Güvercinlerimden Birini Kaçırdım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A

Anonymous

Misafir
Arkadaşlar 2 hafta önce balkonda beslemek üzere bir çift eş baska almıştım.2 haftadır balkonda yemliyordum.Dün herhalde alışmışlardır artk deyip uçurayım dedim onları.İlkönce onları ürkütmedim.Balkonda mermerin üzerine bırakayım kendileri uçsunlar dedim.Bi baktım biri uçtu bizim üst kattaki komşunun camının önüne kondu.Diğeri de hemen peşinden gitti.Orada 45 dakka kadar kaldılar.Gelmediler.Ben de çıkıp kendim alayım dedim.Komşuya çıktım tam alıcaktım hemen uçup gözden kayboldular..Neyse gece 11:30 da falan üst komşu geldi güvercinlerinizden biri geri geldi gelin alın dedi.Neyse biri geri dönmüştü.Çıktım aldım ama diğeri dünden beri dönmedi.Ve benim baska yanlız kaldı.
İlk defa güvercin yetiştirdiğim için çok acemiydim.Alıştıramadım herhalde.
Şimdi ne yapmamı önerirsiniz benim baskanın yanına bir eş mi alayım.Edirnekapı dan satın almıştım kuşçular tek kuş satarmı da bilmiyorum.Veya kuşçulara elimdeki tek güvercini satabilir miyim?Alırlar mı?
Ne yapcağım konusunda kafam çok karışık.

kusculuga yeni basladigin icin normaldir kuslarida 2 haftadir yemliyomussun iyi yaptiigin yanlis elinle alip kuslari ceveyi ögretir gibi bisey yapmissin onlar kendi o mermerin üstüne cikar etrafi kolacan ederlerdi meraktan.bi dahada yapmazsin zaten..sen ona bi es al 2 hafta daha öyle yemle ama elleme onlar kendi alisir..

bayburtlu' Alıntı:
kusculuga yeni basladigin icin normaldir kuslarida 2 haftadir yemliyomussun iyi yaptiigin yanlis elinle alip kuslari ceveyi ögretir gibi bisey yapmissin onlar kendi o mermerin üstüne cikar etrafi kolacan ederlerdi meraktan.bi dahada yapmazsin zaten..sen ona bi es al 2 hafta daha öyle yemle ama elleme onlar kendi alisir..
1 hafta kanatları bantlı durdular kaçmasınlar diye.Neyse bantları çözdüm.Son bir haftadır bekledim mermerin üstüne falan çıkarlar etrafı incelerler diye.Kuşları kümesten zorla çıkartıyorum.Çıkmak istemiyorlar.Elimle kümesten çıkartıyorum.Çıkarınca da hemen kümesin içine girmek istiyorlar.Hiç öyle meraklı bir şekilde çevreyi incelemek,uçmak gibi bir niyetleri yoktu.Neyse ben de dedim ki bunların uçmaya niyeti yok bari mermerin üstüne koyayımda kendileri uçsunlar onra geri dönsünler.

simdi o kuslarda büyük kustur yavru kizmasi falanda deildir.sen hic ellemeyecektin.onalr ortama iyice alistiktan sonra kendileri ucardi.ürkeklikleri üzerinde birde yuva degisikligi var tabiki..sende yeni basladigin icin bu ise zor tabi ögrenirsin kacira kacirada yazik hevesi kaciyor insanin bide balkonda bakiyosun zor ama baska kusu beslenir balkonda sorun olmaz gelir..taklaci kus baksan senin icin zor olurdu..yakaladigin kusa ayni bi es al dokunma kendileri alissinlar..

bayburtlu' Alıntı:
simdi o kuslarda büyük kustur yavru kizmasi falanda deildir.sen hic ellemeyecektin.onalr ortama iyice alistiktan sonra kendileri ucardi.ürkeklikleri üzerinde birde yuva degisikligi var tabiki..sende yeni basladigin icin bu ise zor tabi ögrenirsin kacira kacirada yazik hevesi kaciyor insanin bide balkonda bakiyosun zor ama baska kusu beslenir balkonda sorun olmaz gelir..taklaci kus baksan senin icin zor olurdu..yakaladigin kusa ayni bi es al dokunma kendileri alissinlar..
Kümesten çıkmak istemiyorlar bazen.Ben kendim elimle çıkarıyorum kümesin içinden balkona salıp yemliyorum.Yine öyle mi yapayım yoksa kendi hallerine mi bırakayım çıkmazlarsa kümesin içinde mi yemleyeyim?

sen elleme onlar acikir saten cikarlar kendileri sende disarda yemlersin.kusun bi düzeni olur hem disari alisir.elinle kusu salayim cikarayim sakin yapma onlar alisir zaten ortama ucarlarda.ama yemide düzenli ver mesela aksam üstü.ucmaya basladiklarindada yuvaya gelince yemlersin.

Berat Kardeşim İstanbulun neresinde oturuorsun ?

Bahçelievlerdeyim kardeş.Hayırdır neden sordun?

selamlar...

abicim ben sana demiştim. balkon için kafes lazım.kafesi de çevreyi görebilecekleri yere koymak lazım.yemlemeyi orda yapmak lazım.demiştim.balkon da çok kuş kaçırdım ama aklım başıma geldi.beni dinleseydin 1 ayda alışırlardı.ben bu yöntemle bi hafta tuttum ilk kuşumu.

her neyse tek kuş satarlar.

saygılarımla..

Yine baska ırkı mı alayım kelebek,posta,bango falan alsam olur mu?

Berat Kardeşim sana bi kuş hediye ederim . kuşun tek kalmasın ..

ne almak isersen alabilirsin sana kalmış ama baskaya baska alsan iyi olur..

Bağcılarda oturuorum...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri