GÜVERCİNLERDE AT SİNEKLERİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşcu_halit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K
Siteyi ziyaret et
SİNEK OLARAK BİLDİĞİMİZ AT SİNEĞİNİN KUŞLARIMIZ İÇİN BÜYÜK TEHLİKE YRARATTIĞINI BİLİYORMUSUNUZ 9 CANLI ÖLÜ NUMARASI YAPIYOR SAKIN ELİNİZİ VURMAYIN BUNUN İ.İN ÖLDÜRÜCÜ İLAÇLAR VAR BU AT SİNEĞİ SİZCE NASIL BİR HASTALIK YAPIYOR SALLABAŞIN EN BÜYÜK TETİKLEYİCİSİ OLAN AT SİNEĞİNE KÜMESİMİZDE YER VERMEYELİM

kuşçulrda satılıyor ama etkili olanlrı speryli al toz işe yaramıyor

Selamlar

At sineği konusundaki uyarılarınız ve önerileriniz için teşekkürler..

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

kış sezonunda kümeslerine dışarıdan kuş sokan arkadaşların havaların ısınmasıyla birlikte kuşlarını bit ilacı ile ilaçlamalarında fayda vardır kuşlar yavru yumurta sezonunda rahatlarlar

arkadaslar yuvamızdakı kuslarımıza hastalık at sinegigi vs.. bulasmamasını istiyorsanız kesınlıkle dısarıdan gelen kusları koymayınız.

Bende sunu fark ettim sayet kuslarinizin yanina yabani güvercin geliyorsa onlardanda gecebilir cünku onlada bayaga oluyor.

dışarıdan kuş sokmamak kelimesi yanlış olur en azından dışarıdan kümese sokacağımız kuşları bir güzel dezenfekte edipte kümese almalıyız imkanı olan arkadaşların ayrı bir karantina kümesi gibi varsa 1 hafta ayrı bir yerde besleyip kuşun durumunu gördükten sonra kümese almasında fayda vardır saygılarla

ben baygon adında ilaç kullanıyorum dengeli olarak az sıkılmak şartıyla kutuk altı ve kuruk üstü ve kanat aıltına sıkıyorum dış ortamda aşağı yukarı kuşu elimize aldığımızda 25 -30 cm uzaktan sıkıyorum bit ve ar sineği her türlü haşereler üzerinde ve olduğu yerin etrafında yaşamıyor.
çoooook etkili bir ilaç

incelemek isteyenler için resmi
ilacın adı baygon internetten web-görselden bakabilirsiniz

ben sık sık banyo suyu koyuyorum ve sularının içine çamaşır suyu döküyorum bırakın at sineğini bit bile yok

çamaşır suyumu çık tehlikeli değilmi
ilk kez sizden duyuyorum.
o sudan içerlerse eğer...

BeN Kümestekİ Kuşları BiT İlacI İlE İlaçlıyoruM :hhh: :hhh: KümesedE SıkıyoruM HiÇ BişeY KalmıyoR

blotic i tavsiye ederim herkese

Birçok kanatlı hayvan hastalığının taşıyıcısı olan atsineğine benzer bu tür sinekler salmalarda çok kısa sürede çiçek(fox) başta olmak üzere hastalığı çok süratli yayıcıdır. İlk belirti olarak kuşlarda tedirginlik seri bir şekilde geri taraflarını kaşıma görünümü, ayaklarını yere vurarak üzerinden dökme girişimi bizlere habercidir. İhmalkar davranılırsa bir süre sonra parmaklarda, göz kenarlarında çiçek başlangıçları görülmeye başlar. Küçük yavrularda ise anüs çevresinde ve göz kapaklarından başlar.
Çözümü çok kolay ve basittir. Kanatlı hayvan hastalıkları ilaçları satanlardan veya güvercinderneklerinden BLOTIC adlı ürünü temin edebilirsiniz.
10 lt.lik banyoluğa bir kapak dökerek hazırlanan eriyikte kuşlarınız kendiliğinden yıkanırlarsa çok daha kolay olacaktır. Eğer yıkanmak istemiyorlarsa tek tek yakalayıp kanat uçlarından tutmak suretiyle başına kadar bölümü suya sokup diğer elinizle sineklerin genellikle saklandıkları bölgeleri hafifçe friksiyonlayarak suyun girmesini sağlıyor ve kuşu salıyoruz. Doz aşımı olmadıktan sonra hiçbir tehlikesi yoktur. Kurulanmaya başladıklarında üzerlerinde rahatsız olan bütün haşereler çırpınırken kuşlarda bir kaşıntı hissiyatı görülür. Haşereler temizlendikten sonra olay bitmiştir. Kalan eriyiği de kümesiniz müsaitse tulumba veya fısfıs yardımıyla yuvalıklara püskürtürseniz uzun bir süre çok rahat edeceklerdir.

tahir kemal bozoğlu arkadaşım tam uzerine bastı.kuşların arasına yabanı guvercın inmesine kesinlikle izin vermeyin.at sineginin bir numaralı faili onlar.

arkadaslar benım kuslarımdada var at sınegı mecburen yabanı kuslar gelıo onu engellıyemıyorum o yızden onlardan gecıo sanırım. bıt de var. aksam ılac alıcam ınsallah duzelırler.

arkadaşlar bu at sinegi yabanilerde aşırı derecede fazla var.. bizim çatı bayagı yüksek orada yabaniler kaynıyı ordan ayrılmıyolar.geçen bi yabani yakaladım üstüme en az 8 tane bir den atladıı.hayvanı tuttugum gibi duvara fırlattım ama ne fırlattımm yerden kalkamadı bi dahaa bu yabanileri elimden gelse tek tek vurup öldürecemde silahım yokk :ckmk:

ben bi ara bizim bi abi vardı akvaryumcuy dükkanı vardı hala var .orda bit pireler için bi ilaç sprey satıyodu.3 ytl idi fiyatıı.ben onlardan kulalnıyodum kuşlara..şu an hiç üzerlerinde falan görmedim ama siz hastalık falan yapar diyince korkmaya başladım.yarın hemen gidip aynısından bi tane alaacgım ilaçlayacagım her yeri.

kardeşler benim merak attigim konu şu .şu an 3 çift kuşum var ve hepsinin 2 şer yumurtası var genelde hep dişiler yatıyo erkekleride akşam üstü sıcak kaybolduktan sonra uçuruyorum pekii yumurta üzerinde yatan kuşu ilaçlasam yumurtaya bi zararı olurmuuu pekiii. sonuçta ilaçladıktan sonra gider yumurtaya oturursa belki ialç yumurtayaters gelebilirmi ne dersiniz

gecko' Alıntı:
geçen bi yabani yakaladım üstüme en az 8 tane bir den atladıı.hayvanı tuttugum gibi duvara fırlattım ama ne fırlattımm yerden kalkamadı bi dahaa bu yabanileri elimden gelse tek tek vurup öldürecemde silahım yokk :ckmk:

Ne ayıp bir davranış.nasıl nefret ediyorsun sen güvercinsever değilmisin onlar da bir güvercin.
bir güvercinsevere yakışmayan bir davranış.Seni şiddetle kınıyorum
. :asla: :sinirli:

YOK ABİCİM SEN BENİ YANLIŞ ANLADIN YAPTIGIMIN BİR GÜVERCİNSEVER OLARAK NE KADAR YANLIŞ OLDUGUNU BİLİYORUM SONUÇTA O SAVUNMASIZ BİR CANLI AMA O GÜN O KADAR İGRENMİŞTİMKİ BİR ANLIK REFLEKSLE FIRLATMIŞTIMM.HATTA BİRAZDA BENDE ACISI VARDI Bİ KAÇ KERE KÜMESİMDE YUMUIRTAMI KIRMIŞTI AYNI KUŞŞ.ZATEN ONDAN SONRA BİR DAHADA UGRAMADI BİZEE...SONUÇTA PİSDE OLSALAR ONLARDA GÜVERCİN..BAZEN İŞE YARADIKLARIDA OLUYO ONALRIN GETİRDİGİ KAÇ TANE EVCİL YAKALAMŞIMDIR MESELA...

ANNEM VE ANNEANNEM DEVAMLI ONALARA EKMEK ATAR ..MESELA ISLAYIP AMA O EKMEKLER BENİM EVCİLLERE ZARARLI OLDUGU İÇİN SIRF O YABANİLER YESİN DİYE O EKMEK BİTENE KADAR KENDİ KUŞLARIMI SALMAM OMNLARIN YEMESİNİ VE GİTMESİNİ BEKELRİM YANİ O KADAR KÖTÜ DEİLİM SONUÇTA SİZİN KADAR PROFESYONEL DEİLİZ BU İŞİN ABİİİ.DAHA YAŞIM 18 OYUN KUŞU BESLİYORUM..8 YAŞIMDABAŞLADIM GÜVERCİN BESLEMEYE SON 3 SENEDİR BİLNÇLİ OLARAK GÜĞVERCİN BESLİYORUM OYUN KUŞU HASTASIYIMM.BU YAZIYI BURDA YAZDIGIM İÇİNDE ÖZÜR DİLİYORUM HERKESDEN KUSURA NBAKMAYIN :utangac:

gecko' Alıntı:
YOK ABİCİM SEN BENİ YANLIŞ ANLADIN YAPTIGIMIN BİR GÜVERCİNSEVER OLARAK NE KADAR YANLIŞ OLDUGUNU BİLİYORUM SONUÇTA O SAVUNMASIZ BİR CANLI AMA O GÜN O KADAR İGRENMİŞTİMKİ BİR ANLIK REFLEKSLE FIRLATMIŞTIMM.HATTA BİRAZDA BENDE ACISI VARDI Bİ KAÇ KERE KÜMESİMDE YUMUIRTAMI KIRMIŞTI AYNI KUŞŞ.ZATEN ONDAN SONRA BİR DAHADA UGRAMADI BİZEE...SONUÇTA PİSDE OLSALAR ONLARDA GÜVERCİN..BAZEN İŞE YARADIKLARIDA OLUYO ONALRIN GETİRDİGİ KAÇ TANE EVCİL YAKALAMŞIMDIR MESELA...

ANNEM VE ANNEANNEM DEVAMLI ONALARA EKMEK ATAR ..MESELA ISLAYIP AMA O EKMEKLER BENİM EVCİLLERE ZARARLI OLDUGU İÇİN SIRF O YABANİLER YESİN DİYE O EKMEK BİTENE KADAR KENDİ KUŞLARIMI SALMAM OMNLARIN YEMESİNİ VE GİTMESİNİ BEKELRİM YANİ O KADAR KÖTÜ DEİLİM SONUÇTA SİZİN KADAR PROFESYONEL DEİLİZ BU İŞİN ABİİİ.DAHA YAŞIM 18 OYUN KUŞU BESLİYORUM..8 YAŞIMDABAŞLADIM GÜVERCİN BESLEMEYE SON 3 SENEDİR BİLNÇLİ OLARAK GÜĞVERCİN BESLİYORUM OYUN KUŞU HASTASIYIMM.BU YAZIYI BURDA YAZDIGIM İÇİNDE ÖZÜR DİLİYORUM HERKESDEN KUSURA NBAKMAYIN :utangac:

Özür dileyecek birşey yok. Ama tamamı büyük harf olan mesajlar yazmazsanız sevinirim.

Hat safhada sinekle mücadele etmek zorunda kalan arkadaşlar, yabanilerin yakında bulunup her an sinek taşımasına karşılık ARDAP veya IMPERATOR temin edip kümes, salma ve yuvalıklarını püskürtmeyle ilaçlayacaksınız. 6 aylık bir süreçte rahat ve huzurlu olursunuz. Selamlar.

kümesinizi ilaçlayın ve yabozların gelmemesi için cin horozu koyun cin horozu küçük paçalı birşey çaktırmadan yaklaşıp kafaya saldırıyor

Aynı kümeste metabolizmaları ve bağışıklık sistemleri farklı kanatlı hayvanları beslemek risklidir. salgın hastalığa davetiye çıkarmış olursunuz ayrıca streste cabası olur. Hoş bir öneri değil. Selamlar.

Geri