güvercinlerim yumurtlamayı kesti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yasaklı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

yasaklı

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
oguzhan yumrutaş
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Selam abilerim .Sizle bir sorunumu paylasmak istedim bende toplam 6 cift kus var kuslarımın hepsi erkekli dişili . kuslarımın hepsi bir ara yumurtladı altlarından toplam 5 cift yavru aldım ama kuslarım son 5 aydır hiç yumurtlamadılar ve simdi kızmıyorlar bile kızsınlar diye kenevir versemde ne care gene kızmıyorlar ne yapabilirim bide kümesimin yerini degiştirmiştim kusların yumurtlamamasının sebebi bu olabilir mi ? yorumlrınızı bekliyorum

Yerde bazen sorun oluyor yahut çok yavru ve yumurta aldıysanız havalarla birlikte dinlenmeye girmişlerdir.Kenevir bana göre yetersiz en iyi ilaç burçak hem soğuktan korur hemde kızıştırır bol bol toprak yesinler yeterli olcaktır herhalde 5 ay gibi bir süre yumurtlamadılarsa 1 veya 2 ay içinde tahminimce yumurtlamaları lazım genel dinlenme süreleri 6 aydır bazı kuşlarda geçebilir tabi.

benım şebab kızıllarımda aynı o şekildeydi 2 yavru aldım aynı anda 2 yumurtadan cok ıyı baktılar. ve daha sonra tam 5 ay yumurtlamadılar. yer lerini bile değiştirmedim aynı şekilde . diğer yavruları oyun söktü bıkarın oyun sökmeyi kızmaya başladı . ama halen yumurtlayanlardan yumurta yoktu. ama aklıma kümesin dışına bıraktım ikisini her zaman yaptıgım gibi ve öncelerine kenevir biraz fazla verdim . ertesi gün aynı şekilde ama kenevir vermedim ve 12 gün sonra yumurtladı. ve şuan 15 gün oldu büyük ihtimalle 3-4 gün içerisinde diğer yavrularımda çıkacaktır.

mevsim kış olduğundan yumurtlamamaları normal bir durumdur. üstelik daha önce yavru almışşınız. yani kuşlarınız kısır değil. kümesin yeri değiştiği için ve yeni kümese alışana kadar kış geldiği için yumurtaya ara vermiş olabilirler. baharda düzelirler.

Geri