Güvercinler İçin Baharda Dikkat Edilmesi Gereken Bitkiler

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hüseyin BAŞOĞLAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K

Hüseyin BAŞOĞLAN

Moderatör
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hüseyin BAŞOĞLAN
Meslek
Yazılım-Tasarım
İlgi Alanı
Balıklar
Guvercin kumesleri bahcede olan arkadaslarin dikkatine!Altta resmi gorulen bitki,guvercinlerin severek yedikleri,fakat cok zararli olan bitkidir.Guvercinlerde ilk belirtileri,yesil ishal,sarhosluk,felc,zehirlenme ve olum.Onlemi;once bu bitkiyi bahceden yok etmek yada bu donem guvercinleri bu bitkiden uzak tutmak.Tedavisi;guvercini karantinaya almak,kucuk pet su sisesine,8 mlg prednelon,sisenin alicagi miktarda,kaynatip soguttugunuz suya,1 cay kasigi elma sirkesi,1 cay kasigi seker ve 1 cay kasigin 3 te 1 i tuzla karistirp,gunde 3 defa guvercine,azar azar icirin.Sisedeki su eksildikce,katkisiz kaynamis ve sogutulmus sudan ilave edinki,ilacin dosaji dussun.Bu islemi kendi yiyip icene kadar,3 gun boyunca devam edin.İlk gun sakin yem takviyesi yapmayinki,kursagi en kisa zamanda temizlensin.
hardaltm1kg4.jpg

Alıntıdır.(TGYB)

YAZAR : Ali GÜLÇER

İleti yazarın isteği üzerine yönetim tarafından silinmiştir.

Ustalarımın, bana vermis olduğu, benim için cok önem taşıyan, unutamadığım, Nasihattır;

İYİ KUŞ PARAYLA DEĞİL, DOSTLA OLUR, PARAYI DÜŞÜNENDE, DOSTUNDAN OLUR.
DÜNYA GÜZELLİKLERİ, BİZE GELECEK NESİLİN EMANETİDİR, EMANETLER SATILMAZ, SAHİBİNE VERİLİR.

Selam Huseyin,

Duyarliligindan dolayi, Seni Kutlar ve Tesekkur ederim.

Saygılarımla,
Ali Gülçer.

Ustalarımın, bana vermis olduğu, benim için cok önem taşıyan, unutamadığım, Nasihattır;

İYİ KUŞ PARAYLA DEĞİL, DOSTLA OLUR, PARAYI DÜŞÜNENDE, DOSTUNDAN OLUR.
DÜNYA GÜZELLİKLERİ, BİZE GELECEK NESİLİN EMANETİDİR, EMANETLER SATILMAZ, SAHİBİNE VERİLİR.

Bence yiyebilirler. Sonuçta insanlar kuşlardan daha zekidirler ama kendilerine zarar verecek olan sigara ve alkolü çekinmeden tüketiyorlar.. :heyo:

hiç bir hayvan kendine zarar veren bır bıtkıyı yemez cunku allah onlara neyı tatacaklarını hıslerıyle bırlıkte vermıstır vede ınsanlardan daha ıyı bılırler zaralı bıtkılerı

ayradan bu kuşlara ne yeyip ne yemeyeciğini hissettirir bi nevi onlarla konuşur yani ve güvercinler yada topluca hayvanlar bunları anlar..

Bu konuyu çok geç gördüm. Buda bana iyi bir ders oldu. Ben bahçede kuş besliyorum ve bahçemde bu bitkiden çok var. Geçen haftalarda aynı gün 4 güvercinimi kaybettim. Akşam kümesi kapatırken hiç birşeyleri yoktu. Ertesi gün ölü buldum.

Sonraki hafta bir yıldır beslediğim ayar iki kuşum daha sarhoş gibi yere konarken tekrar havalanmaya başladı indiremedim. Çatıya indiler yürüyemiyorlardı. Tekrar kalkıp kayboldular. Anlam verememiştim. Daha önce başıma böyle birşey gelmemişti.

Burada bu bitkiyi ve yazılanları görünce çözebiliyorum ne olduğunu. İlk iş hafta sonu bahçeyi bu ottan temizlemek. Sizlerde dikkatli olun. Yazılanlara ek olarak kuşların ayakları tutuluyor. Felç olmuş gibi...

Benim kuşlarda bahçeden ıssırgan otu yiyolar bişey olurmu acaba?

selam arkadaşlar bizde koyunda var bu otu ağız dolusu yiyiyor.zaten hayvan neyi yiyip yemeyeceğini bizden daha iyi bilir.

konunun üzerinden epey geçmiş ama yeni gördüm
bizim bahçede ayrıktan sonra en çok çıkan ot bu şuanda çok şükür kaybım olmadı
ama tedbirimi alıp baharda filizini gördüğüm anda vurcam kırbacı kafasına

Hüseyin BAŞOĞLAN' Alıntı:
Guvercin kumesleri bahcede olan arkadaslarin dikkatine!Altta resmi gorulen bitki,guvercinlerin severek yedikleri,fakat cok zararli olan bitkidir.Guvercinlerde ilk belirtileri,yesil ishal,sarhosluk,felc,zehirlenme ve olum.Onlemi;once bu bitkiyi bahceden yok etmek yada bu donem guvercinleri bu bitkiden uzak tutmak.Tedavisi;guvercini karantinaya almak,kucuk pet su sisesine,8 mlg prednelon,sisenin alicagi miktarda,kaynatip soguttugunuz suya,1 cay kasigi elma sirkesi,1 cay kasigi seker ve 1 cay kasigin 3 te 1 i tuzla karistirp,gunde 3 defa guvercine,azar azar icirin.Sisedeki su eksildikce,katkisiz kaynamis ve sogutulmus sudan ilave edinki,ilacin dosaji dussun.Bu islemi kendi yiyip icene kadar,3 gun boyunca devam edin.İlk gun sakin yem takviyesi yapmayinki,kursagi en kisa zamanda temizlensin.
hardaltm1kg4.jpg

Alıntıdır.(TGYB)

YAZAR : Ali GÜLÇER

hocam aşağıdaki resim demişsin ama resim görünmüyo, bitkinin ismini falan yazarsan veya yeniden resim yükleme şansın varsa iyi olur
teşekkurler

Resimin görünmesi için imageshack.us sitesine kayıt olmanız gerekiyor. Biz türk internet kullanıcılarının resim yükleme servisi olan imageshack.us sitesine bile işin suyunu çıkartacak şekilde resim yüklemesinden dolayı site Türkiyeye kısıtlama getirmiş ve üyesi olmayanlara resmi göstermeme kararı almıştır. Bu yüzden http://my.imageshack.us/registration/ adresinden siteye kayıt olduktan sonra resimleri sorunsuz görüntüleyebilirsiniz.

anladım hocam sağol, bizler zaten herşeyi abartmayı cok severiz maalesef.tesekkurler

Geri