GÜVERCİNLER ÖLMEYE BAŞLADI

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MUHASEBECİ_42
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
M

MUHASEBECİ_42

Misafir
SELAM ALEYKÜM ARKADAŞLAR
BİR KAÇ GÜN ÖNCE BİR HASTALIK YAZMIŞTIM. YAVRULARIN BOL BOL SU İÇTİĞİNİ YEM YEMEDİĞİNİ TÜYLERİNİN KABARIK VE HALSİZ OLDUKLARINI VE DAHA SONRA DA ÖLDÜKLERİ. BU HASTALIKLAR İLGİLİ TAM NET OLARAK BİR CEVAP ALAMADIM BEN KUŞLARIMA İLAÇ OLARAK TAYLANT İĞNESİ KULLANIYORUM ONUNDA BİR FAYDASI OLMUYOR LÜTFEN YADIM CI OLUR HAYIRLI HABERLERİNİZİ BEKLİYORUM .

kardeş bence hasta olmayan kuşların varsa hemen ayır çünkü onlarda hastalanabilir ondan sonra kümesi bi güzel ilaçla bence hastalanan kuşlardan ümidi kes

Malatyalı arkadaşa aynen katılıyorum. :hayir:

allah rahmet eylesin hastalık bulaştıysa hepsi ölür

Baytril i dene derim ,1 litre suya 1 gr. kat veya ağızdan sabah akşam 2 damla, ayrıca ilaçı katacağın su klorsuz olmalı, 5 gun dene derim.Ayrıca yemi değişik yerden aldıysan onuda kullanma derim.Gecmiş olsun.

mrb tekrar gecmiş olsun

gökay arkadasımızın dedigi gibi baytirilden baska ilac kullanma

böyle durumlarda her kafadan bir ses cıkar

ayrıca ilacı agızdan degilde deri altından vurursan daha faydalı olur

kuşların çicek hastalığına yakalanmış olabilir
dikkat etmelisin...
çünkü aynı belirtiler bnm de başıma gelmişti ve yavrumu kaybettim
bu belirtilerin yanında ağzında sarımsı peynire benzer bisey var mı ???

ELEMİM ARKADAŞIM KUŞLARIN AĞZINDA ÖYEL BEYAZIMSI BİR ŞEY YOK
SADECE YAVRULARDA GÖZÜKEN BOL BOL SU İÇME YEM YEMEME HALSİZLİK TÜYLERİNİ KABARTMA VE HIZLI ŞEKİLDE ZAYIFLAMA BUNU YANINDA VE ÖLMÜYORDA SÜRÜNÜYOR BENDE KESİYORUM

tüye giremeye bilirler kanat altı tüylerini yolmanı tavsiye ederim ve vitamin eksikliği olabilir

eğer çicek hastalığı ise ki..
büyük ihtimal çünkü belirtiler onu gösteriyor ilk önce hasta kuşları diğerlerinin yanından ayır
çicek hastalığı kuşda bol su tüketimine ve halsizliğe yol açıyor hatta bnm yavru damdan aşağı inmediği zamanlarda su göstrererek indirdiğim anlar oldu..
ama üzgünüm sana bu konu da tam mana da yardımcı olıcam hastalıklar bölümüne bak veya bi veterinere git
gecmiş olsun
kuşların inşallah en kısa zamanda iyileşir....

ELEMİM

UMUT SENİN YEM TORBANDA

Arkadaşım,kümesinde bulunan hastalık bulaşıcı bir hastalık değil,çiçek hastalığı girdimi ekelerede bulaşır ve gözünden ve burnundan sürekli su gelir,senin başından geçen bu hastalık bir zamanlar benim başımdanda geçti.yavrulu kuşlarda beslenme çok önemli,yavrulu kuşlara ve yavrulara kesinlikle fiğ,yağ çekirdeği,pirinç vs. gibi yemler verme özellikle fiğ yemini.
Neden diyeceksin herkes fiğ yeminin iyi bir besleyici olduğunu düşünür evet öyledir ama eke ve anaç kuşlar için.Fiğ yemi , tarlada çabuk güvelenen bir tahıldır,onun için çifçiler tarlayı ilaçlar bizde yıkamadan kuşlara verdiğimiz için yavru kuşlar çabuk etkilenir ayrıca sindirimide çok zordur.size tavsiyem yavrulu ve yavru kuşlarınıza beyaz buğdaydan başka besin vermeyiniz.özellikle fiğ yemi ve rus buğdayından kaçının.ayrıca kelle koparmak :asla: yerine hasta olanları ayri bir kümese kapatın ve sularına '' Neo Teramiciyn '' isimli toz ilacı karıştırın.

baytril kullan en ıyısı o hergun agızlarından bir tamla ver yeter sonra kuşlarını pekin olınpiyatlarına yolla birinci gelmese benım adımda abtulcabbar deyıl :) saden deyil :)

Geri