güvercinlerde bol bol su içme ve halsizlik

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ERKAN TURAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 16K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
MUHASEBECİ
Meslek
Muhasebe
İlgi Alanı
Kediler
selam arkadaşlar
kuşlarda tahminim sıcaklardan dolayı bir hastalık başladı ben bu hastalıkla her sene bu dönmelerde karşılaşırım anaclarda pek bi sıkıntı yok ama yavrular gercekten cok kötü bol bol su içme dışkılarıda doğalen su gibi tüylerini kabartma ve halsizlik var yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba Muhasebeci arkadasim bende ayni soruyu sordum hemen hemen ama,bakalim ne cevap cikacak ortaya.Sanirim cogu arkadas bu hastaligi henüz görmedi,bilmiyor bence o yüzden herhangi bir cevap yok...

benımde bır kusum aynı hastalıgı var, antibiyotık vergdım 1 hafta, balık yagı dedıler onu verdım aynı zamanda 1 hafta, karnındakı suyu bosalt dedıler onuda yaptım 2 defa, bıde guclenmesı ıcın kuyrugunu makasla dedıler onuda yaptım. sımdı okadar cok su ıcmıyor ama yıne aynı halsız gıbı. bırde benımkı tuvaletını ypmakta zorlanıyrdu sanırım cunku hep kıcına yapısık pislik oluyor ıncecık. sındırım problemı galıba. duzelmesını beklıyorum. haa bıde unutmadan sebze verıyordum ozaman daha rahatlıo tuvaletını yaparken galıba. (kabak semızotu salatalık)

S.A Arkadaşlar, kuşun çok su içmesi ateşli bir hastalık geçirdiğini gösteriyor, kuşun kursağındaki suyu kesinlikle boşaltmamanı , başlangıç olarak hasta olan kuşları ayırarak serin bir yere koymanı, durumu ağır olanları kesmeni, diğerlerine ise eczanelerde satılan mikostatin isimli ilacı sularına karıştırarak en az 3 gün kullanmanı, ardından kuşlara etkili bir antibiyotik (vil-floks veya enofilin v.b) yüklemesi yapmanı tavsiye ederim.Ancak bunları vazgeçemeyeceğin kuşlara uygulamanı tavsiye ederim, çünkü hastalıktan kurtulsalar bile bu kuşlar damızlık ve uçum özelliklerini kaybediyor ve çoğunun boynu dönüyor bu sebeple ben hastalık görülenleri kesmeyi seçiyorum. saygılar

bence kuşları imha etmek için bu kadar acele etmemelisin (beni yanlış anlama) zor ve hasta günlerinde yanında olmıcaksak hiç kuş beslemeyelim o zaman evet bazı kalıntılar olabilir fakat hemenkesilmemeli ve diğer alanlarda faydanılmalı mesela yavru baktırmak gibi

ELEMİM

elemim' Alıntı:
bence kuşları imha etmek için bu kadar acele etmemelisin (beni yanlış anlama) zor ve hasta günlerinde yanında olmıcaksak hiç kuş beslemeyelim o zaman evet bazı kalıntılar olabilir fakat hemenkesilmemeli ve diğer alanlarda faydanılmalı mesela yavru baktırmak gibi

ELEMİM
Arkadaşım, günümüzde en sağlıklı kümesler en çok hasta kuşu kesen yetiştiricilerin kümesleridir, bir kuşçunun yapacağı en büyük hatalardan biri bence bir kuşla duygusal bağa girip zor günlerinde yanında olmak gibi çocukça bir düşünceye kapılmaktır.Doğa her zaman dengesini korur, zor ve az üreyen hayvanlar uzun yaşar ve direnci fazladır, kuş gibi çabuk üreyen hayvanların nüfus dengesini ise hastalıklar sağlar, çoğu yabancı ülkede benim duyduğum kadarıyla kuş ilaçları üretmek ve kümes hayvanlarına kullanmak yasaktır, Arkadaşım bizde kuşlarımızı seviyoruz, ancak ağır hastalık geçirmiş ve büyük bir olasılıkla bu hastalığın taşıyıcısı konumuna gelmiş, salyasında bu mikrobu ömür boyu taşıyacak olan bir kuşun bakıcı olarak kullanılmasını tavsiye eden birisi bence ya hiç kuş beslememiş ya da bu işte tamamen tecrübesiz birisidir.(sende beni yanlış anlama)
Saygılar

mrb arkadaşlar bu sindirim problemi filan degil aynı semtomlar belirtiler bendede vardı umursamadım bu çok kuvvetli ama sinsi bir mikrop benimki çok ölümlü oldu çok su içmesi sıcaktanda degil bu bizi yanıltıyor ilk önce bunye zayıf yavrular gidiyor daha sonra buyukler keyifsizleri ayırın kumesi guzel bir dezenleyin çünkü yapışan dıçkılar tam bir mikrop yuvası saygılar

Slm arkadaslar ben 2 gunde ıctıgımız cayın posasını verıyom tuzlayıp ( tursuluk tuzla ) en kolay cozum tuzlayıp cayın posasını verın arkadaslar

Herkez birşey yazmıs benım sıze tavsıyem kus pazarından yada dernekte bulabılıyorsanız GEASOL ateş düşürü
devamlı su içmesi ondan dolayı hatda göğsüne dokundugunuzda yeşilimsi bi su akar agzından kuşun göğsüne fazla bastırmadan hafifçe kusturmaya çalışın o suyu sonra ılacı cay kasıgının arka kısmıyla mısır tanesı geçmıcek kadar verın üç gün agızdan genel olarak kümese vericekseniz 2 litre suya 1 çay kasıgı 3 gun yapılıyor kuşdaki düzelmeyi farkedeceksınız

sevgili arkadslar bu soruya yaptiginiz yorumlari okudum ve ben size nacizane yardim edeyim bu bir paratifis vurisudur yani kisacasi salabas hastaligina yaklanma evresidir hemen antibiyotik tedavisi yapilmalidir vede asilari yapilmalidir eger yapilmasa donbas hastaligina dogru gider buda son evredir batriel cok ii gelir buda bir nevi antibiyotiktir kus yem yemez tuyleri kabariir cok su icer bu dolasioyisla ihsal eder kusu halsizlesir ve bole bole vucut zayif duser ve daha cok hastaliga yaklanir eger bu olay iki uc kusunuzdaysa hemen onlari ayrin ve antibiyotike baslayin ama bu arada obur saglikli kuslarinizida yani tedaviyi yapin ve en kisa zamanda asilatin bilmiyorum turkiyede o asiyi bulabiliyomusunuz ama bence vardir veterinerinizde yardimci oabildiysen ne mutlu saglicakla kaliniz

alp66' Alıntı:
S.A Arkadaşlar, kuşun çok su içmesi ateşli bir hastalık geçirdiğini gösteriyor, kuşun kursağındaki suyu kesinlikle boşaltmamanı , başlangıç olarak hasta olan kuşları ayırarak serin bir yere koymanı, durumu ağır olanları kesmeni, diğerlerine ise eczanelerde satılan mikostatin isimli ilacı sularına karıştırarak en az 3 gün kullanmanı, ardından kuşlara etkili bir antibiyotik (vil-floks veya enofilin v.b) yüklemesi yapmanı tavsiye ederim.Ancak bunları vazgeçemeyeceğin kuşlara uygulamanı tavsiye ederim, çünkü hastalıktan kurtulsalar bile bu kuşlar damızlık ve uçum özelliklerini kaybediyor ve çoğunun boynu dönüyor bu sebeple ben hastalık görülenleri kesmeyi seçiyorum. saygılar
Aynı durum benimde başıma gelmişti size katılıyorum bilgileriniz için teşekkür ederim

alp66' Alıntı:
ben sana katılıyorum kardeş benim 20 gün falan önce 60 a yakın güvercinim öldü en iyi damızlıklarımın bir kısmını zor zahmet kurtarabildik fakat dediğin gibi kuşların boyunları döndü.hastalığı hafif atlatanlarda yani ilaç tedavisine cevap verenlerde ise renklerinde deişik likler oldu.mesela 2 tane arab var onlar tuaf alagibi bir renk aldı.allaha şükür kuşlar iyiye gidiyor halen ilaç tedavisi yapıyoruz.

s.a. cümleten aynı sorun kumesdekı bır kusumuzdada vardı kusu kusdurmak çözum degıl yapacagın iş ilk önce kusu ayırmak diğerlerinden arkadasların dedıgı gıbı cayın pozası ve tuz vermek ve ılaveten tetramezatin ve e-sevil denilen ilaçları içme sularına karısdırıp.. ölçüsünü kaçırmadan vermek .... geriside takdiri ilahi

Kardeşim ben her zaman doğal yolu seçmişimdir ve kuşlarıma hiç bi zaman ilaç vermedim. Kuşun çok su içmesi doğaldır. Ama tabi buda doğal olarak isale neden olur. Kuşların aç olduğu zaman 3 gün boyunca az az öğünden önce pirinç at 3 gün böle yaparsan kuşlarında isal falan kalmaz

Bu hastalık kursak şişmesine benziyor (ters kursak hastalığı) bu kuşlar yem yiyemediği için suyu cok içer, su içmesi ateşten değildir, ateş olan kuşun baş ve ayak kısımları sıcak olur bunu anlamak zor değil.
kuşun isal olması yem yemediği için olur, isal yeşilimsi olur, kuşlarda tuy kabartma ve kilo kaybı başlar,kuşun boynu s şeklini alır, boynu elinizle yokladığınızda sanki kuşun gırtlağı boğum boğumdur, yem gırtlakta veya kursakta takılır kalır.Hatta bu dönemde kümeste nedenine anlam veremediğimiz kan damlaları görülür, kuşun bünyesi zayıf düştüğü için başta dönbaş olmak uzere, e -koli vb. çeşitli hastalıklar kuşta nüks eder.Benim tedavide uyguladığım ilaçlar, gambamix, roni-plus, (nidazol 250 tablet.eczanelerde bulunur )

selam kardeş ben aydının germencik ilcesin denim sana bir care vere bilirim benim kuşlarda da aynı hastalık vardı ama şuan yok ben 1 soda şişesinin yarıya kadar elma sirkesi koydum öbür yarısına da kekik suyu koyup kuşların slugunu koydum msn adresim [email protected] mesaj ata bilirsin ben yusuf ballıkaya telim 0543 945 1716 iyi akşam lar kendine iyi bak kardeş

s.a arkadaşlarr bi arkadaşımız geosol dedi o ilaç iyi geliyo ama piyasada o ilaç yok artık onun yerine eritrom tozda olabilir onunla beraber tetramezatin ve direncini arttırmak için viteformu 2 litre suya 1 er çay kaşığı koyun karıştırın günlük değiştirin içme sularını ben her türlü ilaç kullandımm bu 3 lü karışımm hayvanı iyileştiriyo çoğunu diğer ilaçlar hikaye bide diğer taktik var hasta kuşu hemen ayırın çok bulaşıcıdır ve sularına 10 litre suya 1 cola kapağı çamaşır suyu ve yarım limon sıkınn tuzdan güvercin kilinden ve palet yem vermeyin çamaşır suyunu ayda 1 verin güvercini ve sulukları mikraptan arındırır inşallah kuşlarınız en yakın zamanda iyileşirr iyileştikten sonra 3 gün viteform verin viteformuda ayda 1 üç gün verin yavrusu olan dirençi düşer kuşun vitamini eksik etmeyin

birde kuru ekmek ufalayın ateşlenen kuşun kursağındaki suyu 1 kere kusturup tamamen 10 cc şırıngayla tekrar siz su verin suluğu önlerinden alın

belirter güvercin vebası belirtileri muhtemelen sallabaşa ve titrebaşa girecekler.Arkadaşım anlattığın hastalık buluşıcıdır önce bünyesi zayıf olanlara sıçrar daha sonra diğerlerinede bulaşır hasta gördüğün kuşları acilen kümesten uzaklaştırıp ayrı bi salmaya kapat .tamiflu isimli bir ilaç var düzeltirse o düzeltirtir oda düzeltmezce yapacağın bişey yok

şunu not etmemeden geçemiyeceğim hasta kuşlarını ayırdıktan sonra kümesi komple boşaltıp hem kümesi hemde yuvalıkları iyice dezenfekte et kireçlersen daha iyi olur,sulukları da dezenefkte et geçmiş olsun..

arkadaslar bu olay yenı yavruların tuy donemınde olur yavruları ıyı takıp etmenız lazımtuyden cıkamaz her yavru kendılıgınden bu yuzden buhayvanları ıyı takıp edıp cıkamayanları kendınız sırt ustu kuyruk altı ve kanat alltlarındakılerı sızın yolmanız lazım yoksa kus ıcten erımeye baslar ve bu dedıgınız olaylar meydana gelır bol su ıcer ve buzusur sonrada vucut zayıf dustugu ıcın dıger hastalıklara yol acar yapacagınız sey kusları ıyı takıp etmek tuylerı yolduktan sonra 1 hafta boyunca sabah aksam 1 er tane balık yagı( ben balya marka kullanıyorum ) ve gunluk sularını degıstırın tabıkı ayrı yuvaya alın bosuna pahalı ılaclara para vermeyın bence ben senelerdır bu sekılde ıyı randıman alıyorum tsk

bendede aynen böyle bir sorun vardı ama benimkiler mikroptan değildi.Sıcaktan olmuştu her gün öğlen vakti belirtileri gösteren kuşları soğuk suyla yıkadım. yıkadığım gibi canlanmaya başlıyolardı zaten. Birde yanlarına küçük havuz yaptımonada giriyorlar kendileri.

Geri