selamlar ve geçmiş olsun. yeşil dışkı salmonella belirtisidir. bu hastalık da bildiğimiz gibi çok tehlikelidir. titrekbaş, sallabaş ve ur gibi vakalar bu virüsün güvercin bünyesini ele geçirmesiyle oluşuyor. zaten dişi de kafasını çevirmeye başlamış. viral kökenli ise tedavisi zor oluyor. diğer kuşlara bulaşma riski yüksek. gerçi zaten onların yanına koyduysan, aynı suluktan su içmişlerse ve kümesinde taban ızgaran yoksa bu dışkıya gaga vurdularsa virüs onlara da geçmiş olabilir. ama her kuşta etkisi aynı olmuyor. dirençli kuşlar bunu çabuk atlatıyor belli bile etmiyorlar. bence yine de bu kuşları ayır ve diğer kuşların dışkılarını takip et. sulu dışkı yapan olursa koksi mikrobu ile ilgili olan ilaçlar kullan. yeşil dışkı olursa salmonellaya karşı olan ilaçlar kullan. bence vakit kaybetmeden diğer kuşlarını kurtarmaya bak salmonella kürü uygula derim. benim de başıma geldi ucuz atlattım hiç zayiat vermeden. salmomix diye poşette ilaçlar var. onlardan kullanabilirsin. 6 poşet 6 gün. 2lt sularına koyuyorsun. baytrilin tedavi edeceğini sanmıyorum. onu daha ziyade üst solunum yollarında kullanıyorlar. hem o kdar çok kullanıldı ki artık mikroplar bile baytrile karşı korunuyor. etkili değil kanımca. yine bu siteden hastalıklar bölümünden salmonella bölümünü iyice bir okumanı tavsiye ederim.
dostlukla...