GÜVERCİNLERDE KELLİK

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ekoded
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

ekoded

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Erkan DOĞAN
Meslek
Ticaret
İlgi Alanı
Balıklar
Merhaba arkadaşlar.

kuşlarımdan 6 tanesinin kafasında zamanla kelleşme oldu hatta bazılarının boynunun altında gırtlak civarında tüyler döküldü ve uzun zamandır bu bölgelerde tüylr çıkmıyor.Dikkat ettim bu kuşların hepsi dişi erkeklerde bu sorun yok.
Tüye girmesiyle alakalı değil sanırım çünkü hem uzun süredir hemde yerine yeni tüy çıkmıyor.

Bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.

erkek kus disiyi enseye kovalarken oluyor bu kellik herhangi bir hastalik belirtisi falanda degil yani

bende öyle sanıyordum fakat boyun altındada var.Sanırım resim eklemem gerekiyor.

sorun yok usta benım kusumda da oldu..Anne babayla yavrulugunu tamamlamıs kusu bır tuttum epey hırpalamıslardı..boynuna kadar tüy yoktu görenler akbaba derdi ele alıp bakmaya cekınırlerdı çok kötü bır göruntusu vardı. Yazın sonlarından kıs aylarının bitimine kadar kel kaldı sonradan tüyleri atmaya başladı..

benim genellikle eke kuslarda tuye girmesiyle oluyor normale bakilista epey bir sure sonra yine duzeliyor ...

Arkadaşım dökülen tüyler uzun zamandan beri cıkmıyorsa, alıcaksın cımbızı eline dökülen bölgedeki deri üstünde cok ince kısa tüyler göreceksin dikkatli bak onları cımbızla cek ,belli bir süre sonra tüylerin geldiğini göreceksin.

Geri