GÜVERCİNLERİMDE SON DURUM, URFA'DAN FERHAT

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cenker45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 34
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

cenker45

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ferhat şen
Meslek
bilgisayar
İlgi Alanı
Kediler
s.a kula ve çakmaklının yavruları ilk yavruları uçuralım görelim bakalım dedeleri gibi 35 sefer yapabiliyorlarmı saygılar....

Ekli dosyalar

• PICT2837.JPG
    PICT2837.JPG
    460.5 KB · Görüntüleme: 2,590
  • PICT2841.webp
    PICT2841.webp
    283.4 KB · Görüntüleme: 2,573
  • PICT2844.webp
    PICT2844.webp
    280 KB · Görüntüleme: 2,587
Araplarım soyları çok temizdir 3 ağız yavruları ile beraber bir resim.

Araplarımın ilk ağız yavrusu bu güvercin yaklaşık 3-4 ay a yakın uçuruyorum şu an 6 felkli bir yavru son 4 felkini kırptım dinlenmeye aldım çünkü urfanın sıcağında 40- 45 derecede kuş açılınca 2-3 saat havada kalmaya başladı ve 15- 20 sefer yapıyordu sefere yeni gelen bir kuş daha kuşun kötü olmaması daha güçlü ve daha güzel havada kışın başlarında uçurmak için kırptım.Kanat felkleri kendi kendine atıp yenisi çıkar çıkmaz 1 ay içersinde videosunu siteye koyacam Allahın izniyle.

Sağ taraftaki kanadı tam olan ise 2 ağız yavrusu şu an yeni uçurmaya başladım antremanları sürüyor şu an sol taraftaki ise kırptığım büyük kızkardeşi

Ekli dosyalar

• PICT2836.webp
    PICT2836.webp
    338 KB · Görüntüleme: 2,567
  • PICT2794.webp
    PICT2794.webp
    228.1 KB · Görüntüleme: 2,621
  • PICT2822.webp
    PICT2822.webp
    205.7 KB · Görüntüleme: 2,581
Beyaz perçemlilerim şu an antremanları halen sürüyor kuşlar 8 felkli oldu 9 uncu felkte mecburen dinlenmeye alacam 9 felkten sonra güvercin 9 ile 10 felkini tamamlayana kadar uçurulmaz. Bu güvercinler çok geç söküyorlar ama güzel ağır ve çok hoş bir şekilde taklaları söken kuşlar şu an yuvarlaktan çıkmış havai yapıyorlar ileride sefere başlayacaklar inşalllah.

Ekli dosyalar

• PICT2782.webp
    PICT2782.webp
    317 KB · Görüntüleme: 2,556
  • PICT2844.webp
    PICT2844.webp
    280 KB · Görüntüleme: 2,578
  • PICT2792.webp
    PICT2792.webp
    160.4 KB · Görüntüleme: 2,594
Urfanın eski damara sahip güvercinleri daha önce bahsetmiştik Ali hocamızn beslediği temiz bir soydur güvercinler yumurta yaptılar ama yumurtalar bozuk çıktı inşallah 1 haftaya kadar yapacaklar tekrar yavrularını uçurmayı Allah bana inşallah kısmet eder.

Ekli dosyalar

• PICT2825.webp
    PICT2825.webp
    290.5 KB · Görüntüleme: 2,583
  • PICT2838.webp
    PICT2838.webp
    315.7 KB · Görüntüleme: 2,585
  • PICT2844.webp
    PICT2844.webp
    280 KB · Görüntüleme: 2,599
Katip hüseyin amcamızın bize hediye ettiği arap yavrusudur şu an 10 gündür antremanlarına başlamıştır.
Hüseyin amcamız çok eski bir kuşçudur.Kuşları ise eski damarlıdır uçuralım görelim bakalım.

Ekli dosyalar

• PICT2829.webp
    PICT2829.webp
    130 KB · Görüntüleme: 2,579
  • PICT2831.webp
    PICT2831.webp
    152.7 KB · Görüntüleme: 2,528
  • PICT2809.webp
    PICT2809.webp
    332 KB · Görüntüleme: 2,553
Kuşlarının ve kümesinin maşallahı var ferhat kardeşim.Çok temiz ve bakımlı. Fakat yuvalardan dolayı ben korktum.Tahtanın altındaki piriketleri diklemesine değilde yatay olarak üst üste koyarsan daha sağlam olur.. Allah korusun devrilecek gibi duruyor.Yavrulu kuşların var,üzerine devrilirse diye,buralardan korktum..Bie an önce priketleri yatay olarak üste üste koy ve bana fortosunu yolla.
Ankaradan selamlar

Güzel kuşlara benziyorlar , umarım gönlünüzce uçurursunuz .. selamlar ŞEREF

selamun aleykum
kuslarinizim masallahi var araplar cok guzel
iyi kuscu ve iyi kussa :oley: :oley: :oley:

on numara kuşların var helal. aslında urfalı deyince başlıkta korktum filo kuşları fln karman çorman bir kümes çıkacak sandım ama araplarınla dumana bayıldım. hayrını gör...

cenker kardeş sen nerelisin

ADAŞIM çok güzel kuşların varmış tüyleri kadar bereket gör

adaş ben ben mardin taklacısı alcam çift ama daha yeni başlıcam bana biraz bilgilazım kümes yappıcam kardeş beni ekle [email protected] bilgi vermek için herkes ekleye bilir ihtiyacım var şifdiden teşşekkürler mardin beslemeyi yada hünkari,bango da ola bilir karasızım ama büyük ihtimallle mardin istden ferhat bana bilgi verirr seniz çok sevinirim tşkler..

s a ferhat abi kuşların çok güzel maşallahı var araplar bil hasssa beğendim birde felk ne demek acaba ilk defa duydum :ne:

s.a felk demek güvercin yavru ikenden başlar 10 tane kanattan yukarıya doğru her seferinde bir kanadını düşürür yenisi çıkar her biz örneğin 5 inci kanadını düşürmüsse 4 yeni çıkmıştır 6 ıncısı ileride düşecektir 5 felkli kanat diyoruz o güvercinee en sonuncu kanat 10 felk tir ve güvercin tam olgunlaşır o zaman her kanat düşürüp çıkardığında güvercin değişik karakterler edinir 10 felk te ne ise öyle kalır kuş kolay gelsin Allaha emanet olun. saygılarımla

Merhaba;

Sizin için söylemem gereken en önemli şey şu:
Az soyla uğraşıyorsunuz. Ve en iyisini yapıyorsunuz bence. Kuşlarınız da sizi memnun ediyorsa ne güzel.
Tebrikler bu nedenle.
Selamlar.

Şenol

s.a teşekkür ederim şenol bey önemli olan az öz beslemek ve hakkını vermek şimdi size desem 30 yıllık eski kuşlar bunlar ama şu anda fotoğrafta olmayan 2 çift beyaz yeni aldım daha onlarda dahil urfada sahipleri ihtiyar artık uçurmuyor ve çoğalınca satıyorlar tabi bana haber gelince bende gittim aldım ama şimdi 30 meşhur bir kuşcunun kuşları denince güvercinde gerçekten hoşunuza gittimi alıyorsunuz aldımda ASIL olan bu güvercinler nasıl çiftleştirmişler damarı bozulmuşmu çünkü çiftleştirme çok önemli genleri zamanla kayıb oluyor geni soyu sürdürmek için çiftleştirme bir aşağı damar bir yukarı damar yavruların çiftleştirmesinden sonunca çıkan yavruyuda dedeye çiftleştirmek gerekliki soyu sürdürebilesiniz ama ben uçuruyorum ve hakkını veriyorum önemli olan bu sonra asıl güvercinlerin ayarları çıkacaktır. Allah herkesin gönlünce versin. Tekrar diyorum eğer bu işi yapıyorsan zamandan paradan ilgiden ve kümesi temizlemekten kaçmayacaksın. Çok güvercin demek hastalık demek güvercin az öz beslenmeli Bu kış uçum sezonuda geldi şu an antremanda 10 güvercinim var inşallah arapların güzel baş alıyorlar birde kula ve beyazlardanda bir damar yakaladımmı bana yeterli Saygılarımla...

selamın aleyküm ALLAH nazardan saklasın güzel kuşlarınvar maşallah buaralar video gönderme imkanı varmı saygılar

s.a inşallah 20 güne kadar gönderecem şu benim avatardaki dişi arapın uçumunu seferlerini gönderecem. çünkü yavru idi ve 6 felkli bir kuştu yazın 3 saat uçuyodu 20-25 baş alıyordu ve sonra dört felkini kırptım ve dinlendirdimki sonu nasıl onu göreyim inşallah sonuda iyi olacak son felki daha yarım çıkmış şu an 15 güne kadar tamamlar 5 gün antremandandan sonra videosunu çekecem arkadaşlar yayınlarım. saygılar.

salamın aleyküm kardeş inan bende senin avatardaki arap ile başları kırmızı boyalı beyazların oyununu izlemeyi cok isterim bu arada oyunları hakkında kısa bir bilgi vere bilirmisin örneğin taban taklası fişek uzunluğu perdah gibi birde baş felk diyerek kuşun kanadını actığımız zaman ilk sağa bakan telek oluyor küçük olan yanılıyorummu yoksa kendine iyi bak ALLAHa emanetol saygılar

cenker45' Alıntı:
s.a kula ve çakmaklının yavruları ilk yavruları uçuralım görelim bakalım dedeleri gibi 35 sefer yapabiliyorlarmı saygılar....
ferhat kardeş yanlış anlama ama senin görmenle olmuyo mademki bizlerle paylaşım yapıyorsun şu seferlerin 3. 5 tanesini videoya çekte bi zahmet yollayıver 35 sefere gerek yok saygılar....

a.s tabi kardeşim 2-3 hafta sonra arapım hazır olur ve kulaların yavruları ise şu an 3 haftadır uçuyor yavru yeni söktü taklayı 2 aya kadar inşallah videosunu koyarım en azından fikir sahibi olursun bir kuşun pişmesi baş almasının pişmesi 7-8 ay sürer 10 felkini tamamladımı 1 ayda uçtumu ondan sonra halen aynı görevi yapıyosa kırpık yemesine yavru vermesine gerek yok kuş belli olur. saygılarımla

Maşallah kardeşim güzel temiz sade bir kümes maşallah.Yaptığın işi bilinçli yapıyorsun belli tıkır tıkır yazmışsın herşeyi helal olsun.Bol yavrulu saglıklı bir sezon dileğiyle saygılar.

40TİLKİ' Alıntı:
salamın aleyküm kardeş inan bende senin avatardaki arap ile başları kırmızı boyalı beyazların oyununu izlemeyi cok isterim bu arada oyunları hakkında kısa bir bilgi vere bilirmisin örneğin taban taklası fişek uzunluğu perdah gibi birde baş felk diyerek kuşun kanadını actığımız zaman ilk sağa bakan telek oluyor küçük olan yanılıyorummu yoksa kendine iyi bak ALLAHa emanetol saygılar
diyerekten yazdım yazıma cevap henüz alamadım 29ekimdeki yazındada 20güne video demişsin bugunde 2ile3haftayademişsin 1haftanın 7gün olduğunu belirtmeme gerek yok cocuk olsa güler sonrasında selam veren benim a.s diyorsun ama benim sorduğum soruya cevap yok başka arkadaşın yazısına yanıt verdin desem o arkadaş selam vermemiş arada bir tutarsızlık var kuşlarınızı sevmesem kayıt olupda ilk mesaj attığım konulardada olmazdı felk olayına gelince yörelerin aksanına göre kuşlar renk vede fiziki özellikleri değişirdiyorum ALLAHa emanet olun saygılar

Maşallah Allah nazardan saklasın güzel ve sağlıklı kuşlar güle gül e besleyin. Saygılarımla. kaya38kaya

40tilki kardeş haklısın felk dediğimiz kanadını açtığında sağa dönük olan 1 felk en sonraki felk ise 10 felk güvercinimin 10 felki şu an yarım ama son felk nedense bazen çok geç çıkabiliyor 20 gün deme sebebim o bugün itibariyle son yani 10 felki güvercinin yarım olmuş tamamlamadan uçurmak çok yanlış olur çünkü güvercin son felk 10 çok önemlidir patlarsa 3 ayda o kanadı düzelmez istersen fotogramıfını çekip siteye koyabilirim 10 felkini tamamlasın 10 gün ısınsın videosunu koyacam kardeş 1 ayı bulmaz kesin sana cevap veremediysem kusura bakma haklısın cümleten saygılar.

cenker45' Alıntı:
40tilki kardeş haklısın felk dediğimiz kanadını açtığında sağa dönük olan 1 felk en sonraki felk ise 10 felk güvercinimin 10 felki şu an yarım ama son felk nedense bazen çok geç çıkabiliyor 20 gün deme sebebim o bugün itibariyle son yani 10 felki güvercinin yarım olmuş tamamlamadan uçurmak çok yanlış olur çünkü güvercin son felk 10 çok önemlidir patlarsa 3 ayda o kanadı düzelmez istersen fotogramıfını çekip siteye koyabilirim 10 felkini tamamlasın 10 gün ısınsın videosunu koyacam kardeş 1 ayı bulmaz kesin sana cevap veremediysem kusura bakma haklısın cümleten saygılar.
selamın aleyküm onuncu felk dediğine biz başkanadı deriz tabiki başkanadının uzamadan uçurulmasına bende karşıyım resim göndermene gerek yok kardeş itimadım var bassettiğim tutarsızlık vede ikilemi cözmekte güzeldir yeterki gönüller bir olsun saygılar

arkadasım kuşlarına ve sana allah uzun ömürler nasip etsin
sağlıcakla kal
t.dağdan basri :buyrun:

Geri