Güvercinlerde İshal

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan erdalmagic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 23
  • Görüntüleme Görüntüleme 19K

erdalmagic

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erdal Saruhan
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar Güvercinlerimden bir kac tanesi ishal.Ama hiç Halsizlik , İştahsızlık felan yok.Sadece ishal.İnternette pirinç ishali anında keser yazıodu.Üç dört gün pirinç verdim ama işe yaramadı. :hayir: Ne yapmalıyım LüTfenn yardımmm.

Re: İshal Yardımm

kardeş tüy dönemindeyiz ve bu dönemde ishal çok normaldir zaten kendi ağzınla sadece ishal olduğunu ama yemden fln kesilme olmadığını söylemişsin bence telaş yapma bu dönemde çok normal

Güvercin için kullanılan , casamolin adlı toz ilaç var, onu kullanabilirsiniz.Bunun dışında sularına elma sirkesi katınız.

İkinizede çok teşekkür ederim.Ama gökay arkadısımız ilaç kullanabilirsin diyor.Kullanayımmı yoksa tüy doneminde olduğu için telaşlanmayayım kendi hallerinemi bırakayım kafam karıstı :?

kardeşim isteğine bağlı ben gökay beyin yazısına saygı duyarım senin olayın bu ona bakarsan hollandadan gelen nifuramıcyn diye bir ilaç var cesamoline göre 5 kat daha etkili isteğine göre
eğer param bol diyorsan sen bilirsin ama kuslarda her zaman ilaç kullanırsan hayvan ve vücut bağımlı olur ve öyle olur ki ilaçsız ayakta duramaz hayvan sen bilirsin

cesamolin hap:tane 1 ytl
cesamolin toz:4 ytl
nifuramıcyn hap:tane 4 ytl
nifuramıcyn toz:16 ytl

Ben Yeni güvercin yetiştiriciyim.Ve hiç ilaç kullanmadım.Onun için biraz tedirginim yani.Birkaç sorum var.

Sizce ilaç kulanayımmı ?
Alırsam hapı ve tozu nasıl ve ne kadar neyde kullanıcam ?
İshal olmayan kusum da içerse ilactan , zararı dokunurmu ?
Bide bu ilaçların yan etkisi varmı ?

Teşekkürler.

ilaç tabikide gerekli ama sürekli bağımlı olmaması için gerekli yerlerde ilaç müdahalesi yapılmalı bence.
gelin bunu ankete dökelim.

Kuşlarımıza ilaç vermelimiyiz.yoksa doğal yollarla mı iyileştirmeye çalışmalıyız?

ankete gitmek için linke tıklayın lütfen.

viewtopic.php?f=8&t=1830&start=0

kardeş sorularını burdan cevaplayayım dedim çünkü bunlardan herkes faydalansın istedim
şimdi herkes sorularını görsün diye sorularını madde madde ve baştan yazıyorum
1-sizce ilaç kullanmalımıyım?
2-alırsam hapı ve tozu nasıl ve ne kadar kullanıcam?
3-ishal olmayan kusum da içerse ilaçtan,zararı dokunurmu?
4-ilaçların yan etkisi var mı?

şimdi sorularınızı kendi bilgimce cevaplamaya çalışacağım(bende daha tecrübeli abilerim hatam varsa söyleyin bilelim hepinize saygım sonsuz herkese saygılar)

1-bence,tüy dökme döneminde olan ishal için ilaç kullanılmamalı(ama önlem olarak karışık yem kesin sadece pirinç verin yeşillik vermeyin vitamin ve minerallarin dozajını arttırın).ama tüy dökme dönemi hariç ishal durumlarında ilaç kullanılmalıdır.
2-hapı kuş başına 1 tane ağızdan vericeksin(yavru besler gibi) 2 günde 1 toplamda 3 hap olarak.toz ise cesamolinin tozu 10 lt içindir ona göre,nifuramıcyn ın tozu ise 5 lt içindir.kuş başı çay kaşığının ucu kadar verilir.
3-cesamolin hem tedavi hem de tedbir amaçlı kullanılabilen bir ilaçtır bu nedenle diğerleri içerse bir şey olmaz.ama eğer nifuramıcyn ı başka kuş içerse suya isteksizlik gösterebilirler.
4-ilaçların yeterli dozda kullanılması halinde yan etkisi yoktur.

"SÜRÇ-İ LİSAN ETTİKSE AFFOLA"

sitenin amacı herkese yardımcı olmaktır bu nedenle sorularınızı burda cevapladım
inşallah yararlı olmuşumdur

Taşekkürler.
Şimdi ilaç vermeyeyim değilmi.

ben olsam vermezdim.beni yetiştiren kuşçularda vermezdi ama tabii ki siz bilirsiniz bazı değerli kuşçularda veriyor

KUŞ SENİN SEÇİM SENİN

benim kuşlarda ishal rastlamadım ama göz neslesi çok oluyor iyileşiyor sonra tekrar başlıyor :(

Merhaba arkadaşlar ishalden çok kuşum öldü her türlü ilacı denedim sonuç alamadım.sonunda sağolsun arkadaşın biri ayrı bikabın içinde yarım tatlı kaşığı tuz,bir tatlı kaşığı şeker,bir tane aspirin,yarım limon sıkıyorsun bunlar iyice eriyene kadar karıştırıyorsun beş litre suya katıp veriyorsun .Kuşlar hareketlendi neşeleri yerine geldi cıvıl cıvıllar maşallah herkese tavsiye ederim.

Benim ishal olan güvercinlerim hasta değil canlılar, ucuyorlar, Yemden sudan kesilme yok Çok şükür.
Sadece ishallik var.

Verdiğin yemden olabilir yemini değiştir çekirdek ,kenevir gibi şeyler verme benim yukarda yazdığım kürü uygula. güvercin kili denen toprak gibi birşey var onu da verebilirsin, sindirim sistemini düzenliyor.

merhaba kuşçu enver...
bende de aynı sorun var killi kahve rengi topraktan kullanıyorum ama dediğiniz karışımı ne kadar süre uygulayacağım?

sskukavvw' Alıntı:
kardeş sorularını burdan cevaplayayım dedim çünkü bunlardan herkes faydalansın istedim
şimdi herkes sorularını görsün diye sorularını madde madde ve baştan yazıyorum
1-sizce ilaç kullanmalımıyım?
2-alırsam hapı ve tozu nasıl ve ne kadar kullanıcam?
3-ishal olmayan kusum da içerse ilaçtan,zararı dokunurmu?
4-ilaçların yan etkisi var mı?

şimdi sorularınızı kendi bilgimce cevaplamaya çalışacağım(bende daha tecrübeli abilerim hatam varsa söyleyin bilelim hepinize saygım sonsuz herkese saygılar)

1-bence,tüy dökme döneminde olan ishal için ilaç kullanılmamalı(ama önlem olarak karışık yem kesin sadece pirinç verin yeşillik vermeyin vitamin ve minerallarin dozajını arttırın).ama tüy dökme dönemi hariç ishal durumlarında ilaç kullanılmalıdır.
2-hapı kuş başına 1 tane ağızdan vericeksin(yavru besler gibi) 2 günde 1 toplamda 3 hap olarak.toz ise cesamolinin tozu 10 lt içindir ona göre,nifuramıcyn ın tozu ise 5 lt içindir.kuş başı çay kaşığının ucu kadar verilir.
3-cesamolin hem tedavi hem de tedbir amaçlı kullanılabilen bir ilaçtır bu nedenle diğerleri içerse bir şey olmaz.ama eğer nifuramıcyn ı başka kuş içerse suya isteksizlik gösterebilirler.
4-ilaçların yeterli dozda kullanılması halinde yan etkisi yoktur.

"SÜRÇ-İ LİSAN ETTİKSE AFFOLA"

EVET ARKADAŞLAR VERMİŞ OLDUĞUNUZ BİLGİLER İÇİN TEŞ EDERİM BENİMDE SORUNUM AYNI GÜVERCİNİMDE HERHANGİ BİR RAHATSIZLIK İŞTAHSIZLIK VE NEŞESİNDE Bİ KAYIP YOK AMA İSAL VAR OKADARKİ KULUÇKAYA BASAMAYACAK KADAR BEN NEKADAR GÖZÜNÜ KURU TUTMAYA ÇALIŞSAMDA TAMAMEN ISLAK HALDE BULUYORUM. İLAÇ MEVZUUNA GELİNCEDE BEN İLAÇ KULLANMAK İSTEMİYORUM BU SORUNUMU DOĞAL YOLLARDAN HALLEDEBİLİRMİYİM. FARKLI YEMLER VEREREK HALLEDEBİLİRMİYİM.
CEVEPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

benımde küşlarım isal ve iştahıda kesik ne yapmalıyım

erdalmagic' Alıntı:
Arkadaşlar Güvercinlerimden bir kac tanesi ishal.Ama hiç Halsizlik , İştahsızlık felan yok.Sadece ishal.İnternette pirinç ishali anında keser yazıodu.Üç dört gün pirinç verdim ama işe yaramadı. :hayir: Ne yapmalıyım LüTfenn yardımmm.
1 tane bebek aspirini al yarıdan kır iyice ez 1lt suya yarım limon sık üzerine ezdiğin aspirini at kuşların suluklarına koy önlerindede bir kaç gün priniç dursun ishali anında kesilecektir bendede vardı bu problem bu yöntemle çözdüm :)

KUŞLARDA İSHAL VAR İSE ''SULFA... GRUBU , sulfamezatin...ÖNERİRİM. 4 GÜN.''

BULABİLİRSENİZ ''NEOPRIM-FORT 3 GÜN '' KULLANMANIZI TAVSİYE EDİYORUM.''

sskukavvw' Alıntı:
kardeşim isteğine bağlı ben gökay beyin yazısına saygı duyarım senin olayın bu ona bakarsan hollandadan gelen nifuramıcyn diye bir ilaç var cesamoline göre 5 kat daha etkili isteğine göre
eğer param bol diyorsan sen bilirsin ama kuslarda her zaman ilaç kullanırsan hayvan ve vücut bağımlı olur ve öyle olur ki ilaçsız ayakta duramaz hayvan sen bilirsin

cesamolin hap:tane 1 ytl
cesamolin toz:4 ytl
nifuramıcyn hap:tane 4 ytl
nifuramıcyn toz:16 ytl[/quote

ben nifuramınyn kullandım hiç faydası yok hayvan yem yıyorsa sakın elleme derim ilaçların yan etkileri çok tabi bakım koşulları vs bunlar ayrı bir konu altlarını kuru tut gerisini boş ver

Geri