Güvercinlerim durgun bir şekilde duruyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A

Anonymous

Misafir
güvercinlerim hasta oldu sanırım bir köşede öylece duruyorlar.tüyleri kabarık bir şekilde. ne yapmam gerek? :hungur:

cevaplarınızı bekliyorum..

Ekli dosyalar

• 457871_438616589505308_946993454_o.webp
    457871_438616589505308_946993454_o.webp
    79.9 KB · Görüntüleme: 2,944
Arkadaşım benim bir güvercinim vardı bangoydu.Benimki de durgun bir şekilde duruyordu.Olduğu yerde düşüyordu.Çok halsizdi.Uçmuyordu.Ellesen ölecek gibiydi.Ama sonra düzeldi kendi kendine.Ama yine de sen bir veterinere göster acil şifalar dilerim kuşlarına

--- message by moderator ---
Uyarı!
Her hastalık SALMONELLA veya VEBA DEĞİLDİR, bunun gibi kesin ifadeler kullanmayınız! Yanlış teşhislerde bulunmayınız. Hayati tehlikesi olan hastalıklar için öncelikle ECOLİ konusunu araştırabilirsiniz! İmkan ve vakit varsa mutlaka kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veteriner hekimden yardım alınız ve herhangi bir uygun laboratuvarda dışkıya önceden tahlil yaptırınız. Tedavisine geç kalmayınız!
Uyarı! Hayvan hakları yasalarına göre bu yorumdaki gibi hiçbir bilimsel ve tıbbi dayanağı ispatlanamayan, hayvanların yaşam hakkına sakıncalı teşvikler suç ve ceza kapsamında değerlendirilebilirler. Gereği yapılmıştır. Tekrarlanmasın! Bu gibi uygunsuz mesajları gördüğünüz yerde rapor edip gereğinin yapılmasını talep edebilirsiniz!
--- message by moderator ---

BU KUŞLARA HEMEN EVİTSE DİYE BİLİNEN İLACI VER. UFAK BİR ŞİŞEYE EVİTSEYİ KOY SU İLE KARIŞTIR. ŞIRINGA İLE BAS AGZINA. BU GİBİ KUŞLARA E VİTAMİNİ VE SELENYUM VİTAMİNİ VERİN. BENDE 3 TANE VARDI İLACI VERDİM YEM YEMEYEN SU İÇMEYEN BİR GÜN SONRA YEM YEMEYE SU İÇMEYE BAŞLADI. EVİTSE İLACINI VETERİNER İLACI SATILAB YERDEN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ. BU İKİ KUŞA ÇAY KAŞIĞININ YARISI KADARINI FİNCANA KOY ŞIRINGA İLE BOGAZINA GAGASINI AÇ BAS İLACI AGZINA.

çok teşekkür ederim.. tavuklara: evitse, evitK ve evitforteyi karıştırıp veriyoruz bu karışımdan versem olur mu?

söylediğiniz ilaçların içinde e vitamini ve selenyum içeriği varsa verin. fakat tavuklara verilen ölçü ile kuşun ölçüsünü iyi ayarlayın lütfen. senin postaların yarış postasımı? en son nerelrden saldınız postaları?

bana hediye geldiler. acemi olduğum için bilmiyorum. bu arada ben güvercinlere vitaform verdim evitse yi yarın vereceğim.
Sizce yarış kuşu mu ?

yetiştirdiğiniz ırk posta yazıyor kuşların resimleride posta lara benziyor fakat kuşlarınızı posta ya benzetemedim. ya sizdekiler posta değil yada benim elimdekiler posta değil. siz en iyisi bu kuşların resimlerini daha yakından çekip burada yayınlarsanız bu kuşları tanıyan bilen arkadaşlar çıkacaktır. birde bu kuşlar hediye geldi diyorsunuz da, hediye gönderilen yer şehirler arası ise bu yazımı okuyan tüm arkadaşlarımında kulağında küpe olsun. şehirler arası yoldan gelen kuşlarınıza geldiklerinde gelen kuşlarınıza şekerli su verin. sularına bal ve pekmez de karıştırıp verebilirsiniz. bunuda nerden öğrendiniz derseniz benimde Manisa Sarıgöl den gelen 5 kuşumdan 2 tanesi ( 1.cisi 2.gün diğeri ise 1 hafta sonra) öldüler. Gönderen kuş satıcısı yemin billah ediyor gönderirken kuşlar sağlamdı diye. Ankara Ulus ta kuş satıcılarına sorduğumda Ulus taki kuş satıcılarının şehirler arası yoldan gelen kuşlara geldikleri anda şekerli su verdiklerini söylediler. denemekte fayda var. zararı yok.

s.a kuşları öncelikle ayrı bi salmaya alın ve ele fazla almayın durdukları yer temiz olsun ve yedikleri yemlikte sulukta günlük bakım vs vs. hastalığı düzeltmeye gelince eczaneye gidip tetra 250 ml. al bir kapsülün yarısını birine yarısını birine 2 gün arayla 2 kere uygula kuşların sapa sağlam olur inş.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri