Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
güvercinlerim hastalandı ama hastalıklardan anlamıyorum yare
arkadaşlar ben mardin besliyorum bu hafta okul nedeni ile bi hafta kuslarla ilgilenemedim akşamalrı yem verdim sade ve kuşlarımda bı keyifsizlik gözlemledim 2 gün önce kuşumun biri salla başlığa tutuldu titremeye başladı yem yiyemiyodu ve çok kötü bir koku geliyodu. hastalanmadan yani 4-5 gün önce çelenklerinden birini kırılmış sanarak cektim ve celenk dibinden kırılmış celenkde taze geliyomuş meğerse ve kanamaya başlamış akşama baktım kanadı kan bütün baktım orada siyah kan toplanmış temizlemeyi unuttum o aksam ertesi gün temizledim suyla yıkadım ama nafile düzelmedi. hastalığı esnasında diğer güvercinlerin yanında tuttum ve şimdi hepsi o ölen kuşum gibi oldu hepsi keyifsiz hepsi çok zayıf düştü elime aldığımda tüy yumağı gibi kalıyo hiç uçmuyolar duvarda elle yakalar oldum kuşları. tabi ne tür hastalık olduğunu bilmedimden bişey de yapamadım hastalıklardanda anlamıyorum zaten bende çevreden duyduklarımla tekrasikrin vermeye başladım ve ornomıx de verdim ama hala aynılar.
hasalıklarının belirtileri söyle: tüylerini kabartıyolar,dışkıları su gıbı hafif sarımsı ve yesil,sanki üsüyolarmıs gibide titriyolar aceba ne tedavisi uygulıya bilirim yardım edin...
ishal kesici bir antibiyotik kullan verebileceğinin en güçlüsünü en az 5-6 gün ver kusların önünde taş kum vb olmamasına özen göster arkadanda vitamin takviyesi bunları yapıp beklemekten baska bişey yapamazsın üzgününm bunu soylediğim için ama bağısıklık sistemi güçlü olanlar kurtulur başı dönen olur diğerleri ölür özelliklede gençler ve yavrular
sorunda orda kümesin tamamı genc filodan olusuyo cok guzel mardınım var 4 tane onalrıda kaybedicem o olcak bagırsaklara anpisilin iyi geliyomus dediler o ılacı bılıyosanız nerden teymın edebilicem aceba?
(anpisilin )daha once kullanmadım bilmiyorum sana benden bir tavsiye forumda yada nette arasstır salmonella tedavisi diye karsına bir sürü ilaç çıkacaktır
ama bana soracak olursan vilflox kullanderim 6 gün falan ve kesinlikle kullandığın dönemde kusların taş kireç vb yemesinler arkadanda süpervit vb vitamin dirençleri artsın
veteriner bir abim var bu aksam onunla görüşücem bu konularda çok iyi onada sorarım gecenin ilerleyen saatlerinde onun yorumlarınıda yazarım
saolasın eser kardeş ben bu akşam bakamazsamda yarın bakarım eğer hayatta kalan olursa onlar üstünde uygularım ama dozajları nasıl olcak onuda soylersen ıyı olur fazal dozdan ölmesinler
salmonella tedavisinde baytril %2,5 solüsyon'un ya da vilflox hatırladığım kadarıyla 1lt suya 1ml olması lazım yınede ilacın uzerinde yazar ordan bakarsın garanti olsun tekrarlıyorm kusların onunde asla kalsiyum içeren taslar bulunmamalı yoksa tedaviden sonuç alamazsın birrde en az 5 gün uygula ardından vitamin sonra temiz su sonra tekrarlarsın tedaviyi düzelmezlerse. bu asamalar bittikten sonra tekrar konusuruz yuksek ihtimalle baş donmeleri ayaklarda tutukluk gb kalıntılar olacaktır bunların tedavisinide yaparsın birde kuslarında asırı antibiyotik kullanımından kısırlık yumurtaların bos cıkması gb sorunlarda yasaya bilirsin bunlar içinde evit se takviyesine gereksinimin olacak hastalığı atlattıktan sonra tekrar gorusuruz
umarım kısa sürede atlatırsın
saygılar eser
slm kardeş önce geçmis olsun.ilk iş kümesi iyice dezenfekte et sonra kuşlara coolsidin vereceksin.yeşil isali bitireceksin verdin ilacın yanı sıra ateş düşürücü ilaç ver bu dedim ilaçları veteriner eczanelerinde bulursun.kuşlar yem falan yemiyodur onları sen ellerinle besliycen.yoksa onlarıda kaybedersin.
ya kardeşim aynısı benim bir tane güvercinime oldu bende malesef kurtaramadım ve yine malasef diyorum antibotik verip beklemekten başka şansın yok birde bol bol havalandır kuşları yemlerini bolca ver yemezlerse kendin yedirmeye çalış su içmezlerse şırıngayla ağzına antibiyotik ver antibiyotik olarak benim tavsiyem 250g lık tetra olabilir bu dönemlerde kullanmaya özen göster sularında
arkalr bugun 2 tanesini de kaybettim 1. i ispirto gögüs erkek ti gemi gibi bi kustu mahalleyi inletiyodu catırtıalrla diğerinide tüye girmeden onceki yumurtalardan olan 2 tane sarı gögüs kızma mardinlerden dişisi öldü erkegi de gidici ğibi ayırdım onalrı ama sonuc olumlu oalrak beklemeıyorum. sarı gögüs erkek karsıdmakı 5. katlı bınadan benım catıya genee dek 17 takla attı ama benım catıya konamayıp yandakı catıya düstü takladan oda ölücek gibi artık catıyı fll yozla doldurucam yozları ıyı yavru bakmaya alıstırdımmı iyi bir kus cınsıne doncem yoksa 1-2 cift guzel kusal bısı olmuyo
EMEKLERİNİZ İCİN YARDİMCİ OLAN HERKEZE COK COK TEŞEKÜR EDİYORUM....
KUŞ BESLEMEK AYRI Bİ ZEVKTİR BIRAKMIYACAĞIM...
100 TL Bİ ZARARIM VAR HATTA DAHA FAZLA ZARARIM VAR 150 TL YİDE GECTİ 1 TANE BİLE YAVRU ALAMADIM AVARA DESEN 1 HAFTADA 20 TANE GELİYO MARDINI KELEBEĞI FINDIGI AMA BENIM CATIMA GELMIYO MAHALLEDEKİ TÜM EVLERİN CATILARIAN KONUYOLAR BI BANA GELMIYOLAR
arkadaşım o senin anlattığın hastalığı ben bilirim benimde başıma geldi
iğne vurabilirsen sana ismini ve doz ayarını yazim vur ama vur önce iğne olanlar felç gibi olur hemen hemen yarı çlü ama sonra cin gibi olurlar.