Güvercinlerim Güzel Gözleriniz Için

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bender
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 31
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

Bender

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Bender aLturki
Meslek
ogrenci
İlgi Alanı
Kemirgenler
Suudi arabistanda sadece hunkari besliyordum , Turkiyeye tasindim ve burdada guvercin beslemeye basladim yalniz farkli irklar umarim begenirsiniz Gorusleriniz Fikirleriniz benim icin onemli

1- Gümüş Kaplama

2- Miro

3-Miski Şebap

4- Kürenk Şebap

5-Çakmaklı

6-Gök mavi

Buda aralarindaki gozde kusum :

http://www.youtube.com/watch?v=wCzv5Sdru3g

http://www.youtube.com/watch?v=B2neFumlmME

BENDER ; :p BUNLARA VERDİĞİN PARA İLE SPOR ARABA ALSAYDIN ..KEŞKE.. :p

MAŞALLAH ..GÜLE GÜLE BESLE..GÜZELLER..HEPSİ.. :evet:

Maşallah, güzel kuşlar.Miskileri Erman Demirtaş'tan mı aldınız?

Allah hayrını versin Bender hünkari bekliyordum ben. (:
Başlıktan bir alay yakışıklı çıktı
Maşallah çok çok güzeller.
Güzel günlerde besler üretirsin inşaAllah.
Selamlar
Khalid

maşallah güzel kuşlar

Bender Bey gerçektem çok güzel kuşlarınız var.
Maşallah nazar değmesin.

Ama daha detaylı yakından güzel resimlerini bekliyoruz ,güzelliklerini tam yansıtamamışsınız.

Khalid' Alıntı:
Allah hayrını versin Bender hünkari bekliyordum ben. (:
Başlıktan bir alay yakışıklı çıktı
Maşallah çok çok güzeller.
Güzel günlerde besler üretirsin inşaAllah.
Selamlar
Khalid

Turkiyede Pek iyi hunkari bulamadim bu kuslar ilgimi cekti hemde degisiklik ortama ayak uydurmak olsun diye bunlari beslmeye karar verdim

Tesekkurler

insallah :)

mazidenbiri' Alıntı:
maşallah güzel kuşlar

Cok tesekkur ederim

Ömer ÖZKURT' Alıntı:
Bender Bey gerçektem çok güzel kuşlarınız var.
Maşallah nazar değmesin.

Ama daha detaylı yakından güzel resimlerini bekliyoruz ,güzelliklerini tam yansıtamamışsınız.

Tesekkur ederim

masallah masallah

insallah vaktim oldukca ceker yenilerini atarim

Mahşallah hepsi türlerinin güzel kuşları. Elinize sağlık.
Ben bu kadar kuş ile nasıl ilgilendiğinizi merak ettim. Kümeslerinizi ve yuvalarınızı merak ettim. Ömer Beyin dediği gib kuşların yakın resimleri yanında mümkün ise bir kümeslerinizin resimlerini de bekliyoruz.
Kolay gelsin...

Tesekkur ederim...

kumes kullanmiyorum her ciftin kendine ait kafeste olur (cift cift yani)

sadece yavrulari kumeste toplarim ucururum

Kafesler mavi ve beyaz renk 3 katli genis sekilde yaptiriyorum

misal :

Mavi Kafesler :

Beyaz kafesler :

Kafeslerin icinin genisligini gosteren video :

http://www.youtube.com/watch?v=aUJOc8B0qS0

inanin 50 60 cift okadar zor degil bakimi

suudi arabistanda 1000lerce guvercinim var

Tesekkurler

Bu kafes alanları nerede? Evin alt katında mı acaba? nasıl uçuruyorsunuz? Herhalde daha kuşlar gelmeden çektiğiniz resimler her yer ter temiz. Tebrikler..

suudi arabistanda bu kafesler cati katinda anneleri babalari ucurmuyorum yavrulari disarda toplu kumes var oraya atiyorum

kuslar gelmeden evet ama kuslar varkende boyle temiz olur cunku internetimi kahvemi cayimi herseyimi o yerde yapiyorum

tertemiz olmali daha dogrusu cogu vaktimi orda geciriyorum

Maşallah oldukça profesyonelsiniz.Allah başarılarınızı daim eylesin.

insan istedimi herşey olur
herşey gönlünüzce olsun tebrik ediyorum...

Maşallah kuşlarda kafes sisteminizde çok güzel. Özen gösterildiği her halinden belli. Bu kafeslerin ölçüleri nedir acaba ? Benimde kuşlarım şu an kafes mantığıyla çift olarak duruyor. Ama yaparken biraz küçük yapmışım galiba. Her kafesin içinde yemlik ve suluk olduğundan yavrularda büyüyünce sıkıntı olur gibi geliyor. Ayrıca 2. folluğuda koymak istersem baya sorun olacak.

Ekli dosyalar

• 20130908_175605.webp
    20130908_175605.webp
    170.4 KB · Görüntüleme: 1,061
  • 20130908_175623.webp
    20130908_175623.webp
    205.1 KB · Görüntüleme: 917
lone.wolf' Alıntı:
Maşallah oldukça profesyonelsiniz.Allah başarılarınızı daim eylesin.

Cok Tesekkur ederim insallah amin

Samet Ataş' Alıntı:
insan istedimi herşey olur
herşey gönlünüzce olsun tebrik ediyorum...

Aynen Oyle Hocam

tesekkur ederim

BÇelik' Alıntı:
Maşallah kuşlarda kafes sisteminizde çok güzel. Özen gösterildiği her halinden belli. Bu kafeslerin ölçüleri nedir acaba ? Benimde kuşlarım şu an kafes mantığıyla çift olarak duruyor. Ama yaparken biraz küçük yapmışım galiba. Her kafesin içinde yemlik ve suluk olduğundan yavrularda büyüyünce sıkıntı olur gibi geliyor. Ayrıca 2. folluğuda koymak istersem baya sorun olacak.

Oncelikle Tesekkur ederim

Olculeri su sekil :

Kafes mantigiyla beslerseni cift cift daha saglikli mantikli olur yavrularini bir yerde toplu besleyip ucurursunuz

AMA tahta kafesleri hic tavsiye etmem tum hastaliklar pislikler o tahta kafeslerden gelir en iyi yol demirden yapilmis kafes ve zemine deniz kumu koymaktir cok sagliki ve temiz olur ayda bir kumlari degistirirsiniz ..

Kafesiniz okadar kucuk degil yavrular yeme dusunce baska yere alin daraltmayin kuslari..

2 follukta koya bilirsiniz en saga koseye ve en sol koseye zemine sikinti olmaz ama gerek duymazsiniz

yorarsiniz ciftleri dinlendirmeniz gerekmektedir

Benim kuş beslediğim yer biraz sıkıntılı olduğu ve her an bırakmak zorunda kalabileceğim için bu şekilde bir kafes yaptım. Aynısından bir tane daha var. Kuşları sıkmadan 4 çift besleyebilirim şu an toplam 3 tane kuşum var. 2 de on günlük yavru. Arkadaşın kümesinde görmüştüm yavrular 15-20 günlük olduğunda anaçlar tekrar yumurtluyordu. Aynı şekilde olupta yere yumurtlamasınlar diye ikinci folluğu koymayı düşünüyorum.
Temizlik açısından altta görünen çekmece gibi kısıma gazete koyuyorum ve üzerinde plastik ızgara mevcut.
İlk defa güvercin besliyorum yavaş yavaş geliştiricez kendimizi. İnşallah kendime ait yerim olduğunda daha güzel bir kümes yaparım.

BÇelik' Alıntı:
Benim kuş beslediğim yer biraz sıkıntılı olduğu ve her an bırakmak zorunda kalabileceğim için bu şekilde bir kafes yaptım. Aynısından bir tane daha var. Kuşları sıkmadan 4 çift besleyebilirim şu an toplam 3 tane kuşum var. 2 de on günlük yavru. Arkadaşın kümesinde görmüştüm yavrular 15-20 günlük olduğunda anaçlar tekrar yumurtluyordu. Aynı şekilde olupta yere yumurtlamasınlar diye ikinci folluğu koymayı düşünüyorum.
Temizlik açısından altta görünen çekmece gibi kısıma gazete koyuyorum ve üzerinde plastik ızgara mevcut.
İlk defa güvercin besliyorum yavaş yavaş geliştiricez kendimizi. İnşallah kendime ait yerim olduğunda daha güzel bir kümes yaparım.

yavrular 2 haftalik olunca yavrulari assa indirin folluktan alin sikinti yasamazsiniz

insallah

Dediğiniz gibi yaparım o zaman çok teşekkürler.

selam,kuslar cok güzel,insallah bol yavru alirsin...konyadami kaliyorsun kardes,ben almanyada kaliyorum ,yazin nasipse türkiyeye gelecem dönerken bikac gümüsbas ve sebap getirmeyi düsünüyorum acaba yazin elinde satilik kus olurmu,bide piyasasi ne kadar yani fiyatlari,bilgi verirsen sevinirim

efe40' Alıntı:
selam,kuslar cok güzel,insallah bol yavru alirsin...konyadami kaliyorsun kardes,ben almanyada kaliyorum ,yazin nasipse türkiyeye gelecem dönerken bikac gümüsbas ve sebap getirmeyi düsünüyorum acaba yazin elinde satilik kus olurmu,bide piyasasi ne kadar yani fiyatlari,bilgi verirsen sevinirim

Aleykum selam oncelikle tesekkur ederim su sira yavru almayi dusunmuyorum zamanini bekliyorum ..

konyaya yeni tasindim , buyur gel izle kuslarimi satilik degildir ben kus ticareti yapmam hobim o benim .

piyasasini bilmiyorum gercekten ama ucuza olanlar var bendekiler ozel kuslar turkiyenin her bi yanindan topladin ugrasla .

Selam kuslar gercekten harika, tam göze hitab edenlerden,yazin elinizde satilik kus olurmu acaba, Sebap ve gümüsbaslarin fiyati Yada piyasasi ne kadar acaba, yazin ikiser cift almanyaya getirmeyi düsünüyorumda

efe40' Alıntı:
Selam kuslar gercekten harika, tam göze hitab edenlerden,yazin elinizde satilik kus olurmu acaba, Sebap ve gümüsbaslarin fiyati Yada piyasasi ne kadar acaba, yazin ikiser cift almanyaya getirmeyi düsünüyorumda

Aleykum selam cok tesekkur ederim , yazin kus olurda ben satici degilim hocam

fiyatlarini bilmiyorum ucuzu var pahalisi var benimki ozel toplama

kusura bakma ..

tesekkurler

Bender Kardeş,

İnan ki sizin mekanınızı cidden merak ediyorum. Her yer mermer kaplı ve tertemiz. Kuşların kafeslerinde olduğu ve tüm alanı gösteren resimleri bir yüklermisiniz? Örnek alıp aynısını yapmak istiyorum. Ayrıca yavruları dışarda kafese alıp ucurduğunuzu söylüyorsunuz. Bir de dışardaki yavru kümesinizin resimlerini de bizlere örnek oması açısından bekliyoruz.

Şimdiden teşekkürler..

hener' Alıntı:
Bender Kardeş,

İnan ki sizin mekanınızı cidden merak ediyorum. Her yer mermer kaplı ve tertemiz. Kuşların kafeslerinde olduğu ve tüm alanı gösteren resimleri bir yüklermisiniz? Örnek alıp aynısını yapmak istiyorum. Ayrıca yavruları dışarda kafese alıp ucurduğunuzu söylüyorsunuz. Bir de dışardaki yavru kümesinizin resimlerini de bizlere örnek oması açısından bekliyoruz.

Şimdiden teşekkürler..

arabistana doner donmez cekip gonderecem insallah herkes temiz besler saglikli besler

Geri