güvercinler dışarda uyuyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mustafatmstf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
S.A. arkadaşlar güvercin konusunda tecrübesizim bilgilerinize ihtiyacım var, bir aydır bir çift taklacı güvercin besliyorum, üç gün öncede bi çift daha getirdim ve yeni çift içinde bir yuva yaptım, ancak ilk getirdiğim çiftin dişisi iki yuvaya da hem kendi eşinin hem de yeni çiftin girmesine izin vermiyor, yeni çift ve ilk getirdiğim çiftin erkeği dışarda uyuyorlar dişi ise tek başına yuvada uyuyor ve boş duran bir yuva daha var dişi güvercin o yuvaya da girmelerine izin vermiyor, ve sürekli ötüp yeni getirdiğim çifti dövüyor, sizce neden kaynaklanıyor bu durum ve ne zamana kadar devam eder bilgilendirirseniz memnun olurum

Mustafa bey aramıza tekrardan hoşgeldiniz. Biz yetiştiriciler genel olarak yuvaları yaparken yanyana ve üst üste olacak şekilde birçok yumurtalık ekleriz. Güvercinler karekterleri gereği komşuluk ilişkilerini sevmezler, yapmış olduğunuz yuvayı mevcut eşlerin tam tersi istikamete yaparsanız yeni çiftte kendine yer edinebilecektir. Eğer bu işlemi yapmazsanız yuvalarını vermezler. Hatta birçok durumda güvercinleri yavrularını tam büyütmeden yan yuvaya yumurta yapıp hemen yeni yumurtalara yatmaya bile başlayabilirler.

çok teşekkürler yardımınız için yarın sabah yuvanın konumunu ve yönünü değişeceğim, birşey daha sormak istiyorum hocam ilk getirdiğim çiftin bahsettiğim sorun yaratan dişisi yuvada inliyor bu da yine bahsettiğiniz mevzudan dolayı mıdır acaba ?

Kuşlarınız yumurtlayacaklar yuvayı kapmışlar muhtemelen yuvayı hazırlıyorlar veya çiftleştiler yumurtlaması yakın.

hocam çok mutlu oldum teşekkürler umarım olur en kısa sürede bu nasıl bi alışkanlıktır inanılmaz keyifli, teşekkürler hocam yardımlarınız için, iyi akşamlar

Canım kardeşim anladık kümesinde dört adet kuş var ama kaç adet yuvalık var yumurtlayacak kuşlar yuvanın altını üstünü yanını iç güdüsel olarak koruma altına alabilirler sen yuva sayısını artır birkaç gün sonra onlarda kavgayı bırakır selamlar.

Canım kardeşim anladık kümesinde dört adet kuş var ama kaç adet yuvalık var yumurtlayacak kuşlar yuvanın altını üstünü yanını iç güdüsel olarak koruma altına alabilirler sen yuva sayısını artır birkaç gün sonra onlarda kavgayı bırakır selamlar.

yuvalık dediğiniz nedir hocam bilmiyorum fakat bi adet yumurtalık diye bişey aldım köpek yemliği benziyor, ondada sonradan aldığım çiftin yumurtaları vardı yavrular çıktı ama bahsettiğim dişi öldürdü onları

Canım kardeşim limon sandığı gibi veya suntadan 40x30x30 ebadtlarında yatak odası gibi düşün ve ortasınada o köpek maması koymak için olanlardan da olabilir yumurtaları birakabileceği plastik veya metal birazda ot, saman veya yaprak gibi şeyler olabilir selamlar.

pombal-equipa.webp

27535933.webp

fikir vermesi açısından örnek güvercin yuvalıkları.

Son düzenleme:
Geri