Güvercinler Neden Yürürken kafasını sallar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KaRaCaKMaKLi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ÖzGüR aFaCaN
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar, burada cok fazla kus ustalarımız var, bakalım bu soruya ne cevap verıcekler, sizce kuşlar yururken neden kafasını ılerı gerı sallıyorlar? Yorumlarınızı bekliyorum.

çok güzel bi soru ama cvp yok hiç düşünmemiştim.

merak ettim şimdi..

saygılarımla..

Kendi tahminimce tek ayak üzerindeyken dengeyi sağlayabilmek için... Hareket ettikçe ağırlık noktası değişeceğinden yüce mevlam böyle bir çözüm bulmuş... :))

Biz insanlar yürürken kollarımızı niye sallıyosak onlarda kafasını sallıyo olabilir:)

Bende Öyle sanıyordum ama kuslar kafalarını denge için sallamıyorlarmış.

SORUYA BAKAR MISIN ?

HEY GİDİ HEYYY...

MEMLEKETİMDEN MANZARALAR.... ÇEŞİT ÇEŞİT.....

Yaradan öyle yaratmış ,; Fizyolajik yapısı öyle .. Her canlı yaşamak için ihtiyacı olan tüm donanıma ve gerekli tüm kabiliyete sahip ..
Kimi tüylü , kimi kürklü, kimi et yer yaşamak için kimi ot yer , kimi suyu ağzına alıp kafasını yukarı diker suyu öyle yutar, güvercinler gibi kimisi suyu doğrudan içer kafasını kaldırmadan .. Kimi doğurur ,kimi yumurtlar , kimi yavrusunu ağzında büyütür , kimi doğar doğamaz kendi yavrusunu bile av olarak görür , kimi kuş sütü ile besler kimi emzirir .. Kimi avdır , kimi avcı .....
Ancak tüm canlılar yaşamak için gerekli imkan ve kabiliyetle donatılarak vaar edilmştir .. Farklı farlı yaratılmışlardı ama, belli bir denge içinde haytlarını sürdürürler ..
Taki İnsan oğlu çomak sokana dek bu düzen bozulmadan devam eder ..

Burada bize verilen mesaj Onun varlığını birliğini görmek ve itaat ederek,
Hizmetimize sunulan bu sistem'den istifade edeken şükretmektir..
selamlarŞEREF

katarsis' Alıntı:
SORUYA BAKAR MISIN ?

HEY GİDİ HEYYY...

MEMLEKETİMDEN MANZARALAR.... ÇEŞİT ÇEŞİT.....
Tebesüm edip ::)) Hoşgörü göstermek lazım ... :: selamlarLEREF

bence kuş ayğını ileriye attığında damarlar kısalıyo yeniden düzeliyor böle bişey olabilirmi:)

:) tesekkur ederım arkadaşlar.

Şeref abi tabiki yaradan oyle yaratmıs ama şunu bilinki hayatta hiçbirşeyin yoktan var olmaması ve vardan yok olmaması gibi, yaradanın yarattığı her seyin, her canlının ve her canlının her ayrıntısının sebebi vardır, hiçbirşey anlamsız şekilde yaratılmamıştır.

Ben açıklıyayım kuş yürürken her adım atığında ilerler ve cok kısa bir sure(belkı sanıyenın 1000 de bırı ) durur, bu durus ve ılerleme sırasında dışarıyı algılaması yani görmesi bulanıklaşır bu bulanıklaşmayı nötr lemek için yanı daha net gorebılmek ıcın bu ılerı ve durma haraketının tam tersı olarak kuslar kafalarını sallarlar, boylelıkle daha net gorurler. yurudukce bulanıklaşma olmaz :=).

Sevgili serhan bey konuya ilginiz için teşekkür ederim :)

Geri