GÜVERCİNLERE EZİYET,DÖVME,ÖLDÜRME,AÇ BIRAKMA,..(TÜRKER ÖDEN)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

turkeroden

Moderatör
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TÜRKER ÖDEN
Meslek
GÜVENLİK
PSİKOLOJIK SORUNLARI OLANLAR ; BELKİ DE, YA DA ÇOK SİNİRLİ KİŞİLER, YA DA HIRS GÖZÜNÜ BÜRÜMÜŞLER..KUŞ İYİ UÇMADI,KÜMESTE RAHATSIZLIK VERDİ,AZ DEĞERLİ , DEĞERLİ OLAN İLE REVAÇTAKİ KUŞUYLA DÖVÜŞTÜ,KÜMESE GEÇ GİRDİ,..SAYABİLİRİZ DEĞİL Mİ ? BEN ÇOK GÖRDÜM BÖYLE İNSAN GÖRÜNEN CANLILARI BAŞKASININ KÜMESİNE GİRDİ DİYE KUŞU DUVARA ÇARPANI , HASTA OLUP KAFASINI ÇEKİP KOPARANI ,...HİÇ BİR YAPTIRIM YOK GİBİ GÖRÜNSEDE HER BİRİMİZİN MESUL OLDUĞU BİR DURUMDUR.ÇÜNKÜ

TÜM GÜVERCİNLER HEPİMİZİNDİR.

KİMSENİN GÜVERCİNLERİMİZE EZİYET ETMEYE HAKKI YOKTUR.

PARASINI VERDİĞİN İÇİN '' HEPİMİZE AİT OLAN BU GÜVERCİNLERİMİZE EZİYET EDEBİLME HAKKINI DA ELDE ETMİYORSUNUZ..!

Re: GÜVERCİNLERE EZİYET,DÖVME,ÖLDÜRME,AÇ BIRAKMA,..(TÜRKER Ö

Çok güzel yazmışsın türker abi

Çok doğru noktalara değinmişsin abi :tamam:

bu tür hobiler ( güvercin besleme vs...) zaman isteyen uğraşlar. bir anlamda emekli işi. zaten ülkemizde kuşçulukla uğraşan kesim emekli, öğrenci veya işinden, ailesinden vakit ayırabilen kesim. ben iş yerinde bakıyorum kuşlarıma. bu yüzden beni eleştirmiştin Türker Abi. ama benim uyku dışında vaktimin çoğu iş yerinde geçiyor. kuşlarımın yanına gidip vakit geçirmeye zamanımda oluyor. her türlü gıda, ilaç ihtiyaçlarını bilgim kadarıyla karşılıyorum. kuşlarım benden çok memnun, istersen sorabilirsin (: . hiç bir kuşumu hastalandı diye kaderine terk etmedim. çoğunu da iyileştirdim.

aldığım ve alıştırdığım ( 5-6 ay uçurduğum ) kart erkek kelebeğimi eşiyle birlikte satmıştım. sattığım yer bana 15-20 km civarı uzakta idi. eşini bırakıp kuş bana geri geldi. halbuki benden önce bir çok alışık olduğu kümeste de uçmuşluğu vardı, biliyorum. bu olaydan sonra ben anladım ki bu kuşlar bende çok mutlu. bende onlarla mutluyum. birbirimizi seviyoruz yani. işin içinde sevgi olduğunda da inan insan istese de kötü olamıyor. hayvan sevgisi çok önemli. hayvanları sevmeyen insanları da sevmezmiş. sevmiyorsanız bence kuş beslemeyin...

GÜVERCİN ; SİZİN İÇİN PARA KAZANMA ARACI MI ?

EĞER ; , ORTADA GÜVERCİN SEVGİSİ DEĞİL DE ,PARA KAZANMA SEVGİSİ VAR İSE ''BEN KORKARIM''

KAÇAK,AVARE,YANİ BAŞKASINA AİT KUŞLARI '' YAKALAMA '' SEVDASINDA OLANLAR,

ÜRETİP DE SATMA , PARA KAZANMA SEVDASINDA OLANLAR

YANLIŞ YOLDASINIZ.!

SAKA ... VE BENZERİ ÖTÜCÜ KUŞLARI YAKALAYIP - SATANLARA KARŞI OLDUĞUM KADAR KARŞIYIM.

üretipte satanlar dedim ya ; onlara cevap hakkı doğmasın paragözlere , akvaryumda balık üretip satsınlar ..

iş 'in içinde sevgi ,aşk ..tutku yoksa EZİYET olur.o nedenle konu buraya gelmiştir.

gerçekten bu tiplerin acı örneklerini gördük. hele ki bu kıyamet döneminde iyice azdılar.. ciddi anlamda caydırıcı yasal yaptırımlar konusunda çalışmalar vardır. uzun mücadeleler sonucunda bir kısmı gerçekleşmiş ve devamı için de çabalar mevcuttur! hiçbir canlıya zulmetmeye kimsenin hakkı yoktur, aksini düşünenler ve yapanlar elbet bir gün perişan olacaklardır. ama o gün onlar için gerçekten çok geç olacaktır;
2011_merhamet_guvercin_bilbord.jpg

"hayvanlardan değil, kendi içinizdeki hayvandan korkunuz!" bu değerli paylaşım için teşekkürler, saygılarımla...

[email protected]' Alıntı:
PSİKOLOJIK SORUNLARI OLANLAR ; BELKİ DE, YA DA ÇOK SİNİRLİ KİŞİLER, YA DA HIRS GÖZÜNÜ BÜRÜMÜŞLER..KUŞ İYİ UÇMADI,KÜMESTE RAHATSIZLIK VERDİ,AZ DEĞERLİ , DEĞERLİ OLAN İLE REVAÇTAKİ KUŞUYLA DÖVÜŞTÜ,KÜMESE GEÇ GİRDİ,..SAYABİLİRİZ DEĞİL Mİ ? BEN ÇOK GÖRDÜM BÖYLE İNSAN GÖRÜNEN CANLILARI BAŞKASININ KÜMESİNE GİRDİ DİYE KUŞU DUVARA ÇARPANI , HASTA OLUP KAFASINI ÇEKİP KOPARANI ,...HİÇ BİR YAPTIRIM YOK GİBİ GÖRÜNSEDE HER BİRİMİZİN MESUL OLDUĞU BİR DURUMDUR.ÇÜNKÜ

TÜM GÜVERCİNLER HEPİMİZİNDİR.

KİMSENİN GÜVERCİNLERİMİZE EZİYET ETMEYE HAKKI YOKTUR.

PARASINI VERDİĞİN İÇİN '' HEPİMİZE AİT OLAN BU GÜVERCİNLERİMİZE EZİYET EDEBİLME HAKKINI DA ELDE ETMİYORSUNUZ..!

:bravo: :bravo:

bir paçalı dönek besleseydin abi kuşu aç uçurman gerektiğini bilirdin.tok kuş daima hata yapar.yada kümesinde 20-30 tane kuşun olupda kızgı nerkekler yuvalardaki et yavruları eşleyerek öldürdüğünde onlara bunu yapmamaları gerektiğini bir şekilde anlatabilirsin (bu anlatma şeklide biraz işkence gibi gözüksede 1-2 darbe olmalı ama sakatlcıcak mertebede değil)pırıltı verdiğinde kuş normalin dışında bir hareket yaptığında onu bir kere daha uçurman gerektiğini ve hareketini doğru yapana kadar bu uçurmayı devam etmen gerektiğini bilirsin sayı ard arda dinlenmeksizin 20-30 olsada kuşu uzun uçurmak eziyet olabilir ama yapması gerekeni yapacak onu öğrenmeli.

sen nasılki uçan bir oynarın kanat dikerek gezmesini istemediğin gibi diğer ırklarında yapmaması gereken bazı kusur hareketleri vardır bunlarıda onlemenin bazı şiddetsel yolları var.

aç bırakılan kuşlar ölüm açlıgında değildirler komsunun catısına gidip orayı pisleyip komsunun şikayet etmesini önlemek amacıda güder.acil bir işiniz cıktıgında kusları kümese sokmak için yemi kullanmanızdaki amacı güder. kuşların önünden suyu alıp aksam ucurdukdan sonra suyu vermenın amacıda suya ilaç katıp o ilaçdan max. seviyede faydalanma amacını güder.

bir k9 köpek egitimlerinde köpek yapması gerekeni öğretilir ama yaparkende arada dövülür bunlara raslıyacagını ögretilir yani yabancı olmasın bu dayak işlerine diye hırslandırılır daha cok dövme işi acı cekmesi için degil bazı şevleri ögrenmesi içindir oradaki darbelerde zaten ufak caplıdır.ve buna kısacası eğitim demir.egitim nekadar kaliteli olursa başarıda okadar kaliteli olur.

AÇ BIRAKMAK İLE AÇ UÇURMAK AYNI DEĞİLDİR..AÇ UÇURMAK YEM VERMEDEN ÖNCE UÇURMAKTIR..

KONUMUZ ;EZİYETTİR..ZULÜMDÜR.. TOK KARNINA SPOR BEN DE YAPMAM .

YAZI YAZMADAN ÖNCE GÜZEL OKUYUP ,CEVAPLAR YAZIN..! ÜNİVERSİTE MEZUNU OLACAKSINIZ..

HEP ,MUHALAFETSİN ,HEP KARŞI BAKIŞ AÇISI ..BİR TOPARLAN SİLKELEN KENDİNE GEL EKREM.

kusbaz123' Alıntı:
sen nasılki uçan bir oynarın kanat dikerek gezmesini istemediğin gibi diğer ırklarında yapmaması gereken bazı kusur hareketleri vardır bunlarıda onlemenin bazı şiddetsel yolları var.

aç bırakılan kuşlar ölüm açlıgında değildirler komsunun catısına gidip orayı pisleyip komsunun şikayet etmesini önlemek amacıda güder.acil bir işiniz cıktıgında kusları kümese sokmak için yemi kullanmanızdaki amacı güder. kuşların önünden suyu alıp aksam ucurdukdan sonra suyu vermenın amacıda suya ilaç katıp o ilaçdan max. seviyede faydalanma amacını güder.

bir k9 köpek egitimlerinde köpek yapması gerekeni öğretilir ama yaparkende arada dövülür bunlara raslıyacagını ögretilir yani yabancı olmasın bu dayak işlerine diye hırslandırılır daha cok dövme işi acı cekmesi için degil bazı şevleri ögrenmesi içindir oradaki darbelerde zaten ufak caplıdır.ve buna kısacası eğitim demir.egitim nekadar kaliteli olursa başarıda okadar kaliteli olur.

BAK EKREM ; İYİ OKU YAZINI , KISALTTIM .KONUYU İSTİSNAİ DURUMLARA GÖTÜRÜYORSUN..

OYNAR KANAT DİKTİ DİYE ŞİDDET UYGULAMAYIZ .BESLEMEYİZ SADECE ,EĞİTMEK İÇİN GÜVERCİNE NE GİBİ ŞİDDET UYGULANIYOR .BİZE BİR ANLAT BAKALIM..

ÇATIDAN ÇABUK İNSİN ,AVARE ,KAÇAK ,BAŞKASININ KUŞUNU YAKALAMAK İÇİN AÇ BIRAKMAYI MI TASDİKLİYORSUN.. ..KOMŞUNUN ÇATISINI MI DÜŞÜNÜYORSUN ?

K9 KÖPEK EĞİTİMİNİ NEREDEN BİLİYORSUN ? NEDEN K9 LAR HAKKINDA YANLIŞ BİLGİ VERMEKTESİN.
BİLMEDİĞİN KONULARDA AHKAM KESME.
EVET ; KÖTÜ KÖPEK EĞİTMENLERİ MEVCUTTUR.TIPKI ÇOCUKLARIMIZI DÖVEN ÖĞRETMENLERİN VARLİĞI GİBİ..EKREM 2 SENEDİR İLK DEFA ÖNEMLİ BİR HATA YAPTIN ..BU HATANI KABUL ETMİYORUM..DAHA ÖNCEKİLER AF EDİLEBİLİRDİ..!

eraann1' Alıntı:
bu tür hobiler ( güvercin besleme vs...) zaman isteyen uğraşlar. bir anlamda emekli işi. zaten ülkemizde kuşçulukla uğraşan kesim emekli, öğrenci veya işinden, ailesinden vakit ayırabilen kesim. ben iş yerinde bakıyorum kuşlarıma. bu yüzden beni eleştirmiştin Türker Abi. ama benim uyku dışında vaktimin çoğu iş yerinde geçiyor. kuşlarımın yanına gidip vakit geçirmeye zamanımda oluyor. her türlü gıda, ilaç ihtiyaçlarını bilgim kadarıyla karşılıyorum. kuşlarım benden çok memnun, istersen sorabilirsin (: . hiç bir kuşumu hastalandı diye kaderine terk etmedim. çoğunu da iyileştirdim.

aldığım ve alıştırdığım ( 5-6 ay uçurduğum ) kart erkek kelebeğimi eşiyle birlikte satmıştım. sattığım yer bana 15-20 km civarı uzakta idi. eşini bırakıp kuş bana geri geldi. halbuki benden önce bir çok alışık olduğu kümeste de uçmuşluğu vardı, biliyorum. bu olaydan sonra ben anladım ki bu kuşlar bende çok mutlu. bende onlarla mutluyum. birbirimizi seviyoruz yani. işin içinde sevgi olduğunda da inan insan istese de kötü olamıyor. hayvan sevgisi çok önemli. hayvanları sevmeyen insanları da sevmezmiş. sevmiyorsanız bence kuş beslemeyin...
:evet: :tamam:

GÖNLÜNCE OLSUN .. SEVGİLERİMLE.. güzel kahve yaparım..! :hhh:

eraann1' Alıntı:

:evet: :tamam:

GÖNLÜNCE OLSUN .. SEVGİLERİMLE.. güzel kahve yaparım..! :hhh:

gelicem abi kahveni içmeye.. geç olacak ama güç olmasın inşallah..

AVARE ,KAÇAK ,BAŞKASINA AİT OLAN KUŞLARI YAKALAMA ..SEVDANIZI '' BIRAKIN..! ''

SORUMLULUĞU SİZDE OLAN (EMANETEN) BESLEDİĞİNİZ KUŞLARI ;BAZILARININ TABİRİ İLE ;SİZE AİT OLAN KUŞLARINIZI HIRPALAMAYI BIRAKIN..ÖRSELEMEYİN,VURMAYIN ONLARA,...SADECE KEYF ALIN ,MUTLU OLUN ,SEVİN,ÜRETİN,PAYLAŞIN,DOSTLUKLAR KAZANIN,KOMŞULARINIZI DA RAHATSIZ ETMEYİN..ÇOK KUŞ YERİNE BAKABİLECEĞİNİZ KADAR ', AMMA ''SAĞLIKLI KUŞ BESLEYİN ..,

ANLATANLAR OLUYOR .KULAK MİSAFİRİ OLUYORUM,ZAMAN ZAMAN AYNI BAHÇEDE KUŞ BESLİYORLAR.2 ARKADAŞ .ARALARINDA SORUN OLUYOR.BİRBİRLERİNE ÖZEL DURUMLA KÜSÜYORLAR.BİRİ DİĞERİNE DİYOR;O BEYAZ KUŞUN BENİM KÜMESİME ''BİR DAHA GELİRSE FENA OLUR ,BAK HAA'' :haha:
KUŞ BU DİĞER KÜMESTE SEVDİĞİ BİR ŞEY OLABİİLİR .GİDİNCE KUŞU BESLEMEKTE OLAN (sorumluluğunu taşıyan)O KUŞU DUVARA PATLATIYOR.KUŞ BELİ KIRILIYOR.SAKAT KALIYOR.BEN DENK GELDİM ..BIÇAAK ELİNDE KUŞU YATIRMIŞ KESECEK İKEN ''NE YAPIYORSUN ''BÖYLE BÖYLE OLDU DA..AL TÜRKER ABİ O ZAMAN BESLERSEN .6 AY BESLEDİM KUŞ DİŞİ İDİ YUMURTLADI YAVRULARI OLDU .İYİLEŞTİ ..KUŞLARI İSTEDİ .GÜZELDİ DE..O NUN SÖYLEDİĞİNE GÖRE .(taklacı) BEN DE O NA DEĞİL DE ARKADAŞINA HEDİYE VERDİM..
KUŞ DEĞER VERENE, İYİ BAKANA EMANET EDİLMELİDİR.

kümesinde 20-30 tane kuşun olupda kızgın erkekler yuvalardaki et yavruları eşleyerek öldürdüğünde onlara bunu yapmamaları gerektiğini bir şekilde anlatabilirsin (bu anlatma şeklide biraz işkence gibi gözüksede 1-2 darbe olmalı ama sakatlcıcak mertebede değil)pırıltı verdiğinde kuş normalin dışında bir hareket yaptığında onu bir kere daha uçurman gerektiğini ve hareketini doğru yapana kadar bu uçurmayı devam etmen gerektiğini bilirsin sayı ard arda dinlenmeksizin 20-30 olsada kuşu uzun uçurmak eziyet olabilir ama yapması gerekeni yapacak onu öğrenmeli.

sen nasılki uçan bir oynarın kanat dikerek gezmesini istemediğin gibi diğer ırklarında yapmaması gereken bazı kusur hareketleri vardır bunlarıda onlemenin bazı şiddetsel yolları var.şu yazıyı bir okuyun ; ne düşündünüz sizler ''güvercine ceza ve döverek eğitim anlayışı ..''çok çok yazık..neler göreceğiz.ALLAH YARDIMCIN OLSUN. EKREM.

kümesinde 20-30 tane kuşun olupda kızgın erkekler yuvalardaki et yavruları eşleyerek öldürdüğünde onlara bunu yapmamaları gerektiğini bir şekilde anlatabilirsin (bu anlatma şeklide biraz işkence gibi gözüksede 1-2 darbe olmalı ama sakatlcıcak mertebede değil)pırıltı verdiğinde kuş normalin dışında bir hareket yaptığında onu bir kere daha uçurman gerektiğini ve hareketini doğru yapana kadar bu uçurmayı devam etmen gerektiğini bilirsin sayı ard arda dinlenmeksizin 20-30 olsada kuşu uzun uçurmak eziyet olabilir ama yapması gerekeni yapacak onu öğrenmeli.

sen nasılki uçan bir oynarın kanat dikerek gezmesini istemediğin gibi diğer ırklarında yapmaması gereken bazı kusur hareketleri vardır bunlarıda onlemenin bazı şiddetsel yolları var.şu yazıyı bir okuyun ; ne düşündünüz sizler ''güvercine ceza ve döverek eğitim anlayışı ..''çok çok yazık..neler göreceğiz.ALLAH YARDIMCIN OLSUN. EKREM.

Ben hernekadar polemige girmek istemesemde sen beni ilal çekmeye çalısıyorsun. ilk yazdıgım yazımda söylediklerimi tekrarlıyorum.beslediğim kuş benim çatımda durrusa bana güzeldir karsı çatıda değil. bunun için aç kalması gerekiyorsa aç kalıcak suzu kalması gerekiyorsa susuz kalıcak. onları besleyen bensem benım dediğim yerde durucaklar. ucmuyorsa ucacak bunun için siddetse evet siddet ama siddet dediğimiz olay sakatlamaya gidecek derecede yapılan bir olaydır ben kuşlarımı skaatlamam,öldürmemde.tusa sopala vururum ama vurdugum sopa darbesi fiske niteligindedir. iki güverdinin kavga ederken birbirlerine verdiği zarar kadar vurdugum darbelerinde zararı oakdardır.ben hergün nasıl işimi gücümü bırakıp vaktimi ayırıp onlar ısalıp besliyorsam onalrda ozaman yatıp içip yeyip sıçmayı bırakıp ucacak ,hareket yapacak.catımda duracaklar.

kuşlardan bir beklenti içinde olmasaydım pazardan aldıgım 4-5 kusu 7-24 açık bırakıp komsuların bınalarını pisleyip çamasırlarını kırletmelerine izin verir aklıma geldikce yem su verirdim. ilaç derseniz onu unutun.

güvercinlerden maddi kaynak gütmeyip avare için cıldırmayan biriyim.avare yakalamak güzeldir .ama avare yakalıyacagım diye catıda kusları hırpalarcasına kolamak.aç susuz bırakmak bana göre degil.ben kuslarımı ucucurken içlerine girerse pırıltı veririrm inecek olan avare iner inmezsede ugrasmam. avare için çıldırsaydım karısık kus beslerdim kümesimde hep açık olurdu.ve ben suan pacalı dönek diger adıylada macır beslıyorum.böyle kusalrla havadakı avareye pırıltı vermek ıcın kaldırdıgınızda yavrular ona takılıp kayıp gıderler.

ben benden kötü insanlar gördüm.kuş uçmuyor diye öldürdüler.kanat yoldular.aç susuz bıraktılar gunlerce.kuşlar hasta oldu diye attılar.havadan sahın gecerken eylence olsun dıye kus ucurdular.

kuşum kaçtı diye ona kızmam KUŞ ÖZGÜR BİR CANLIDIR EN ÇOK BUNU SEVDİĞİMDEN BESLERİM KUŞU.

BU POLEMİĞE DAHA FAZAL GİRMEK İSTEMİYORUM. BEN KUSLARI GEREKTİĞİNDE DÖVER GEREKTİGİNDE SEVERİM. HİÇBİR HAYVAN DURDUGU YERDE EZİYET GÖRMEZ. O YAPMASI GEREKENİ YAPTIGI SÜRECE HİÇBİR SIKINTI YASANMAZ.

K9 LARA GELİNCE EGİTİMDE KOLLARINDAKİ SARGILARA TUTTURULUP HAVADA SAVRULUP DAHA SERT ISIRSIN BIRTAKMASIN DIYE ELLERİYLE VURAN EGİTİMCİLER ONLARDA BİRŞEYLERİN PEŞİNDEDİRLER. O DARBELE KÖPEK ŞİDDET GÖRMÜŞ OLMAZ İSTİTKRAR HIRS ÖFKE GİBİ DUYGULARINI ORTAYA KOYAR.KÖPEGİN BİR NESNEYİ SIRDIGINDA ONU SALLAMAK HAVAYA KALDIRMAK KÖPEGİN DİŞLERİNE ZARAR VERİRİ EGER KIRILIRSA YENİSİ GELMEZ ONLARIN DİŞLERİ BİZİM ÇOCUKLUGUMUZUN SÜT DİŞLERİ GİBİ ARKASINDAN CIKMIYORLAR.

HERKES OKUDU .YORUMU DA ORTADA. ZATEN.GÜVERCİN BİR KUŞTUR.DİKTATÖRLÜK REJİMİ İLE BESLENMEZ.!UÇAN UÇAR .BEĞENMEDİYSEN BESLEMEZSİN .KİMSE ZARAR VEREMEZ ,VURAMAZ,DÖVEMEZ,CEZA VEREMEZ.

KUŞLAR, BÖCEKLER,CANLILAR İNSANLARA AİT DEĞİLDİR.

PARA VERİRSİN .BESLEMEYE HAK KAZANIRSIN.SADECE.

HAYVAN HAKLARI DA BU NEDENLE VARDIR.http://tr.wikipedia.org/wiki/Hayvan_Hak ... eyannamesi

BİLMEYENLER ADAM GİBİ OKUSUN..

Kuş aç bırakılır kim oyun kuşu uçuruyorsa ben onu tok uçuruyorum diyorsa ( profesyonel olmayanların dışında ) yalan söylüyor. Ben kuşlarıma 2 günde bir yem veririm. Altında yumurta dahi olsa. Ama dövme öldürme gibi şeyleri kimse yapmıyor zaten. Kuş susuz yaşamaz ama aç yaşar.

Yorumumu da kimse lütfen yanlış anlamasın. Yorum yazarken nicke, yaşına bakmıyorum. Gerçek neyse odur. Sen süs kuşu besliyorsun abi tok uçsa ne aç uçsa ne. Uçsa ne uçmasa ne. Ama biz oyun kuşu uçuruyoruz. Hayvanla 2 ay boyunca uğraşıyoruz.Sabah 5'de hayvan uçuruyorum. Hattan diğer kuşların bakımıdır uçumdur derken 8 oluyor. Akşam yine işimi erken bırakıyorum saat 6'dan ezan okuyana kadar kuş uçuruyorum.Hayvana 2 ay boyunca çocuk gibi bakıyoruz. Bu hayvan tok olunca uçmaz. Bunu sende konu sahibi olarak biliyorsun. Ondan sonra uçmuyorsa uçmuyor diyorsun. Oyun kuşu herkeste bilir uçmayı sevmeyen hayvanlardır. Taklacı kuş sen uçurmadıkça uçmaz. Uçması içinde bazı kriterler lazım. Kimse buna karşı çıkmasın. Ben 10 yaşımdan bu yana kuş beslerim. Bu güne kadar kendi kendine hergün uçan taklacı oyun kuşu görmedim. Bunu bu camiada herkes biliyor. Bu tür konulara girmemekte yarar var. Bu arada marik abi yine gelip mesaj silecek saygısızlık felan diyecek ama yine diyorum konu sahibi nickine yorum yapmıyorum. Görüşü eleştiriyorum. Türken abiyede saygım sonsuz kendisi forumda özellikle muhabbet ettiğim insanlardandır ama bu konuda yanlışsın abi.

GÜVERCİN ; SİZİN İÇİN PARA KAZANMA ARACI MI ?

EĞER ; , ORTADA GÜVERCİN SEVGİSİ DEĞİL DE ,PARA KAZANMA SEVGİSİ VAR İSE ''BEN KORKARIM''

KAÇAK,AVARE,YANİ BAŞKASINA AİT KUŞLARI '' YAKALAMA '' SEVDASINDA OLANLAR,

YANLIŞ YOLDASINIZ.!

SAKA ... VE BENZERİ ÖTÜCÜ KUŞLARI YAKALAYIP - SATANLARA KARŞI OLDUĞUM KADAR KARŞIYIM.

üretipte satanlar dedim ya ; onlara cevap hakkı doğmasın paragözlere , akvaryumda balık üretip satsınlar ..

iş 'in içinde sevgi ,aşk ..tutku yoksa EZİYET olur.o nedenle konu buraya gelmiştir.

Ben ismimden de belli olacağı gibi gerçek anlamda çok acemiyim. Kuş görsem ırkını cinsini bile anlayamam. Bu siteye de kayıt olmamdaki amaç kendimi geliştirmektir. Benim sormak istediğim;

YANLIŞ YOLDASINIZ.!

Bu söz kuş satanlara mı yoksa sadece para kazanmak için kuş üretip satanlara mı ? Sadece para kazanmak için kuş üretip satanlar oluyor mu ?

[quote="AÇ BIRAKMAK İLE AÇ UÇURMAK AYNI DEĞİLDİR..AÇ UÇURMAK YEM VERMEDEN ÖNCE UÇURMAKTIR..

KONUMUZ ;EZİYETTİR..ZULÜMDÜR.. '''' TOK KARNINA SPOR ''' BEN DE YAPMAM .!!!

YAZI YAZMADAN ÖNCE GÜZEL OKUYUP ,CEVAPLAR YAZIN..!

AYRICA ''BURSA OYNARI'' PERFORMANS KUŞUDUR..

[/quote]

HER ŞEY BU RESİM KADAR BASİTTİR....

Ekli dosyalar

• bakış açısı.webp
    bakış açısı.webp
    20.8 KB · Görüntüleme: 1,033

EKREM SIRF POLEMİKSİN BE OĞLUM.. FAYDA SAĞLAYACAK BİR BAŞLIĞI DA BOK ETTİN..!

BU BAŞLIK KUŞLARIYLA İLGİLENMEYİP AÇ BIRAKANLAR , PİS SULAR İÇİRENLER , KÜMESLERİNİ TEMİZ TUTMAYANLAR,KUŞLARINI ÖLDÜREN ,DÖVEN , ZULM EDENLER , ACI ÇEKTİRENLER İLE İLGİLİDİR.

SEN NE AYAKSIN ANLAMADIM GİTTİ..!SIRF MUHALİF ADAMSIN . DÜZ YÜRÜ ŞU YOLDA...KAFAYIMI YEDİN NE ?

http://www.dinibilgiler.eu/hayvanlara-eziyet.html

orada her kertenkeleyi öldürün diyor ben ona karşıyım. ve tek vurusda öldürün diyor nasıl bir darbe atmamız gerekiyorsa artık. benim evimin üstündede bir sürü kertenkele yasıyor artık yemleri yiyor su bırıkıntılerınden su ıcıyorlar ama bişey yapmıyorum.

O NU BİLE YANLIŞ OKUYORSUN ! ZEHİRLİ GÖRDÜĞÜNÜ YAZIYOR. İNSANOĞLUNA ZARAR VERECEKSE DİYOR..GÖZÜNÜ SEVEYİM EKREM MUHALİF OLMA .HEP KARŞI ,HEP KARŞISIN..!
kusbaz123' Alıntı:
http://www.dinibilgiler.eu/hayvanlara-eziyet.html

orada her kertenkeleyi öldürün diyor ben ona karşıyım. ve tek vurusda öldürün diyor nasıl bir darbe atmamız gerekiyorsa artık. benim evimin üstündede bir sürü kertenkele yasıyor artık yemleri yiyor su bırıkıntılerınden su ıcıyorlar ama bişey yapmıyorum.

Geri