Güvercinler Hakkında soru

spygenc

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mahmut
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Selamun Alyekum arkadaşlar
Arkadaşlar güvercin beslemeye yeni başlayacağı,öğrenmek istediğim bir kaç bilgi var diğleri zaten forumda mevcut.
Yaklaşık bir yıldır içimde kuş besleme zevki var fakat hiç kuşum yoktur,para ilede satın almaya kıyamıyorum beslicek yerim yok diye.Mahallede çocuklar bi tane güvercin tutmuşlar bana verdiler tam cinsini bilmiyorum ama arkadaşlar çakmaklı dedi erkekmiş.Yakında 1 dişi miski almayı düşünüyorum.Fakat bunları nasıl alıştıracağım ? yada damar yapacağım.Bide kuşları karışık cinsle,renkle eşleştirmek ne kadar doğru değişik kuşlar elde etmek için.Yabani bi kuşla eşleştirsem nasıl sorunlar olur ?
Yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekür ederim.
Saygılarımla

http://www.resimupload.gen.tr/viewer.ph ... u2np7u.jpg

bilinçsizçe yapılan eşlemelerde hep kırık saf olmayan kuşlar elde edersin. bence karışık eşleme yapma. taklacı alıştırılması kolay kuşlardandır kanatlarını bağlaman 3 gün gezdirip kanatlarını çözmen yeterli olacaktır. çakmaklıyla miskiyi eşleme sen bi tane çakmalı dişi al onla eşle bu 1 çift kuşla öğrenmeye çalış herşeyi.

Bilgiler için teşekür ederim
Yabani kuşla eşleştirsem nasıl olur ?

yabani derken nasıl bir yabani tahtalı gökçe falan mı?

göstermiş olduğun resim posta ırkı dediğimiz yarış güvercinidir. taklacıyla eşlemeni tavsiye etmem. sen gene benim dediğim gibi bir tane dişi çakmaklı al onunla eşle elindeki erkek çakmaklıyı kuşun nesli bozulmasın.

Aslında benim istediğim kuş ırklarını karıştırarak değişik türde kuşlar çıkarmak ne kadar doğru :ne:

bence doğru değil bilinçsizce yapılan eşlemeler sonucu değişik ne olduğu belli olmayan özellikleri kaybolmuş kuşlar çıkacak bunları ne yapaçaksın ki. bu kuşlar işte pazarlarda çocukların elinde gezeçek rezil olacaklar. sen ilk olarak kuşları eşi eşine eşle tecrübe kazan. sonra ki eşlemelerini çalışmalarını yapabilirsin ama o zaman bile taklacıyı taklacıyla , filocuyu filocuyla eşlemelisin.

bu posta güvercinleri evcildir zaten; sahibi çıkabilir. tabi bu resimdeki postadır diğerlerini bilemem.

Bizim burda onlardan çok var boş dairelerin balkonlarına flan yuva yapıyolar.

sen onları hiç düşünme 1 çift elindeki kuşa bak.

feyzi kardeşim arkadaşın bahsettiği kuş bizim cami güvercini,soksk güvercini denen kuşlar.
arkadaşım çok yanlış düşünceler içindesin.olmucak işler peşindesin.
daha kuşları kümese nasıl alıştıracağını bilmeden kuşları kırıp farklı ırklar elde etmeyi düşünüyorsun.
resimdeki kuş bizim burda erzurum çakmaklısı olarak bilinir.
güzelde bir kuştur kuşa yazık etme.
daha cin olmadan adam çarpmaya kalkmak denilir senin yaptığına.bi öğren sonra,çooook sonra bir 20 yıl sonra farklı ırkları eşleyip yeni kuş çıkarmaya çalışırsın.şu an mantıklı düşünemezsin.yabani ile taklacıdan ne çıkmasını bekliyorsun hülkari falanmı? :)

Mahmut kardeşim öncelikle aramıza hoşgeldin.Yukarıda arkadaşlarım gayet güzel ve doğru olabilecek bilgileri sana belirtmişler.Her ırk kendi saflığında güzeldir.Bugün yetiştiriciliğimizin en köklü problemlerinden birisi malesef kuşların ırkları harcinde diğer ırklarla melezlenmesi problemidir.Bu problem bir çok ırkımızın yok olmasına sebep olmuştur vede olmaya devam etmektedir.Onun için her ırkı kendi ırkıyla eşe atalım.Anladığım kadarıyla yeni yeni güvercin beslemeye başlıyorsun.Bu ilk aşamalarında sana derim ki böyle büyük bir hatayla bu işe başlama.Elinde ki kuş çakmaklımı,al ona bir çakmaklı eş at eşe,sonra gör bak neler olucak....

arkadaşın demek istediği kuş yoska cami kuşu :)
postadan bahsedmıyor

feyzi arkadaşım kardeş galiba yabozla eş vurim diyor

arkadasın kasdedtıgı bu galıba
gver.jpg

Columba-livia.jpg

Yabani_Guvercin_456.jpg

Geri