GÜVERCİNLERİM BUĞDAY YEMİYOR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mysterio
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

mysterio

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
uğur YASSI
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
Arkadaşlar benim kuşlarım buğday yemiyorlar,karışık yem ve hernevi yemi yiyolar ama sadece buğdayı ayırıyorlar.

Bu durum şöyle gelişti;Kuşlar bana ilk geldiğinde kuşları buğdayla besliyodum daha sonra daha sağlıklı gelişeceklerini
düşünerek sürekli olarak karışık yemle beslemeye başladım,5-6 ay sonra bi öğrenci olduğum için kuşlara herzaman karışık yem alamayacağımı düşünüp karışık yemi aralarda takviye olarak vermeyi düşündüm ve kuşlara buğday verdim ama kuşlar buğdayı yemediler buğdayı sürekli önlerinde bırakıyorum ama buğdayı hiç yemiyorlar bu durumu nasıl düzeltirim kuşları buğdaya nasıl alıştırırım lütfen yardımcı olun.teşekkürler

Arkadaşlar lütfen bilen birileri cevap yazsın.gerçekten bu konu benim için çok önemli.

ben de çok uğraştım ama bugdaya döndüremedim. 5 kilo bugday var, yemlige koyup koyup geri poşete dolduruyorum bir türlü yemiyorlar. arada birkaç tane nadiren alıyorlar fakat iştahla yemiyorlar. karışık yemi koyunca hicbirinin gagası yemlikten çıkmıyor. yavrularda aç kalmasın diye dayanamayip veriyorum karışık yemi. varsa bir yöntemi söyleyinde bizde yararlanalım

valla bende de aynı sorun var. Kuşlar buğday yemiyor. Kümeste yavrular falan olduğu için fazla da aç bırakamıyorum. Napıcam hiç bilmiyorum valla. Bi bilen varsa yazsın.....

Aç kalınca değil buğday taşı bile yerler. Yeterki aç kalsınlar. Ama yavruya bakan kuşlar varsa onlara yine karışık yem verin. Diğerlerine çok az buğday verin. Bir süre sonra nasıl yediklerini görürsünüz.

Hoca' Alıntı:
Aç kalınca değil buğday taşı bile yerler. Yeterki aç kalsınlar. Ama yavruya bakan kuşlar varsa onlara yine karışık yem verin. Diğerlerine çok az buğday verin. Bir süre sonra nasıl yediklerini görürsünüz.

Ama hocam yavruya bakan kuşları yuvaya kapamayız ya. Ben mecbur yavruları beklicem gibi görünüyor...

arkadaşım böyle şeyler oluyor yanlız ama sen kuşlara karışık yem verme biraz ac kalsınlar elinde sonunda o yemi ac kalınca yiyeceklerdir benimde bi ara öyle oldu yemiyorlardı valla koydum bugdayı önüne hic biri bakmıyordu ama 1 hafta yem yemeyince mecbur yediler ve şimdi hen bugday hemde karışık hepsini yiyorlar inşallah sizin kilerde düzelir :unlem:

bencede arkadaşım onları aç bırak yemlıklere hem bol yem koyma ,az zorlanırlar ama sonra mecburen yerler merak etme ,yavrulara gelınce ana baba onları aç bırakmaz becburen yem vermek zorunda ve onlar yemege başlayınca oteki kuşlarda yeme gaga atmaya başlar dene bakalım.

Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler.tavsiyelerinizi uygulayacağım inş.düzelirler.

S.a

arkadaşlar umarım cevabınızı almışsınızdır. Aç kalınca mecbur yiyecekler. ''Yanlız karışık yem kuşta yağ yapar devamlı yedirmek iyi değildir'' diye biliyorum ben.

Bizde karışık yemle beslerken buğdaya dönelim dedik 2 gün nerdeyse aç kaldılar yemediler sonra yediler ama şimdi karışık veriyorum arada buğday olunca yemiolar kalıo yemlikte buğdaylar kuşlar buğdayı sevmio mu yoksa hep buğday yemekten bıkıyorlar mı

benim kuşlardada öle sorun var malesef ama yavrusu olduğu için yavruusu olanlar yiyor mecburen aç bırakmıyor yavrularını ama ötekiler yinede yemiyorlar :hayir:

usta duzenli olarak yemlersen mecburen yer kuş ama sabah akşam onunde yem gorurse yemez sen bır hafta sadece sabahları yada akşamları bellı saatte aç ve yemle kuşun dışarı cıkarma sattı de onmelıdır ucum saatıde aynı şekılde onemlıdır

Bendede aynı sorun var. 3gün Sürekli kenevirle beslediğim için ne yazık ki buğdayı şuanda yemiyorlar. Bazen dayanamayıp kenevir atıyorum yine kümeslerine :( Ama artık atmayacağım. Buğday yemeyi ögrenmeleri lazım :)

Hoca' Alıntı:

ustam haklısın ama benim kuşlar yemiyor gursaklarına bakıyorum bbomboş hiç bişey yememiş bugün karışık yem aldım hepsi karnını doyurdu kuşlar aç bakıyorum zayıflamışlar nabıcaksın başka çare yok yeniden karışık yem aldık malüm yavrular var

Ya bende yavru yok ama kuşlar bi türlü yemedi buğdayı, size tavsiyem yavruyken buğdaya alıştırmanız yavrularada karışık yem verirseniz onlarda karışık yemden başka bişey yemez hale gelir.

merhabalar,bu çoğumuzun başına gelmiştir bu bir evredir,artık bir yavru yuvası yapma zamanınız gelmiş demektir.kuşlarınızın anaç değilse aynı sigara gibi yavaş yavaş bıraktırmanız gerek,yavrular sadece belli zamanlarda karışık yem ister. :slm:

T ek çaresi aç bırak bak nasıl yiyorlar bende de vardı aynı sorun.birde kara buğdayı yemezler ufak boydakileri.

Geri