güvercinler hakkında kitaplar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haydar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

haydar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ertuğrul Durmaz
Meslek
Çiftçi
İlgi Alanı
Kediler
güvercinler hakkında yazılmıs kitaplar varmı güvercinlerin soylarına göre özellikleri, egıtımlerı, bakımları, hastalıkları ve tedavılerı gıbı bilen varmı acaba...

Türkiyede böyle bir kaynak olduğunu sanmıyorum , yurtdışında vardır mutlaka .. Bizde daha çok herşey doğaçlama öğreniliyor , hayat okulu kitabını okuyarak öğreniyoruzz , :::))
Tabi latife bunla'da , ben sanmıyorum olsun , ..
Size forumlardan inlernet sitelerinden iistifade edebileceğinizi hatırlatırım , bolca konu var hemen her soruna ait konular ve cavaplar var .. Ayrıca buradanda soru sorabilir fikirleri tecrübeleri öğrenebilirsiniz .. selamlarŞEREF

cengiz mercanoğlu adında bir saygıdeğer kuşçunun taklacı kuşlarla ilgili bir kitap yazdığını duydum ama bende ulaşamadım bilen varsa bende okumak isterim

Bilim adına yazılmış kitablar illaki var.ama veterinerler seviyesinde kelimelerini anlayamazsınız.onların kendi kelimeleri var

Aslında güvercinler üzerine kitaplar olsa.. Büyük ustalarımız anılarını falan anlatsa çok güzel olur.. Hem okuru çok olur hemde yeni başlayanlar için deneyim olmuş olur bi anlamda

güvercinin kitabı olmaz
kuş bir gariptir
herkes kafasına göre bir şeyler tesbit eder
zaten kuş besleyen iyi kötü birşeyler öğrenmiştir.

selami06' Alıntı:
güvercinin kitabı olmaz
kuş bir gariptir
herkes kafasına göre bir şeyler tesbit eder
zaten kuş besleyen iyi kötü birşeyler öğrenmiştir.

Ustam zaten benimde kasteddiğim kesin bilgiler değil.. Atıyorum mesela 70 yaşındaki bi ustamız anılarını falan yazsa, yada bi hikaye oluştursa güzel bi kitap olur bence

yazılmış kitap yoksa biz oluşturabiliriz, özellikle dernekler kendi bölgelerindeki ırklarla ilgili bilgileri toplayarak kitapçık haline getirebilir ve hepsi birleştirilerek kitap haline getirilebilir. her yöredeki ustalar yılların birikimlerini paylaşabilir,bölgelerindeki ırkların 30-40 sene önceki özellikleriyle günümüzü kıyaslayabilir. farklı çalışmalar yapılabilir.

İstanbul Beyazıt'ta Sahaflar çarşısı var, muhtemelen orda vardır gidip ordaki kitapçılara sormak lazım, çok zor bulunması imkansız dediğim kitapları aramaya gittiğimde bile sorduğum ilk dükkanda evet var cevabını aldığım bir yer...

Saygılar

S A GÜVERCİN İLE İLGİLİ TAM İÇERİKLİ IRKLARA GÖRE AYRILMIŞ TAM OLMUŞ DENİLEBİLECEK BİR KİTAP OLDUGUNU SANMIYORUM DAHA ÖNCELERİDE BİR KAÇ ARKADAŞIN KİTABINI YAZMAKLA ALAKALI ÇALIŞMALARI OLDUGU SÖYLENİYORDU HATTA BİR KAÇ AY ÖNCESİDE SİTEMİZDE GÜNDEM KONUSUYDU HERKESİMİN BÖYLE BİR YAZILMIŞ KİTABA İLGİSİ OLDUKCA FAZLA LAKİN KUŞLARDA KATAGORİ FAZLA OLDUGUNDAN HANGİ CİNS KUŞUN HANGİ ÖZELLİKLERİNİ YAZILACAK OLAN KİTABA KUSURSUZ DENİLECEK ŞEKİLDE ARAŞTIRILIP YAZILABİLMESİ PEK ÖYLE KOLAY OLACAK GİBİ GÖRÜN MÜYOR BU KENDİMCE ŞAHSİ GÖRÜŞÜMDÜR AMA ELİMİZİN ALTINDA BULUNAN BÖYLESİNE GÜZEL PAYLAŞIMCI PEKÇOK ŞEYİ HATTA EKSİK DENİLEMEYECEK KADAR BİLGİ TECRÜBE USTA YETİŞTİRİCİ BİR O KADARDA BU UGRAŞA GÖNÜL VERMİŞ GENÇLER VE YENİ YETİŞENLERİNDE İÇİNDE BULUNDUGU BU NADİDE
////KUSCULAR ORG////SİTESİ KUSCU VE KUSCU OLACAKLAR İÇİN BİLMESİ ÖGRENMESİ VEDE UYGULAYABİLMESİ AÇISINDAN BİR KİTAP GİBİ FAZLASIYLA BİLGİYE KİŞİYE USTA VEDE YETİŞTİRİCİYE SAHİPTİR YAPABİLECEKLER İÇİN ZATEN BİR ///// KİTAP /// TIR BEKLENİLEN UMUT VE ÜMİT EDİLEN KİTAP PİYASAYA ÇIKANA KADAR FAZLASIYLA YETERLİDİR BU SADECE BENİM KENDİ GÖRÜŞ VE DÜŞÜNCELERİMDİR BEN BU ŞEKİL DÜŞÜNÜYOR BÖYLESİNE PAYLAŞIMCI ETKİLEYİCİ BİLGİ VE TECRÜBELİ ÜYELERİYLE KİTABIN OLAMAYIŞINI ARATMADIGINA İNANIYORUM BU NİMET TEN FAYDALANMAMIZA İMKAN SAGLAYAN KURUCULARI ELEMANLARINI DA ŞAHSIM OLARAK AYRI AYRI TEBRİK VEDE TAKDİR EDİYOR BAŞARILARININ DAİM OLMASINI GÖNÜLDEN DİLİYORUM TEŞEKKÜR EDİYORUM
SAYGILARIMLA

ben samsun serinofil derneğinin çıkardığı bi kitap okumuştum 5 6 sene önce türkiyedeki ırklardan bahsediyordu mükemmel bir kitaptı

Geri