GUVERCINLERI AT SINEGI OLDURUYOR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kashar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

kashar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mert Aydogdu
Meslek
Serbest
İlgi Alanı
İzmir'in Kumru ve güvercinleri yok oluyor!

Atsinekleri kumruların kanlarını emip, ölümlerine yol açıyor...

Naylon ipten yapılan kömür çuvallarına takılan kumrular ya ölüyor, ya da ayaklarını kaybediyor...

Hayatta kalabilen kumruların ve güvercinlerin tek bacak perdeleri kopuk...

Günün önemli saatlerinde, "guguk, guguk" sesleriyle ahenkli bir şekilde zikir yapan İzmir'in sevimli kuşları kumruların ilgisizlik ve duyarsızlık nedeniyle nesli tükeniyor. Her halde, CHP'li yerel yöneticiler onları da irticacı olarak cezalandırıyorlar!... Ah be kumrucuklar, günde bir tek şarap atsanız mesele kalmaz, hayatta kalırdınız!...

www.asilkan.org sitemizin yaptığı bir araştırmaya göre: İzmir'de sayıları gittikçe azalan kumru kuşlarının, kanatları altına yerleşen at sineklerinin kanlarını emerek, bir kaç ay içerisinde ölümlerine neden olduğunu saptadık.

Halen İzmir semalarında uçan, her kumru kuşunun veya güvercinin iki kanatları altında at sineği bulunuyor. Ayrıca, balkonlara ve çatılara konulan naylon kömür çuvallarının liflerine takılan kumrular, hayatta kalabilmek için tek bacaklarını feda ederek, kurtulma şansı bulabiliyorlar. Kurtulamayanlar ise ölüyor... Ayrıca sitemizin yaptığı diğer bir araştırmada, şehir içerisindeki çam ağaçlarının kanserli olduğu, kurumamak için şekilden şekillere girdiği ortaya çıktı...

Yaklaşık 35 yıldır, Kürt kedilerini beslemekle iştigal eden İzmir Belediyesi, İzmir'in sembolü kumru kuşlarının kurtarılması için parmağını bile kıpırdatmıyor. Buna karşılık, kokonaların kurduğu Hayvan sever! derneklerine milyonlarca lira yardım ediyor... Ne diyelim? Faaliyet başka, niyet başka... (HD)

NOT: BU HABERİ MAHREÇ GÖSTERMEDEN İKTİBAS ETMEYİNİZ...
www.asilkan.org

merhaba bu kadar duyarlı olmanız negüzel peki kaç kumru besliyorsunuz,yavrudan alıp blotikle ilaçlayıp kurtulmalarını sağlayabilirsiniz,hayvansever dernekler zaten kedi köpek peşindeler,radyodaki programlarda bile kuş denilince hiç güvercin adı geçmiyor .bu bizim ayıbımız laf çok icraat sıfır bu site sayesinde düzey artıyor ama her sokakta bir ayıbımız var(pislik ,hırsız,ucube)artık nederseniz.kaderimiz ,siz yaptıklarınızı yapacaklarınızı anlatın bırakın onu bunu, banyo yaptıkları yerleri tespit edin ayda 20 liralık ilaçla çoğunu kurtarırsınız inşallah :slm:

Çokk güzel yazmışsın güzel abim.Ellerine sağlık.Bende elimden geldiğince kumruları yabani güvercinleri besliyorum,suluyorum.Onlara verdiğim yem benim kuşlara verdiğimden fazladır.Apartmanlarda yaşayanların camlarının önine koyacakları bi kap su ekmek kırıkları aslında kaç kuşu doyurur duyarlı olmak :evet: lazım.

hayvanları sevmeyen insanlarıda sevmez

KARDEŞ BAZI İNSANLARA BAKTIKÇA GÜVERCİNLERİMİ DAHA ÇOK SEVİYORUM DİYARBAKIR/SİLVANDAN MEHMET ŞAKİR YALÇIN

Geri