Güvercinlerde çiftleşme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ilkay06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

ilkay06

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ilkay özer
Meslek
Serbest Meslek
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar. Güvercinlerimiz çiftliğimizde olduğundan dolayı sadece haftasonları gidip ilgilenebiliyorum. Bu hafta gittiğimde kirli erkek ile yavrusu olan kirli akkuyruk dişinin eşleştiğini ayrıca iki süt beyaz kardeşin eşleştiklerini fark ettim. Yuva kızıştırıyolardı. Yalnız bu süt beyaz kardeşler aynı yumurta kardeşi değil. Birisi diğerinden önceki yumurtadan çıkmıştı. Acaba yavrularında bi dengesizlik ya da sakatlık olabilir mi. Bilgi ve deneyim sahibi olan arkadaşlarımdan rica ediyorum. Bilgilerini benimle paylaşırlarsa mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

selam değerli dostum..kuşların iç içe fazla girmesi sadece çok ileride kuşların ufalmasına sebebiyet verir diye biliyorum..yoksa kesinlikle sakatlık gibi bir risk olmaz..

Bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Güvercinlerde kardeş çiftleşmelerinden bir sakatlık çıkmaz. Bendede bu hep olan bişey kardeşler farklı eşleri varken bile bazen birbirleriyle çiftleşiyorlar...Hatta bazı kuşlarım eşlerini bırakıp başka eşi olan kuşlarıda eşlerinden ayırıyorlar...Yani biraz kansızca bir durum ama engelleyemiyorum :) ...Herhalde bu damarı sağlam kelimesi buradan geliyor...Eşini yuvasını hiç bırakıp gitmeyen güvercinlere deniliyor sanırım....saygılar

Kuşların sakat yavru çıkarması o kadar basit bir olay değil. Sorun olmayacaktır. Yalnız şunu bilki kardeş iki beyazın bir yavrusu güzel oyunlu olacak diğeri vasat kalacak. Vasat kalan yavru anaç olduğunda çok daha iyi oyunlu yavrular çıkarmana sebep olacak.
Baba kız eşlemesinde ise baba soyunun baskın karekterinde var olan tüm dışa vurumları göreceksin. Temiz baskın karekterler gösterirlerse yavrular iyi damızlık olur fakat berbat agresif, dengesiz hareketler gösterirse üretime son ver. Verdiğin insanlarda vasıfsızların çoğalmasına sebep olma riski var.

Arkadaşlar bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

güzel bi yere değinmişsiniz eğer yavrunun sakat olmasını istemiosanız çarpraz eşleyin hayvanlarınızı yumurta kardeşi 1 çift beyazım vardı 1 çift yavru normal 2. çift yaruda ayaklarında 2 sinnide sakatlık görüldü birinin kanadında dierinide ayakları doğuştan sakat çıktı bu yüzden çapraz eş yapın mesela elinize kkendi yavrunuz bi kuş varsa ayrı soyla birleştirin çıkan yavruları tekara ayrı soy yaparsanız sağlıklı bi üreme görücelksiniz ... :slm:

Geri