Güvercinlerime ne oluyor ? Kanatlarina !? + VIDEO + YARDIM!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
A

Anonymous

Misafir
slm arkadaslar bir kac haftadir hemen hemen bütün kuslarda videodaki gördügünüz güvercindeki gibi kanat kaldirmayi görüyorum ? ne olabilir ? lütfen biliyorsaniz yardim edin ....".... olabilir " diyerek hicbir yere varamam ! slmlar !simdiden herkese cok tesekkür ederim ! :hayir:

bu ara kusura bakmayin yanimda sadece cep tel im vardi onunla cektim hemen :(

http://www.dailymotion.com/video/xcoq8z ... -y_animals

benim kuşumdada olmuştu öle eklem yerine bak bir şişme vardır.bir süre sonra daha uçamaz

hmm saol kardes de " EKLEM YERI " neresi kusura bakma türkcemiz biraz git...almanyada kaliyom !
ucamaz ! demissin ciddi misin ?
gecen kanatinin altina falan baktim hicbirsey yok ! cok garip !!

Kuş tüydemi acaba , ana teleklerden teze olanlar varsa ve kuş bu taze teleklerle uçtu ise canı yanmış olabikir..
Bu iyi ihtimal ;şayet böyle ise kuşunuzu tüyünü tamamlayana dek uçurmayın , bahar aylarında olabilecek bir durum bu kuşlar tüye girmiş olabilir ..
Diğer bir ihtimal se tranvatik bir durumu olabilkir kanadı bir yere sılıkmış zorlanmış olabilir yine bir süre uçurmazsanız düzelir, kırık olmadığı kesin , kırık olsa bukadar rahattutamaz ve daha ağrılı olur , ağrılı olduğunda tüyleri kabarır ..
En kötü senaryo ise '' salmonellla ''' kuşun eklem yelerinde iltihaplanma başlamış olabilir , daha ileriki safhada ur olur ve daha ilerde başkaca yerlerdede urlar olur, ayak bileği göz kapağı vs ..
Tedavi için ''salmomix ''hapvar , vede bir süre dekort hap verilebilir dörtte bir oranda yani çeyrek hap dekort verilebilir, salmokix ise günde bir tablet anca k salmonella olduğundan emin olmadan dekort vermeyin dekort bir hormondur boşyere kulanımda kuşa zararverir ..
Diğer eklem enfeksiyonları yumuşak doku enfeksiyonları için se çokça hap var ben ''gambakiks'' hap kullanıyorum diğer enfeksiyonların bir bölümünede .. geçmiş olsun selamlar.. ŞEREF.

saolun seref kardes ama salmonel hastalik olsaydi kus coktan ölmez miydi cünkü 2-3 haftadir bunu gözetliyorum kusta ! ama ucuyor ediyor hatta ve hatta IYI UCUYOR yani bi sakatlik yok ucmasinda ama neyse hayirlisi ! yinede tesekkür ederim ! slmlar

sanirim güvercininizin telekleri birbirine dolaşmış kanadini açtıgı zaman düzelir takip etiysenin örnek verecek olursak baştaki kanadin aradaki kanatlarin içine girmesi gibi ben videodan öyle bir görüntü gördüm sanırım

saol arkadas...yarin ilk isim birdaha kanadinin altina bakmak olacak....kus damizlik ...insallah problem cikmaz o bana daha lagzim =)
slmlarimla !

Kahra' Alıntı:
saolun seref kardes ama salmonel hastalik olsaydi kus coktan ölmez miydi cünkü 2-3 haftadir bunu gözetliyorum kusta ! ama ucuyor ediyor hatta ve hatta IYI UCUYOR yani bi sakatlik yok ucmasinda ama neyse hayirlisi ! yinede tesekkür ederim ! slmlar
Selamlar koyduğunuz videoyu izleyerk olabilecek hastalıklardan ilk aklıma gelenleri sırası ile yazdım , büyük ihtimallle kanat tüyleri ile ilgili bir sorun , kuş uçuyor ve uzunca bir süre havada kalıyorsa ..
Kuşun tüyde olup olmadığı konusunda bir açılamada da bulun mamışsınız , tüyde ise canı yandığından dır ..
Salmonella inşallah değildir , bu hastalığa tutulan kuşlar uçsada havada uzun süre klalamaz enerjileride yetmez kanadının verdiği ızdıraptanda rahat edemez ve mecburen iner ..

Ancak salmanellanın seyri herzaman aynı değildir bu bakteri kimi kuş ta hiç hastalık bile yapmaz vücutta saklı kalır kimi kuşu özellikle çok yavru yumurta dan yorulan dişileri kanattan ve ayak bileğinden vurur ,şişlikle başlar ur'a dönüşür ,ileriki safhada zayıflama yumurta ve yavru veriminde azalma olur, bazen bir yıl bazen birkaç ay içindede kuş ölür .. Genç kuşlarda daha hızlı bir seyir gösterir birkaç gün içinde öldürür , yine yuvadan inmemiş yavruları da çabucak öldürür ..
Bu açıklamayı( salmonella konusunu ) siizin kuşunuzu kast ederek yapmıyorum sizin kuşunuz uçuyormuş, anlattıklarınıza göre aktifte bir hayvan ,önemli bir sorunu yok inşallah ..
Genel bir konu olarak konusu açılmışken dile getirdim .. selamlarŞEREF

Slm Utkan arkadasa katiliyorum kusun kanat telekleri birbirine dolasmis endiselenecek bir durum yok

dikkat ettiyseniz telekler üst üste gibi duruyo en azından video da öyle gözüküyo.kuş sağlıklı duruyo.hareketli de.ama diğer kuşta da gördüm sanki...

saygılar...

BİŞE YOK SADECE TELEK TELEĞE DOLAŞMIŞ.. :)

baktim bugün...hicbirsey yok arkadasin dedigi gibi bir kac kanat bir birine girmis....okadar ...bakalim kus ayni seyi gösterirse veteriner cagiracam eve...! slmlar tesekkür ederim herkese !

Geri