Güvercinler Sese duyarlımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan onurcambaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

onurcambaz

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Onur Cambaz
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Abilerim bi sorum olacak. Güvercinler sese duyarlımıdır?
Yani güvercinleri uçururken beslerken vs. onları ürkütmeyecek tonda ıslık çalsak flüt çalsak kuşlar o sesin bizden geldiğini bir süre sonra anlarmı? Bunu ne için yapıcaksın derseniz :) mesela güvercinimiz uçarken birden kendini tanımadığı bir yerde buldu(yavrularda çok oluyor)ve evini göremiyor ama evin yakınlarında biz ıslık çalsak kuş sese doğru yönelirmi?

Acken yem atarken nic nic dersinya agzinla buna duyarli olabilir iyi duyar isliktan urker ama isliga gelmez ac birakirsan gunde bir kere yem verirsen aksam kaparken gunduz ac iken yem icin her hareketine gelir

Arkadaşım kuşlar her şeyi cabuk öğrenirler fakat sen azmetmelisin ,mesela kuşlarına her yem vermeden önce her seferinde herhangi bir ses atıyorum kuşları ürküteceğine inandığımız ıslık dahi çalsak ben mesela birkutu içine koyduğum yemleri sallayarak ses yaparım sonra yemi veririm fakat unutmadan her seferinde tekrarlamak lazım sonrasında kuşları aç karnına uçur nerde olurlarsa olsunlar ne ögrettiysen tekrarla yem vereceğini anlıyıp kümese ineceklerdir .tabiki biraz sabır ve sevgi ,her şey güzel olucak saygılar.

Teşekkürler böyle bir eğitime başlayacağım :)

ses duyarlılardır ama ıslığa değil biz filo kuşlarını yükseltmek için ıslık çalıyoruz kuşların çok ürktüğü birşey . Kuşlarını gün boyu aç bırak bir metal konserve bul gece ışıksızken git metal konservenin içine taş yem falan at salla ve yem at yere bir kaç gün tekrarla sonra gündüz çıkar o sesi bak nasıl toplanıyolar etrafına kuşları kümesten kolay çıkarmanın yollarından bir tanesi (: bir elinede siyah poşet al salla sonra izle (:

Evet anlar benim kuşlarım açda olsa tokta olsa ıslık ve öpücük sesi yapıyorum yere yem atıyorum direk geliyolar.

teşekkür ederim :))

Geri