Guvercinlerimde bir problem var Yardım Lütfen

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nadyas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

nadyas

Üye
Siteyi ziyaret et
İlgi Alanı
Seçiniz
2 tane sarı kafa mıskım var pazardan aldım pazardan alırken saglıklıydı 2 gun sonra erkek ve diside dıskıları yesıl beyaz ve cok olmaya basladı.erkek hala saglıklı gorunuyor dısı boynunu bıraz egmıs yardım edersenız sevınırım

s.a arkadaşım zannedersem kuşların ateşliisahal olmuş kulanman gereken ilaclar baytril ve kuşlar için olan ishal ilacı ama hastalığın belirtisi bulaşıcıdır kuşları ayırman ve kümesi dezenfekte etmende yarar var saygılar

selamlar ve geçmiş olsun. yeşil dışkı salmonella belirtisidir. bu hastalık da bildiğimiz gibi çok tehlikelidir. titrekbaş, sallabaş ve ur gibi vakalar bu virüsün güvercin bünyesini ele geçirmesiyle oluşuyor. zaten dişi de kafasını çevirmeye başlamış. viral kökenli ise tedavisi zor oluyor. diğer kuşlara bulaşma riski yüksek. gerçi zaten onların yanına koyduysan, aynı suluktan su içmişlerse ve kümesinde taban ızgaran yoksa bu dışkıya gaga vurdularsa virüs onlara da geçmiş olabilir. ama her kuşta etkisi aynı olmuyor. dirençli kuşlar bunu çabuk atlatıyor belli bile etmiyorlar. bence yine de bu kuşları ayır ve diğer kuşların dışkılarını takip et. sulu dışkı yapan olursa koksi mikrobu ile ilgili olan ilaçlar kullan. yeşil dışkı olursa salmonellaya karşı olan ilaçlar kullan. bence vakit kaybetmeden diğer kuşlarını kurtarmaya bak salmonella kürü uygula derim. benim de başıma geldi ucuz atlattım hiç zayiat vermeden. salmomix diye poşette ilaçlar var. onlardan kullanabilirsin. 6 poşet 6 gün. 2lt sularına koyuyorsun. baytrilin tedavi edeceğini sanmıyorum. onu daha ziyade üst solunum yollarında kullanıyorlar. hem o kdar çok kullanıldı ki artık mikroplar bile baytrile karşı korunuyor. etkili değil kanımca. yine bu siteden hastalıklar bölümünden salmonella bölümünü iyice bir okumanı tavsiye ederim.
dostlukla...

öncelikle geçmiş olsun...
bide kuşlara pirinç verirsen sulu dışkıyı azaltabilirsin
çünkü pirincin böyle bi özelliği var

ELEMİM

perspektif' Alıntı:
selamlar ve geçmiş olsun. yeşil dışkı salmonella belirtisidir. bu hastalık da bildiğimiz gibi çok tehlikelidir. titrekbaş, sallabaş ve ur gibi vakalar bu virüsün güvercin bünyesini ele geçirmesiyle oluşuyor. zaten dişi de kafasını çevirmeye başlamış. viral kökenli ise tedavisi zor oluyor. diğer kuşlara bulaşma riski yüksek. gerçi zaten onların yanına koyduysan, aynı suluktan su içmişlerse ve kümesinde taban ızgaran yoksa bu dışkıya gaga vurdularsa virüs onlara da geçmiş olabilir. ama her kuşta etkisi aynı olmuyor. dirençli kuşlar bunu çabuk atlatıyor belli bile etmiyorlar. bence yine de bu kuşları ayır ve diğer kuşların dışkılarını takip et. sulu dışkı yapan olursa koksi mikrobu ile ilgili olan ilaçlar kullan. yeşil dışkı olursa salmonellaya karşı olan ilaçlar kullan. bence vakit kaybetmeden diğer kuşlarını kurtarmaya bak salmonella kürü uygula derim. benim de başıma geldi ucuz atlattım hiç zayiat vermeden. salmomix diye poşette ilaçlar var. onlardan kullanabilirsin. 6 poşet 6 gün. 2lt sularına koyuyorsun. baytrilin tedavi edeceğini sanmıyorum. onu daha ziyade üst solunum yollarında kullanıyorlar. hem o kdar çok kullanıldı ki artık mikroplar bile baytrile karşı korunuyor. etkili değil kanımca. yine bu siteden hastalıklar bölümünden salmonella bölümünü iyice bir okumanı tavsiye ederim.
dostlukla...

arkadasım bılgıler ıcın cok saol fakat sanırım dısı kafasını cevırmeye baslamamıs daha sadece halsız duruyor manasında solemıs herhalde bende tam anlamadım gercı yalnısım varsa duzeltın

Geçmiş olsun arkadaşım ,yeni kuş aldığınızda mumkunse ayrı bir yerde karantina yapınız, kuşun takibi açısından, bazı alınan kuşlar bir iki gun içersinde hastalanır cok enterasandır kumese gelen sağlam kuş bile hastalanabiliyo bunun sebebi kumesimizdeki olan mikroplara bu kuşların dirençli olmaması, ayrı karantinamız yoksa eger en azından kumesimiz temiz olursa bir nebzede bu tür olayların önune gecebiliriz.

Geri