Güvercinlerde felç

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kuşcu_halit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 20K
Siteyi ziyaret et
mrb arkadşlar güvercin besliyorum erkek güvercinim birden uçamamaya sonrada yürüyememeye başladı son zamanlarda yerlerde sürünüyor onun durumsuna çok üüzlüyoru mayrıcada çok değerli bir kuş her ay yavru yapıyorlardı ayrıcada eski eşi kendi yavrusuyla eş oldu şimdi yumurtladılar sakıncası varmı

Re: felç

arkadşlar yardımcı olursanız sevinirim kuşun durumu vahim

Re: felç

felçle ilgili tavsiyeniz varmı hala cevap vermediniz

Yavrusuya eş olmasında pek fazla sakınca yok bence. Felç olayına gelince kuşta felç nasıl olur bilmiyorum ama ayaklarında veya kanatlarında gözle görülür şişlikler veya urlar varmı?

sen o kuşu veterinere götürsen iyi olur

halit kardeşim veterinere götürsen iyi olur ama kuşa sıcak banyo yaparsan kuşu rahatlatır ağrılarını kesersin.

halit abi çok geçmiş olsun noluyo böyle senin kuşlara ????

Arkadaşlar bakın kullanıcıların avatarlarının altında doğum tarihi yazıyor. Doğum tarihlerine bakarak nasıl hitapta bulunabileceğinize bakabilirsiniz.

felçin en iyi ilacı süresini ve saatini sasırmadan 1diş sarmısakla yapılan tedavidir.sadece kabugunu soy tek diş sarmısagı kusa günde 2 kez ver bir ay devam et

Selamlar,

Güvercinlerde oluşan uçamama veya yürüyememe nedenlerinin temelinde yatan Salmonella mikrobunun güvercin üzerinde gösterebildiği yan etkilerden biridir. Sinir sistemine zarar verdiğinden kuşda sallabaş, felç veya uçamama gibi yan etkiler görünür bu güvercini salmadan ayırmalı ve Nevrit ilacı ile tedavisine başlanmalıdır.

Geçmiş olsun..

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

yapmış olduğum tesbite göre sendeki kuş ayaf felci olmuş yani giderken dengeyi saylayamıyor yorulduğu zaman ayak üstüne yatıyor bu anlattıklarım senin kuşunda varsa dekort 750 pembe bir hap var eczanede satılan 2 ytl falan fiyatı her gün yarısını kırıp kuşa ver yarım parça olarak kuşların kalabalıksa o kuşu ayır çünkü yıpratırlar onu diğer kuşlar birde bırak yumurtlasın yumurtladığı zaman üzerinden atabilir o rahatsızlığı saygılar

Selamlar Özdemir Bey,

Dekort 0,75 ilaçın kullanıldığı yerler ;
Farmasötik şekle göre: Enflamatuar ve allerjik hastalıkların supresyonunda, şokta, Cushing Hastalığı teşhisinde, konjenital adrenal hiperplazide, serebral ödemde, intraartiküler enjeksiyonla romatoid artritte endikedir. DEKORT Tablet 0.75 mg antienflamatuvar, antiromatizmal ve antiallerjik tesirlerinden dolayı, kortikosteroidlerle tedaviye cevap veren vakaların hepsinde kullanılır. Romatizmal Hastalıklar Ör: Romatoid artrit Allerjik Hastalıklar Ör: Anjinörotik ödem, anafilaksi Dermatolojik Hastalıklar Ör: Pemghigus Arteritis Collagenosis Ör: Polyarteritis nodosa Solunum Sistemi Hastalıkları Ör: Bronşiyal astma, aspirasyon pnömoniti Oftalmik Hastalıklar Ör: Anterior ve posterior uveit, optik nörit. Hematolojik Bozukluklar Ör: Hemolitik anemi, lösemi, myeloma Kardiyovasküler bozukluklar Ör: Post-myokard enfarktüsü sendromu Hiperkalsemi Ör: Sarkoidosis Enfeksiyonlar Ör: Miliyer tüberküloz (uygun kemoterapi ile birlikte) Kas hastalıkları Ör: Polymyositis Ödeme Yol Açan Hastalıklar Ör: İdiopatik veya lupus erythematosus’ un neden olduğu nefrotik sendrom. Gastrointestinal Sistem Hastalıkları Ör: Ülseratif kolit,Crohn hastalığı Nörolojik bozukluklar Ör: Serebral tümörlerle birlikte görülen beyin ödemleri Endokrin Bozukluklar Ör: Primer veya sekonder adrenokortikal kifayetsizlikler, konjenital adrenal hiperplazi, Damla: Göz Hastalıkları: Konjonktiva, kornea ve göz küresinin ön kesiminin steroid tedavisine cevap veren enflamatuar hastalıklarında endikedir. Bunlar arasında allerjik konjonktivit, akne rosacea, yüzeysel iritis, siklit sayılabilir. DEKORT ödem ve enflamasyonun giderilmesi için steroid kullanımının uygun görüldüğü yabancı cisimlerin batmasının, termal veya kimyasal yanıkların neden olduğu kornea hasarları vakalarında da tatbik edilir. Kulak hastalıkları: Alerjik dış kulak iltihabı, steroid kullanımının ödem ve enflamasyonun giderilmesi için gerekli görüldüğü pürülan ve non pürülan enfeksiyöz dış kulak iltihabı.

Sinir sistemi ve beyin ile ilgili rahatsızlıkların iyileştirilmesi amaçlı kullanılmaktadır. Bu insanlar için olan bir ilaç olmasından dolayı doz ayarlamalarında sorun yaşanabileceği esasına dayanarak ve sinir sistemini tedavi etmek amaçlı olarak Nevrit ilaçının hayvan rahatsızlıkları amaçlı üretilmesinden dolayı bu rahatsızlıkda kullanılmasının daha amaca yatkın olabileceğini tekrar vurgulamak isterim.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

Bilgilerinize,

Aykutk bey bence yanlış düşünüyorsunuz anlattıklarınla haklısın fakat ben bu ilacı deneyip neticesini gördüğüm için atkadaşa yardımcı olmak için yazdım bence ilacın hayvanı insanı olmaz ilaç ilaçtır yeterki doğru ve bir hekim tavsiyesinde kullanalım şunuda belirteyim ilaç reklam ve tanıtım şirketleri ile uzaktan ve yakından ilişkim yoktur saygılar

Selamlar Özdemir Bey,

Açıklamlarınız içn teşekkürler, forumda en iyisini en doğrusunu aktarmak bu işe gönül vermiş arkadaşlarımıza en doğru bilgileri vermek adına buradayız, sizin yaptığınız neticesini görerek tavsiye etmeniz bu da çok doğru bir sentez ama şu düşüncenize "ilaçın havyanı, insanı olmaz" tezinize katılamayacağım ne yazık ki bu konuda deneyimleriniz oldu ise bir hayvan ilaçını insanda kullanıp iyi netice aldıysanız bunu da örnekleyebilirseniz tezinizi kabul ederim. Ben dozlarının ve içindeki etken maddelerin gr/ml esasına göre hazırlanmış olmasından dolayı bu rahatsızlık da nevrit ilaçını önerdim.

Saygılarımla

Aylut Karabulut

Sevgili aykut ben hayvan ilaçlarını insanlara vermekten bahsetmiyorum çünkü doktor diye birşey var ben sadece insanlar için üretilmiş ilaçların hayvanlarada iyi geldiğini söylüyorum yeterki dozajını doğru olarak ayarlıyalım ayrıca ben memurum herhangi bir ilaç firmasında çalışmıyorum bence bu konu kapanmalı diye düşünüyorum eğer burası bir paylaşım sitesi ise herkezin fikirlerine saygılıyım herkeze saygılar

kardeş kuş kafası dönüyormu yani kuş yürürken felan kafasın 180 derece dönderiyormu

Ozdemir59' Alıntı:
Sevgili aykut ben hayvan ilaçlarını insanlara vermekten bahsetmiyorum çünkü doktor diye birşey var ben sadece insanlar için üretilmiş ilaçların hayvanlarada iyi geldiğini söylüyorum yeterki dozajını doğru olarak ayarlıyalım ayrıca ben memurum herhangi bir ilaç firmasında çalışmıyorum bence bu konu kapanmalı diye düşünüyorum eğer burası bir paylaşım sitesi ise herkezin fikirlerine saygılıyım herkeze saygılar

Konu neden kapanmalı onu anlayamadım sizde aykut beyde tecrübelerinizi paylaşıyorsunuz ve bizde bunlardan hangilerini deneyip denemeyeceğimizi öğrenmiş oluyoruz. Diğer yetiştirici arkadaşlar içinde aynı düşünce olabilir.
Saygılarımla.
Hüseyin BAŞOĞLAN

sevgili hüseyin bey ben konu kapansın derken yanlış anlaşıldım tartışma kapansın demek istedim yanlış anlaşıldıysam özür dilerim burada paylaşılacak birşeylerimiz varsa paylaşalım yoksa kişisel tartışma ortamından kaçınalım ben sadece herşeyin en iyisini bildiğini iddea eden kişilerle tartışma ortamına girmekten bıktım yoksa buradaki amacım asla çok bilmişlik değil saygılar

yumurtaladı yada yumurtlayacak durumdaysa yumurta felci olabilir ayklarındaysa sorun soğuk suyla yıkmanı tavsiye ederim mümkünse tek başına bir yerde dursun güv.

evet bende yumurta felcine katılıyorum çünkü bir kuşumda devamlı bu oluyor yumurtlayınca kurtuluyor

Eczanelerde bulabileceğin bir hap var sarı kutu da( dekort)o hapı kullan faydasını görürsün.

dişilerde felçte kuşun altına pamuk yerleştirin kuşa yerleştirdiğiniz pamuk hayvana destek sağlıycaktır .

kuşcu_halit kardeşim biz bu duruma kısaca yumurta felci diyoruz.kuşun sürekli kuluçkaya yattığını söylemişsin.bazı kuşlar yumurta ve yavruya bakmayı çok sever onun için sırasını eşine vermez yumurta uzerinde fazla yattıgı için eklem yerleri tabirimizle çot kalır.benim başıma bir çok defa geldi.yapman gereken ilaç tedavisinden once,felç olan kuşu yumurtadan kaldır,yatırma fırsat buldukça yürüt kanat çırpttır,ama asla yumurtaya yatırma onu kümesin içinde farklı,diğer kuşların ulaşamayacagı yere koy çünkü onun bu zaafından faydalanıp diğer kuşlar ona zarar verebilir.

Gecmiş olsun arkadaşım, kuşunda felc harici başka bir belirti varmı tuy kabartma sulu dışkı,aklıma salmonella belirtisi geliyo, bir kaç kez erken dönemde salmotab la ileştirmiştim.

VALLAHİ BENDEDE BİR DİŞİ FELÇ OLDU 8 AYDIR ÖLE KIYAMIYORUMDA BAŞKASINA VERMEYE ÖLENE KADAR BAKACAĞIZ ARTIK NE YAPALIM GÜVERCİNLERİN SAHİPLERİNE 10 MADDELİK GÜVERCİN HAKLARINDA YAZIYOR BANA EZİYET ETME VE BANA VUR MA NE KADAR CANIM ACISADA SESİM ÇIKMAZ :((((((((

slm benim güvercin yumurtanın birini attı diğerini yumurtlayamadı ve yürüyemiyor şimdi buna ne yapmm gerek ahmet karanın dediği gibi soğuk suyamı sokmam gerek ayalarınınımı sadece yoksa tamamını mı yardımcı olabilirmisiniz tşk

nepthis' Alıntı:
slm benim güvercin yumurtanın birini attı diğerini yumurtlayamadı ve yürüyemiyor şimdi buna ne yapmm gerek ahmet karanın dediği gibi soğuk suyamı sokmam gerek ayalarınınımı sadece yoksa tamamını mı yardımcı olabilirmisiniz tşk
arkadaşım bendede oldu bi dişim yumurtladıktan sonra ayakları tutuldu b12 vitamin verdim 2. gün düzeldi ilacın faydası oldumu bilmiyorum bu akşam başka bir dişim yumurtlamış baktım onunda ayakları tutulmuş daha önce hiç basıma gelmemişti bu kış ikinciye oluyor nedeni nedir bilmiyorum

Geri