GÜVERCİNLER İÇİN DOĞAL VİTAMİN VE EN YARARLI YEMLER

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kotukull
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 13K

kotukull

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
aytaç kara
Meslek
gıda
İlgi Alanı
Kuşlar
s.a. arkadaslar. yeni baslayan arkadaslar için bu başlık altında kuşlar için en yararlı gördügünüz besinleri yazabilirmisiniz.. ben sizin yazdıklarınızdan bir liste cıkardım...

1) 1 lt suya 1 diş sarımsak 1 kapak elma suyu karıştırmak (miğde kurtlarını dökmesi için) haftada bir kez
2) arpa(kuşu sıcak tutması için)
3) yarım limonu 2.5 litre suya sıkıp kuşlara vermek. (limon kanı sulandırıyor ve kuşların direncini arttırıyor..)
4) çay posası (ishali kesiyor)
5) yumurta kabugu (kalsiyum destegi için)
6) kendir(kuşları kızıstırması için)
7) toprak ve tuz
8) maydonuzu kaynatıp suyunu içirmek
9) limon rendelemek ekmek kurutup ufalamak
10) darı aspir mısır bugday cekirdek kenevir burcak bezelye fiğ
11) balla pekmezi karıştırıp suyuna katmak(kusu kısın sıcak tutuyor)
12) semiz otu

teşekkürler bunları deniycem inşallah iyi gelir kuşlara

tebrikler çok iyi

Bilgilerin için teşekkürler. bunların bir çogunu kendimde uyguluyorum. fakat semiz otu ve maydanoz ile ilgili daha detaylı bilgi verebilirmisin.?

Teşekkürler.

McCarthy' Alıntı:
Bilgilerin için teşekkürler. bunların bir çogunu kendimde uyguluyorum. fakat semiz otu ve maydanoz ile ilgili daha detaylı bilgi verebilirmisin.?

Teşekkürler.

kuşlara semiz otu vermekcok yararlıymış.. mayudonozun suyunu kaynatıp vermekte öyle..

teşekürler bilgilerinden dolayı

sağol abi bilgiler için önemli bilgiler
KUBİLAY saygılarımla.......

selamlar ben kuşlara haftada 3 gün bir maşrafa yem ayırıp içine bir yumurta kırıyorum iyice karıştırıp daha sonra toz olarak bebek maması bira mayası birde adı aklıma gelmedi beyaz bir tozu karıştırarak hazırladığım karışımda 10 tatlı kaşığı kadar iyiyce karıştırıp onu veriyorum fatydası olurmu acaba

capslock967' Alıntı:
selamlar ben kuşlara haftada 3 gün bir maşrafa yem ayırıp içine bir yumurta kırıyorum iyice karıştırıp daha sonra toz olarak bebek maması bira mayası birde adı aklıma gelmedi beyaz bir tozu karıştırarak hazırladığım karışımda 10 tatlı kaşığı kadar iyiyce karıştırıp onu veriyorum fatydası olurmu acaba
abi walla bende denicem dicem ama bn haftaya alcam kuşları nese saol abi tawsiyen için
KUBİLAY saygılarımla......

aralarında benim bilmediklerim vamış paylaşım için çok teşekkür ederim

Bugun öğrendigim bir bilgiyide sizlere yazıyorum.
Kuşçulugu bırakmak üzere olan bir abimizden bilgidir.
kuşları bir süre (12-24 saat arası) susuz bırakıp ardından 2 saatlik dilim içerisinde tuzsuz ayran içirmemi tavsiye etti. Kuşların bagırsaklarında oluşabilecek bakterilerden koruma amaçlı.

kuşların ishalili önlemek ve ishal olan kuşu düzeltmek için de Nando taşını (yanlış hatırlıyor olabilirim isimi.) önerdi.

degerli arkadslar guzel paylasımlarda bulunuyosunz bnde size isinize yarıcak bi bilgi vermek istiyorum kuslar silindir seklinde olan herseyi yer pazardan aldıgınız yesilliklerin saplarını ufak ufak dograyıp verırsenız cok faydasını gorursunz ozelliklerde ıspanak ve maydonoz bide semiz otu sapını severek yiyolar buda kusu gelecek hastalıklardan koruyor ve dırencını arttırıyor saygılarımla...masrafsız ve temiz bi iş yani kesinlikle faydasını görürsünüz

Bu bilgiler için teşekkür ederim.

Çok saol kardeş yavruları çıktı bizim kuşların çok iyi oldu saolasın

şu maydonoz suyu olayını açıklarmısınız.... Sapını sıcak suda kaynatıpmı verecegiz?

tşkler bilgilendirdiniz bizleri :)))

EKMEK YERİNE '' K E K '' VERMEYİ DENEMELİSİNİZ..!

Bir kaçı her zaman verilmez ancak.Mesela yumurta kabuğu erkeğe verilmez.Kemik erimesine neden olur.

ben evimde kullandığım yumurtaların kabuklarını ilk önce kurutur biraz çoğaldılarmıda rondoda öğütür,kuşlarımın kum kabına koyarım.bu güne kadar da kuşlarımda bir zararını görmedim.sizin kuşlarınızın erkeklerinde kemik erimesi nasıl oluyor anlamış değilim.

http://www.maviboncugum.com/saglik/kemi ... -kuru.html

Geri