GÜVERCİNLERE YEŞİLLİK ,..VERİLMELİDİR.(TÜRKER ÖDEN )

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan turkeroden
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 17K

turkeroden

Moderatör
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
TÜRKER ÖDEN
Meslek
GÜVENLİK
BİR ÇOĞUMUZ ;TERAS,BALKON,ÇATI,..BETONARME BİNALARDA GÜVERCİN BESLEMEKTEYİZ.
BU NEDENLE, KUŞLARIMIZ YEŞİLLİĞE İHTİYAÇ DUYMAKTALAR.ONLARA MAYDANOZ,MARUL,ISPANAK,TAZE SOĞAN,SEMİZ OTU..GİBİ YEŞİLLİKLER VERMELİYİZ..

VERECEĞİMİZ YEŞİLLİKLERİ YERLERE ATMAYALIM.YA MAMA KAPLARINA KOYALIM .ÜSTLERİNE BASIP ,KAKA YAPMAMALARINI SAĞLAYALIM.YA DA DEMET OLARAK ASALIM..YERDEN YÜKSEK UYGUN GÖRDÜĞÜNÜZ YERE

BAHÇELİ ,MÜSTAKİL EVLER ..YOK OLMAK ÜZERE..

KARIŞIK TAHILLAR ,ZENGİN YEM KARIŞIMLARI ...HARİCİNDE YEŞİLLİK İHTİYAÇLARIDIR...GÖRECEKSİNİZ , KUŞLARINIZ SİZİ DAHA ÇOK SEVECEKTİR..

KUŞLARINIZA SEVGİ VE ÖZEN GÖSTERMENİZİ DİLERİM..MUTLU KALIN..

[No message]

Ekli dosyalar

• 03-01-13_144258.webp
    03-01-13_144258.webp
    46.2 KB · Görüntüleme: 2,980
Türker abi duzenli olarak semiz otu veriyorum ben de ishal oluyorlar...Bunun bi ayari var mi ya da ishal olmasi sorun teskil eder mi?

benimkinler asma yaprağı yiyor abi ara sırada üzüm yeşilliği gömüyorlar yani.

halilkursat96' Alıntı:
Türker abi duzenli olarak semiz otu veriyorum ben de ishal oluyorlar...Bunun bi ayari var mi ya da ishal olmasi sorun teskil eder mi?
HERGÜN YEŞİLLİK VERMEKTEYİM .İSHAL YAPACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM..

SEMİZOTLARINI YERLERE ATMAYALIM.KAKALAR BULAŞMASIN.ÜZERLERİNE BASMASINLAR. :slm: :evet:

artik gelistirdim isi borek tepsisine koymuyorum yemi falan :-D 34 tane oldu yavrucaklar.yeni kumese de yeni yeni gecis yapmaya baslayacagiz.Kirec zarar yapar mi bu arada kuslara bi komsu kirec ver arada dedi yumurta icin mineral tasinin yanina koyuyorum biraz kirec

yumurta kabuğunun sağlam olması için mermer tozu verilmesi gerekiyor diye biliyorum

semiz otunun fazlası isal yapar haftada 1 gün vermeniz uygundur

halilkursat96' Alıntı:
artik gelistirdim isi borek tepsisine koymuyorum yemi falan :-D 34 tane oldu yavrucaklar.yeni kumese de yeni yeni gecis yapmaya baslayacagiz.Kirec zarar yapar mi bu arada kuslara bi komsu kirec ver arada dedi yumurta icin mineral tasinin yanina koyuyorum biraz kirec
SÖNMÜŞ , KATI HALDE KİREÇ OLSUN .TOZ KİRECİ KÜMESLERİMİZDEN UZAK TUTMALIYIZ..! SÖNMÜŞ ,KATI KİRECİ DE ...MERMER TOZU VE MANGAL KÖMÜRÜNÜ DE MİNERAL KAPLARINA YA DA EN KÖTÜ İHTİMAL '' KAPALI YEMLİKLERİMİZE KOYALIM..TEMİZLİĞE ÖNEM VERELİM..

HASTALIKLARLA MÜCADELEDE EL ELE VERELİM..KENETLENELİM.

GÜVERCİNLERİMİZE ; SEVGİ İLE YAKLAŞALIM..DAHA GÜZELLERİNE ÖZENMEYELİM.

EN GÜZELİ ; BİZE AİT OLANLARDIR..

KAÇAK, AVARE,YABANCI,SAHİPSİZ KUŞLARI YAKALAMAK DEĞİL MARİFET , ...MADDİ DEĞERİ DE ÖNEMLİ DEĞİL .SADECE SEVİN , İYİ DAVRANIN .

Benim kuşlar bahçeye giriyor ne kadar maydonoz, semiz otu varsa perişan ediyorlar.Özellikle domates fidelerinin yapraklarını yiyorlar.

muygun' Alıntı:
semiz otunun fazlası isal yapar haftada 1 gün vermeniz uygundur

PAZARTESİ SEMİZOTU OLUR..VERİRİZ
SALI ; MARUL
ÇARŞ. ;MAYDANOZ
PERŞEMBE ;TAZE SOĞAN
CUMA ;ASMA YAPRAĞI
CMT ;....
PZR ;.... YEŞİLLİK O GÜN NE VARSA VERİRİZ.. :haha: :haha: :slm: HERGÜN DE SEMİZOTU ÇEKİLMEZ..

BEN BİLE HERGÜN SEMİZOTU YEMEM..CIR CIR OLURUM. :haha: :slm:

ot konusunda pek secim yapmiyolar gecen sene babamin lalelerini yediler :-D yeterki yesil olsun. Tavuklarin tat alma duyusunun zayif oldugu soyleniyor ayni olay guvercinlerde de var galiba ;-)

halilkursat96' Alıntı:
ot konusunda pek secim yapmiyolar gecen sene babamin lalelerini yediler :-D yeterki yesil olsun. Tavuklarin tat alma duyusunun zayif oldugu soyleniyor ayni olay guvercinlerde de var galiba ;-)

:haha: :slm: kereviz yaprağını GÜVERCİNLER YEMİYOR AMA .. :haha: :haha:

çok faydalı bir paylaşım teşekkürler..
bu da benden olsun; arada brokoli, kırmızı veya beyaz lahana, kereviz, buğday çimi, portakal mandalin, limon, patates kabuğu, havuç, elma veya armut evde artık ne varsa vs. gibi yemekte zorlandıkları zamanında çıkan faydalı sebze ve meyveleri, iyice yıkadıktan sonra uygun şekilde doğrayarak veya rondodan geçirerek servis ederseniz severek yiyorlar. sağlıkla kalın :slm:

Son düzenleme:
:evet: :tamam:

lone.wolf' Alıntı:
Benim kuşlar bahçeye giriyor ne kadar maydonoz, semiz otu varsa perişan ediyorlar.Özellikle domates fidelerinin yapraklarını yiyorlar.

BAHÇEDE İLAÇLAMA YAPILIRSA ; TOPRAK VE YEŞİLLİKLERDE ZEHİRİ EMER . AMAN DİKKAT EDELİM.. :slm:

[email protected]' Alıntı:
lone.wolf' Alıntı:

BAHÇEDE İLAÇLAMA YAPILIRSA ; TOPRAK VE YEŞİLLİKLERDE ZEHİRİ EMER . AMAN DİKKAT EDELİM.. :slm:
Benimde aklıma geldi abi ama ilaç kullanmıyoruz bahçede sadece gübre başka bişey yok bu arada uyarın için teşekkürler.

lone.wolf' Alıntı:
lone.wolf' Alıntı:

Benimde aklıma geldi abi ama ilaç kullanmıyoruz bahçede sadece gübre başka bişey yok bu arada uyarın için teşekkürler.

GÜBRE KONUSU GEÇTİ..BEYAZ BİR GÜBRE VAR SUNİİ.ŞEKER VS.GİBİ BİR İSMİ OLSA GEREK BİLENLER DÜZELTİR..

KUŞLAR BU BEYAZ SUNİ GÜBREYİ YEDİĞİ ZAMAN ÖLDÜĞÜNÜ BİLİYORUM..YAZMAK İSTEDİM..ÖNEMLİ OLABİLİR..

SEVGİLERİMLE..

PAZARTESİ SEMİZOTU OLUR..VERİRİZ
SALI ; MARUL
ÇARŞ. ;MAYDANOZ
PERŞEMBE ;TAZE SOĞAN
CUMA ;ASMA YAPRAĞI
CMT ;....
PZR ;.... YEŞİLLİK O GÜN NE VARSA VERİRİZ.. :slm: HERGÜN DE SEMİZOTU ÇEKİLMEZ..

BEN BİLE HERGÜN SEMİZOTU YEMEM..

lone.wolf' Alıntı:
lone.wolf' Alıntı:

GÜBRE KONUSU GEÇTİ..BEYAZ BİR GÜBRE VAR SUNİİ.ŞEKER VS.GİBİ BİR İSMİ OLSA GEREK BİLENLER DÜZELTİR..

KUŞLAR BU BEYAZ SUNİ GÜBREYİ YEDİĞİ ZAMAN ÖLDÜĞÜNÜ BİLİYORUM..YAZMAK İSTEDİM..ÖNEMLİ OLABİLİR..

SEVGİLERİMLE..

Avrupa Gübresi Mideyi Deler Ölmeleri Çok Normaldir Aman Uzak Tutun. Güzel Bi Meyve Sebze Karışımını Karışık Yemle Karıştırıp Yem Kaplarında Güvercinlerinize Suna Bilirsiniz Çokta Afiyetle Buğdayını Bile Seçmeden Yiyiyorlar Ama Hergün Vermeyin Sonra Normal Yem Yemiyolar :D

Ben yerde kuş besliyorum. Kuşlarımı ne zaman salsam yerde toprakta olan yeşilliklere saldırıyorlar. Gerçekten de bayılıyorlar yemeye. İsabetli bir konu arkadaşlar. Kuşlarınıza çimen değilde toprak alanlarda yer alan küçük otlardan koparıp veriniz.

fırınlanmış ekmek
marul
maydanoz
salatalık ''rondo '' ile kıyım ve servis..! Tabii ki ; üstü kapalı mamalık da.

Ekli dosyalar

• 15-08-13_153253.webp
    15-08-13_153253.webp
    23.2 KB · Görüntüleme: 1,186
çok güzel :evet: bazen makarna için rendelediğimiz nor "en faydalı peynir olduğu belirtiliyor alkalidir, içine kuru nane de ekleriz" artıyor, protein içerir. bende artanı servis ediyorum, severek yiyorlar..

yuvada taş kesinlikle herzaman olmalı ve dediğiniz gibi haftada bir yeşillik verilmeli bunlar standart en az haftada birde güvercinler banyo yapmalı

Geri