güvercinlerden yumurta aşırma ( yumurta dayanma süresi nedir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ozkan1979
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

ozkan1979

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
özkan sezgin
Meslek
işçi
İlgi Alanı
Kuşlar
bende azman güvercinlerde var bunları yumurta aşırmak için tutuyorum

yumurtlama günleri tutmuyor birbirine o halde sorum şu

sayalar yumutladı diyelim biz bu yumurtayı hemen altından alsak saklasak 5 - 10 - 15 -30 gün saklama süresini ve nerede saklanacagını bilmiyorum hangi hava koşulunda saklanacagını bilmiyorum sonrada azman lar yumurtlayınca altına sürsem bu yumurta dan yavru alma şansım ne kadardır

bu şekilde yapıp yavru alan oldumu onu çok merak ediyorum

günü denk geldiginde yumurtaları degiştirirsin ama günü denk gelmediginde

yani yumurta saklanırmı saklanırsa nerde ve hangi hava koşulunda saklanır ve yavru çıkma şansı nedir

teşekkürler.

Re: güvercinlerden yumurta aşırma ( yumurta dayanma süresi n

kimsenin bu konuda bilgisi yokmu acaba

aırılan yumurtalar en fazla 20 gün dayanır oda soguk bir ortamda yani 3 derecenın altında. ama sana önerim oakdar fazala uzun süre tutma en fazala 10 gün fark attırmaya bak. bir yerde okumustum ama nekadar dogru bılemem emriyo faliyete gecmesi için sıcaklıga ıhtyac duyar 3 yada 5 derecenın altında ise faliyete gecmeden öylede bekleyebilirmiş. ama yumurtaya kus 1 kere yatarsa emrıyo faliyete gecıyor ve sen o yumurtayı alıp soguk bır ortama koyarsan emriyoyu öldürürsün yumurtada bozulur.

emriyo faliyete gecme ısısını bir araştırmanı tavsiye ederim.

arkadaşım gerektıgı sekılde saklarsan 5 ay sorada cıkar o yumurta sahsen 3 ay sora aldım almadın alamassın ımkansız dıyen varsa gelsın nisan ayından yumurtam var muhafaza ettiğim atalım cıkaralım amaa kusu cok ıyı takıp etmen lazım kus yumurtladıgı an alman lazım ustune bırkere bıle yatmamalı bunun ıcın paletler var dlıkler yumurta buyuklugunde ben ondan kullanıyorum

SERİN YERDE MAXIMUM 2-3 AY BEKLETEBİLİRİZ.

HİÇ YATILMAMAIŞ YUMURTA 5- 10 oC DE BEKLER.

KESİNLİKLE YUMURTA SALLANMAMALIDIR..EKUVALENT BAĞ KOPAR VE YAVRU OLUŞMAZ.

Özkan hocam selamlar.

Öncelikle şunu bilmek lazım . Yumurta sarısının donma noktası -0.85oC'dır. Yani - 1 derecenin 0,15 altındadır 0 dereceye yakındır.Doğal olarak yumurta sarısının donma noktası yumurtanın bozulma noktasıdır.Yumurtanızı 0 dereceye kadar olan bir ortamda 7 gün süreyle saklayabilirsiniz.20-30 gün süreyle saklayamazsınız. Net en fazla 7 gün saklarsınız. 20 30 gün 1-2 ay saklamanız mümkün değildir Zira tavuk yumurtalarına bile Son kullanma tarihi olarak yazın 14 kışın 21 gün Skt basarlar ve saklama koşulları 4 ila 7 derece arasındadır.
Saygılarımla.

saklamak yerine yumurtasini cekeceginiz ve damizlik kusun erkek disisini ayirin bir hafta sonra salin 2 3 gun arayla yaparlar yumurtalari yumurtayi bekletmek yerine bu yontemi uygulamaniz daha saglikli olacaktir cunku bazilari yumurtayi gece yapiyor mesela yativeriyo tek yumurtaya 12 saat gbi bi sure sicakta duruyo yumurta siz bunu soguk ortama aldiginizda bozuluyor...ben ayni zamanda ese atmayi kullandim daha once bi cift bakici olarak kullandigim vardi. Her yigidin bi yogurt yiyisi vardir size kalmis.

tanlmslz' Alıntı:
Özkan hocam selamlar.

Öncelikle şunu bilmek lazım . Yumurta sarısının donma noktası -0.85oC'dır. Yani - 1 derecenin 0,15 altındadır 0 dereceye yakındır.Doğal olarak yumurta sarısının donma noktası yumurtanın bozulma noktasıdır.Yumurtanızı 0 dereceye kadar olan bir ortamda 7 gün süreyle saklayabilirsiniz.20-30 gün süreyle saklayamazsınız. Net en fazla 7 gün saklarsınız. 20 30 gün 1-2 ay saklamanız mümkün değildir Zira tavuk yumurtalarına bile Son kullanma tarihi olarak yazın 14 kışın 21 gün Skt basarlar ve saklama koşulları 4 ila 7 derece arasındadır.
Saygılarımla.

5-6 derece olan bir ortamda, bir poşet buğdayın içinde 22 gün bekletip, bakıcıların altına sürdüğüm yumurtalardan bir tanesinden yavru aldım. bir tanesi bozulmuştu. zannedersem damızlıkların altından alırken yumurtanın birini gece yumurtlamış sabah aldım. diğerini gündüz yumurtladığı gibi aldım. herhalde gece yumurtlanan yumurta bozuldu. yani yumurtaya hiç yatmaması çok önemli.

Erhan hocam özellikle bana betimleme yapmışsınız . Ziraat mühendisiymişsiniz . Bu yazdıklarıma en iyi sizin bilmeniz gerek bizlere Sizin paylaşımda bulunması gerek . Ki istisnalar kaideyi bozmaz.100 tane ölümcül hastaya Doktorlar ölcek der 5 i ölmez istisnalar kaideleri bozamaz.
Saygılarımla.

tanlmslz' Alıntı:
Erhan hocam özellikle bana betimleme yapmışsınız . Ziraat mühendisiymişsiniz . Bu yazdıklarıma en iyi sizin bilmeniz gerek bizlere Sizin paylaşımda bulunması gerek . Ki istisnalar kaideyi bozmaz.100 tane ölümcül hastaya Doktorlar ölcek der 5 i ölmez istisnalar kaideleri bozamaz.
Saygılarımla.

istisna mı bilemem ama ben sadece başımdan geçen bir olayı anlattım. takdir sizin.

saygılar...

Geri