Güvercinlerde ayak tabanları şişmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Doğannn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

Doğannn

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ömer şakar
Meslek
Polis
İlgi Alanı
Selam arkadaşlar festivalık filo güvercin besliyorum ancak kuşlarımın ayak tabanların önce şişip sertleşiyor daha sonra iltihap toplayıp şişmeler devam ediyor ilk başta bir kuşta oldu daha sonra bir çok kuşa sıçradı ecoli ve salmonella oldugunu söylediler tesavi yaptım kuşların durumu iyi ancak ayak şisişmeleri geçmedi bir sürü ilaç aldım antibiyotikli kullandım fayda etmiyor kimi arkadaşlar Nasır oldugunu söylüyor yardımcı olabilecek varmı

Ekli dosyalar

• BB101D66-8553-4C9F-92D1-5CF8F9046685.webp
    BB101D66-8553-4C9F-92D1-5CF8F9046685.webp
    58.9 KB · Görüntüleme: 134
  • 961F6345-B9B3-4647-897C-B71401D6334E.webp
    961F6345-B9B3-4647-897C-B71401D6334E.webp
    94.2 KB · Görüntüleme: 134
Ur gibi duruyor. ..kanadı urlu kuşa
Şırınga iğneyle. Urlu bölgeye enjekte ederek kurutuyorlar.. Yinede Ur olduğundan emin değilim çünkü Ur. Vücuda yayılıyor

Şırınga iğneyle. Urlu bölgeye enjekte ederek kurutuyorlar.. Yinede Ur olduğundan emin değilim çünkü Ur. Vücuda yayılıyor
Aynen hocam ayak baldırlarına kadar sarı katı iltihaplaşma oluyor kuş yürüyemiyor üstüne çöküyor nasıl bir belaysa mahfetti bizi

59511

Merhaba
Hocam hayvanların yürüdüğü yerde muhtemelen kesici veya ayaklarını yaralayabilirecek bir şey var dolayısıyla Ayak tabanları bir şekilde enfekte oluyor kümes zeminini veya tünedikleri yerlerin zeminlerini Çamaşır suyu veya farklı bir dezenfektanla dezenfekte edin kuşların ayaklarının da temiz olduğundan emin olun ayakları enfekte olan kuşlarda geniş spektrumlu Antibiyotiklerin faydalı olabileceği kanaatindeyim. Yine enfeksiyonun türünü belirlemek açısından bir veteriner hekim desteği alınmasında fayda var.
Geçmiş olsun dileklerimle
selamlar
Khalid

Geri