haritaci
Üye
selam arkadaslar benim kuşlar tüy düküyor ilacı varmı zararı varmı güvercinleri ucurmamda bir sorun teşkil edermi cevaplarınız için şimdiden teşekürler
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
ahmet abi yanlış bişey mi yazdım acaba.niye güldün açıklar mısın.yanlışsa öğreneyim doğrusunu.filo' Alıntı:
benim kuşlar tüy dökümünde yani boyun kısımlarında ve kuyruk kısımlarında kuşlarımı saldığımda kendileri uçuyor bu tüy dönemi boyunca uçurmamam mı gerekiyor ?mehmet21' Alıntı:slm..
kuşlarda tüy dökümünün bir zararı yoktur..ama tüy dökümü esnasında uçurursanız çok zararı dokunacaktır...oyununu bozması, sertleşmemiş kanatların patlası,maya şeklindeki kanatların kürelmesi,sık takladaki kuşlarda çakılma ve ölüme kadar yol açma,ve en korkuncu boyun felci ile kanat tutulması...bunlar tüydeyken uçan bir kuşun başına gelebilecek felaketler hesabı siz yapın..
teşekkür ederim abi ben sıkıştırmıyorum saldığımda kendileri uçuyo konuyolar çatılara falan sonra gelip kümese giriyorlarFeLix_' Alıntı:tugay sen sıkıştırmıyorsan kuş kendisi uçuyorsa bir problem yok aynen devam. Ama kuş uçmak istemiyor sen sıkıştırıp uçurmaya zorluyorsan bu yanlış. Özetle tüy döneminde kuşlarda performans düşüklüğü olur fazla sıkıştırmak, tüy dökmeden hemen önceki performansı beklemek kuşun ölümüne kadar sebep olur, bu dönem de kuşu biraz kendi haline bırakacaksın tüyünü düzünce aynen sıkıştırmaya devam