Güvercinlerim uçmuyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan İsmail34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

İsmail34

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
İsmail Bahar
Meslek
-
İlgi Alanı
Kuşları salıyorum güvercin kümesinin yanında tavuk kümesi var oraya konuyorlar akşam olunca kümese giriyorlar. Kendim tutup havaya atınca da çatıya konuyorlar 15 dk sonra iniyorlar.evin 200 mt ilerisinden saldığımda başka evin balkonuna konuyorlar. Kuşların 1 kanadı sarkıyor ama daha önce uçuyorlardı .Tüye giriyorlar derseniz komşumun kuşları da tüye giriyorlar fakat uçuşlarında sorun yok. Eskiden kümesten çıkarken takla atarlardı şimdi takla da atmıyorlar, her gün sularına aspirin atıyorum sarımsak veriyorum keyifleri yerinde bir hastalıkları da yok niye böyle oldu bunlar.

Canım kardeşim kendi kafana göre birşeyler yazmışsın ama bu yazdıklarından anca sen anlarsın kuşla tavuk aynı kümeste olmaz kuşların sağlıklı olduğunu sularına aspirin verdiğini sarımsak koyduğunu sağlıklı olduğunu tüye girdiğini falan ama kuşun kanadı sarkıyor diye yazmışsın bunun anlamı kuşların ya yatık yada salmonella başlangıçı kuşların kanatları belli ki tutuk uçamıyor fazla da aspirin verme kalp hastasımı bu kanlarını sulandırmaya çalışıyorsun sitemizdeki vitamin ve ilaçları tavsiye ederim kendine uçan kuşlardan almaya çalış daha iyi olur selamlar.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Tavuk ve güvercin kümesleri ayrı fakat yan yana. Birde kuşları bana veren adam kanatlarını vurdukları için düştüğünü söylemişti ve tüyden çıkınca düzelir demişti. Bu arada yaşlı bir amca da gördüm kuşların sularına çamaşır suyu koyuyordu 1 litreye 1 kapak kadar hastalık olmuyormuş kuşlara bir zararı olur mu bazik bir madde sonuçta

Canım kardeşim sana o kuşları veren veya satan kim ise yalan söylemiş o kuşlarda salmonella olduğu şimdi iyice anlaşıldı ikincisi ise çamaşır suyu nu kuşlarına sakın verme kuşların ölür illaki kuşların suyuna madde koyacaksan göztaşı (iki pirinç tanesi kadar) ve Sodyum bi karbonat ( İngiliz Karbonatı) 1 çay kaşığı kadar ver selamlar.

Üzüldüm şimdi ben bu adamdan 5 kuş aldım 2 si öldü kalan 3 kuşun kanatları sarkıyor kümes 2 katlı alt katta damızlık Bayburt güvercinleri var hava yolu ile bulaşır mı bu hastalık ?

Canım kardeşim hava yolu ile bulaşıp bulaşmıyacağını bilmem ama aynı kümeste yaşamış aynı suluklardan ve yem kabından yem yediklerine göre bulaşma değil de taşıyıcı olmaları daha fazla ihtimal bir daha kuş alacağın zaman İstanbul da oturuyorsun ne cins kuş alacak isen paranı topla yazarsın Pazar günleri Edirnekapı kuş pazarından sağlıklı kuşlar alırız selamlar.

bango al dediler ama zahmetli oluyor bakımı sütbeyaz almak istiyorum fakat kümeste 3 tek erkek kuş var başka kuş alsam kavga edecekler birbirlerinin tepelerini yoldular kimse de almaz böyle kuşu salamam da yazık hayvanlara elim ayağım bağlı kaldı

Arkadaşlar bahçede güvercinlerimi uçurmaya çalışıyorum havaya atar atmaz yere iniyorlar uçmuyorlar binanın üstünden attım 5.kattan yine hemen yere iniyorlar yardım !

Güvercinler eşmi ? Yavruları varmı ? tek tekmi uçuruyorsun grup olarakmı. Biraz daha detay vermeniz gerekiyor.

Eş değiller ve yavrularıda yok .sadece 1 erkek miski var onunda eşi yumurtladı yumurtluycak yumurtaya kovalıyo 3 ,4 tane atıyoruö havaya acaba antremansızmı kuşlar yata yatamı bu hale geldiler

Aslında bir kuşun uçmama sebebini kendiniz söylemişsiniz. Erkek güvercin eşinin yumurtlama sürecinde yanında olmak ister bu nedenle uçmayacaktır. Diğer güvercinleriniz eş olmadıkları ve başka uçan güvercin olmadığı için uçmak istemiyorlar.

Aslında bir kuşun uçmama sebebini kendiniz söylemişsiniz. Erkek güvercin eşinin yumurtlama sürecinde yanında olmak ister bu nedenle uçmayacaktır. Diğer güvercinleriniz eş olmadıkları ve başka uçan güvercin olmadığı için uçmak istemiyorlar.

Teşekkürler bilgi için

Geri