güzeli, kuşa biraz elini yaklaştırdığında yani ürküttüğünde çıkardığı sesten anlarsın, yavruysa cik ciik diye ses çıkarmaya devam eder, yavruluktan çıktıysa tam guurk şeklinde olmasa da buna yakın boğuk bir ses çıkarır (hani erkek çocuklarında küçükken ses ince çıkar da ergenlik döneminde ses kalınlaşmaya başlar, ergenlikten çıktığında da ses tam oturur ve sonraki döneminde bu sesle konuşmaya devam eder) kuşlar içinde aynı şekildedir. yavruluktan çıkıp gençlik moduna girdiklerinde ki bu en az 4-5 aydır, ses kalınlaşmaya başlar. Bu ses değişiminden sonrasında erkek tam beceremese de bekar dişilere karşı kabarmaya ötmeye çalışır, dişi de dönen kuşa tepki vermeye başlar, Tüy telek konusuna gelince de, doğumdaki tüylerini atıp kendi tüylerini düzmüş olmasını da kanat altlarına baktığında et gözükmemesinden anlayabilirsin.
anladım abi çok sağol ya tutmaya çalıştığımda gurk gurk ses çıkartıyorlar hatta kümeste birbirlerine de aynı sesi çıkartıyolar ama anlayamadım yavrumu yavruluktan çıktımı çıkmadımı diye ama şimdi biraz anlıyorum yani kuşların en az daha 2 ay falan süreleri var heralde

Geri