GÜVERCİNLERDE KANAT TUTULMASI NEDEN OLUR VE NASIL GEÇER ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan leeyukeen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 32K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

leeyukeen

Üye
www.harbimuzik.com
Ad Soyad
YaŞaR ÇeLiK
Meslek
TaSaRıMCı
İlgi Alanı
Kediler
s.a Arkadaşlar hepimizin başına illaki gelmiştir güvercinlerimizin kanatı tutulur bazılarımız buna yel deymiş deriz. benımde bu aralar 4..5 kuşumda böle bır hasdalık var çogunlugu yavru kanatlarını elledıgımde hafifden bir şişlik var ama UR deyil sizce bu neden oluyor ...
ve tedavisi nedir varmı bunun bir ilacı tedavisi varmı YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM
HOŞÇAKALIN
meşajların için şimdiden teşekkürler.. :)

--- message by moderator ---
Uyarı! Kortizon vs içerikli; dekort, deltacortil, dikloron, diclomec, voltaren (deksamezaton, diklofenak sodyum, prednizolon içerikli) vs. gibi tehlikeli ilaçlar kuşlarınıza ilk vereceğiniz ilaçlar olmasın ve bunları etkileşebileceğinden başka ilaçlarla karma etmeyiniz! Öncelikle enfeksiyon uygun antibiyotik ve gerekli diğer ilaçlarıyla birlikte tedavi edilmelidir. İmkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız. Kuşlara kullanımı ve sonucu tehlikeli olabilecek uygulamalar yapmayınız! Bu gibi sakıncalı tavsiyelerde bulunmayınız. Tekrarlanmasın! Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

Selamlar arkadaşım.
Bu konuyla ilgili bu aralar bende iki yavru kızmasında sorun yaşamıştım ikisinin de sol kanatları 1 hafta kadar kümeste kapalı kadıktan sonra tutulmuştu. İlaç kullanımını son çare olarak düşündüğümden açılsınlar diye düzenli zorlamadan uçurma programını uygulamaya çalıştım. Bir tanesinin sebebi o olsa da diğeri daha önceden de biraz tutuk gibi olduğundan fayda etmedi. Ben de salmomix kullandım ve bir gün direk ağızdan ilaç verip uçurmadan dinlendirdikten sonra müthiş bir iyileşme gördüm. Ertesi gün uçurdum hemen yükselemedi ama bir kaç dk sonra dışarı baktığımda kendi kendine kalktı ve nokta oldu. Kanat tutulması için uygun tedavi gerekiyor. Tabi kanat tutulmasının sebebi her zaman aynı olmayabilir. kolayca atlatabilirsin.

Uyarı!
Bilimsel veya Tıbbi kanıtlanamayan iddialarla, güvercin ilacı maskesi altında ilaç sahtekarlıklarına teşvik edici tavsiyeleri ve/veya üzerinde etken maddesi belirtilmemiş karmaşık ilaç isimlerini dikkate almayınız! üzerinde besin takviyesidir vs. gibi ifadeler yer alıp, ilaç etken maddesinin gizlenmesi, bilmeden başka bir ilaçla birlikte kullanıldığında etkileşim ve ölümle sonuçlanabilmektedir! İlaçları sahtekarlıklara önlem olarak eczanelerden veya resmi veteriner ilacı satan yerlerden temin ediniz. İmkan varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız. Bu gibi sakıncalı mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!

Re: GÜVERCİNLERDE KANAT TUTULMASI NEDEN OLUR VE NASIL GEÇE

Bu arada kuşlarda rastladığım sık bir durum.Dekort ve benzeri kortizonlu ilaçlar , geçiçi tedavi ediyor ve çok ağır ilaçlar kuşlarda kıkırdak erimesine kadar gidiyor ,telafi edilemeyecek durumlar.Alta yatan sebeb belli değil. Bu hastalık uçurulmayan ve kapalı güneş görmeyen kümeslerde çok raslanıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri