Güvercinlerde, kursak şişmesi, kusma, ishal.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 52K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gokay

Üye
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar ,mevsim değişiklik zamanı havalar yavaş yavaş ısınmaya başladı.Kümesimdeki bir kaç tane kuşta kursak şişmesi, cok su içme, yem yiyememe, kusma,hırıltı, beraberinde iç kurmaya girme, bunun devamında ishal, aynı zamanda kümesin tabanında bulunan damla şeklindeki kan lekeleri.
Diyeceksinizki ! ne cok şey saydınız coğu hastalıkta bu belirtiler olabilir, haklısınız.Ben gecen sene bu hastalıktan baya bir kuş kayıp verdim, bu sene kuşları sadece gambamix hapla düzelttim (çiçek hapı ).
Sizinle bu hastalık ile mucadelede kazandığım tecrübeyi anlatayım.Hasta olan kuş zamanla yeme isteksiz hale gelir, ve su içmeye başlar, kuş kusar bunun öncesinde kümeste kan lekeleri bulunur, kuşun gaga içinde herhangi bir çiçek belirtisi yoktur,bunun sebebi kuşun kursağından taşlığa giden kanalın, daralıp, kan damarlarının kanaması sonucu, kuşun yemi hazmedememesi ve doğal olarak kusması.Bizlerin yaptığı yanlışlık kuş yem yemediği için, kuşa devamlı takviye mama vermemiz, kuş doğal olarak kusacaktır,ve devamlı kursağı şiş duracaktır, bir de bunun ustune ilaç antibiyotik verdiysek vay kuşun haline.Gecen sene ben bunları yaptım, hasta kuşların hepsi gitti.Size tavsiyem bu belirtiler başladığını hissettiğiniz anda , kuşa sadece gambamix (cicek hapı ) veriyoruz, kuşu ayırıyoruz diğerlerinden, kesinlikle mama takviyesi yapmıyosunuz.Hapı günde bir kez olarak, iki gün devam edin, göreceksiniz ilk günün sonunda kuş yem yemeye başlayacaktır, değişimi faredeceksiniz.

Kuşun kursağı şişiyor ve resimdeki gibi duruyor.. Bu hastalıktan mı bahsediyorsunuz? Eğer o ise ben bayağı uğraşmama rağmen hastalığa çare bulamadım ve çok güzel 2 kuşum malesef bu hastalık yüzünden öldü...

..........SİNAN ÖZTEKKİN...........

Ekli dosyalar

• IMG0269A.webp
    IMG0269A.webp
    28.7 KB · Görüntüleme: 28,389
Evet bu hastalık, kümeslerde sıkca görülüyor, sebebi coğunlukla bayat ve rutubetli yemden kaynaklanıyor.

teşekkür ederim bilgi için. Aynı sorun yavrularımda ve bir kaç damızlık kuşlatımdada var halsizlik tüy kzbartma kusma yem yememe durguluk ishal... Kuyruklarını cekip bir hafta on gün bekledikten sonra azda olss bir düzelme gözledim kuşlarımda.. Bu bahsettigin ilacı nerden temin edebilirim ve fiyatı ne kadar...? Son bir soru bana önerebilecegin bir vitamin var mı? Tesekkürler simdiden

kotukull' Alıntı:
teşekkür ederim bilgi için. Aynı sorun yavrularımda ve bir kaç damızlık kuşlatımdada var halsizlik tüy kzbartma kusma yem yememe durguluk ishal... Kuyruklarını cekip bir hafta on gün bekledikten sonra azda olss bir düzelme gözledim kuşlarımda.. Bu bahsettigin ilacı nerden temin edebilirim ve fiyatı ne kadar...? Son bir soru bana önerebilecegin bir vitamin var mı? Tesekkürler simdiden

Bunlar benim yaşadığım deneyimler, size burdan şu ilaçı al diye tavsiyede bulunmam yanlış olur, faydadan cok zarar da sağlayabilir, gambamix denen cicek hastalıklarında kullanılan ilaç genelde kuşpazarları veya güvercin ilaç satan yerlerde bulunur.Bu hap pahalıdır, gecen sene kutusuna 20 lira vermiştim, içinde yirmiden fazla hap vardı, bu ılacın ayarında roniplus tablet var ,10 lu bu ilaçta piyasada 4 lira civarı.RONİ-PLUS tablet kuşlarda trichomoniasis, hexamitiasis ve coccidiosis enfeksiyonlarına karşı kullanılır) Daha kombine bir ilaç.(En son bu ilaçlarla aynı etken maddeyi sağladığı söylenilen insanlar için kullanılan NIDAZOL 250 MG 20 TABLET kullanıyorum, fiyatı da uygun 1,70 lira içinde 20 tane var, bir hapın yarısını kuşa veriyorsun.Vitamin içinde piyasada cok farklı ilaçlar var, ben kendim cocuklar için kullanılan vitamin şurubu kullanıyorum, sularına katıyorum, hem ucuz hemde kullandığım şurubun içinde kalsiyum olmayışı, antibiyotik tedavisinde destek olarak, aynı anda kullanabiliyorum.

selam arkadaşlar.. kursak şişmesine kesin çözüm. Lİnko spektin toz çay kaşığının ucuyla hasta kuşa 3 gün verin bişey kalmaz.. birçok kuşda denedim ve sonuç aldım.

gökay' Alıntı:
Evet bu hastalık, kümeslerde sıkca görülüyor, sebebi coğunlukla bayat ve rutubetli yemden kaynaklanıyor.
yemin tazeliği ve ilaçsız olası önemli

KURSAK ŞİŞMESİNDE ; ECZANEDEN NİSTATİN İÇERİKLİ
* MİKOSTATİN SUSPANSİYON SABAH -AKŞAM 4 ER DAMLA 5 GÜN FAİDE SAĞLAR .
GEÇMİŞ OLSUN .

[email protected]' Alıntı:
KURSAK ŞİŞMESİNDE ; ECZANEDEN NİSTATİN İÇERİKLİ
* MİKOSTATİN SUSPANSİYON SABAH -AKŞAM 4 ER DAMLA 5 GÜN FAİDE SAĞLAR .
GEÇMİŞ OLSUN .
RONIDOZOL İLE BİRLİKTE KULLANIMI DAHA DA İYİDİR
..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri