Güvercinlerimi Nasıl Alıştırabilirim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Anonymous
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
A

Anonymous

Misafir
kuşları alalı 6 ay oldu 3 tane var dumanlı arap gök mavisi perçemli bunları ben hiç uçuramadım daha doğrusu korktum kaçarlar diye şimdi havalar ısındı uçurmak istiyorum ama uçuramıyorum kaçarlar diye napmam lazım 6 ay oldu kuşlaraa :hungur:

Re: bana yardım edin lütfen?

Selamlar Mert,

Bu altı aylık süre içinde güvercinlerden yavru aldınız mı? kümesin dışına hiç çıkardınız mı? bunları bilirsek sana ona göre site üyeleri işine yarabilecek bilgiler verebilirler.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

tam abi varya 8 tane yumurta aldım 2 si cılk 2 si yavru çıktı soğuktan öldü 2si kırıldı diğer ikiside zayıftı yatınca kırdılar şimdi de 4gün önce yyumurtladılar yatıyolar
hep dışarda yemlerim zaten yavruda almadım

Selamlar Mert,

Bence yavaş, yavaş etrafı tanımalarına imkan vererek, ürütmeden kendi halllerinde uçurmaya başlayabilirsin. Uçurma performasından ilk zamanlarda memnun kalmayacaksındır. Bu seni yıldırmasın gün be gün daha göz doldurur bir gelişme sergileyecek, uçuş sürelerini uzatacaklardır.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

böyle korkak davranarak alıştıramazsın onları.gözünü karart uçur hiç kaçırmadan kuş alıştırma yöntemi bilen varsa yazsında öğrenelim

Selamlar Mehmet bey,

Bu yazdığım yöntem ile kanat çekmeden, makaslamadan, kanat bağlamadan 10 yıldır üç beş güvercin kaçırmış olarak, güvercinlerimi uçurmaya alıştırdım ve alıştırmaya da devam ediyorum. Gençlerin ellerindeki imkanları belli, bu imkanlarla alabilecekleri aldıkları güvercinin sayısı elin beş parmağını geçmez onlara göz karartıcı önerileri sunmak yerine, ılımlı öğretmen edası ile yol göstermenin mantıklı olacağını düşünüyorum.

Sayglarımla,

Aykut Karabulut

Selamlar Mehmet bey,

Bu yazdığım yöntem ile kanat çekmeden, makaslamadan, kanat bağlamadan 10 yıldır üç beş güvercin kaçırmış olarak, güvercinlerimi uçurmaya alıştırdım ve alıştırmaya da devam ediyorum. Gençlerin ellerindeki imkanları belli, bu imkanlarla alabilecekleri aldıkları güvercinin sayısı elin beş parmağını geçmez onlara göz karartıcı önerileri sunmak yerine, ılımlı öğretmen edası ile yol göstermenin mantıklı olacağını düşünüyorum.

Sayglarımla,

Aykut Karabulut

Ben de Aykut Bey' e katılıyorum. Kuşlar yaşadıkları yeri yuva bellemiş olmasalar yumurtlamaz hatta yumurtlasalar bile yumurtaya yatmaz ve yavru yapmazlar. Bu nedenle eğer iyi bir yaşam koşulu sağlıyorsanız ve eşleri de varsa neden bu ortamı bırakıp gitsinler. Ürkütmeden bırakın kendileri uçsunlar ve etrafı tanısınlar. Unutmayın ki bunlar kuştur uçmaları gerekir ve sizin de bunu engellemeniz hiç doğru değildir... Eğer giderlerse ne eksik var diye kendine sormalı ve gerekli iyileştirmeleri derhal yapmalısın.
Kolay gelsin.

heralde yani arkadaşlar kuşun yataklama evresi var, tenha saatlerde uçurup indirme evresi var.ben direk al gel 3 gün sonra uçur demek istemedim yanlış anlaşıldım heralde.

mert kardeş önemli olan kuşları beslediğin yer kümesin çatı arasındaysa kuşları ilk defa uçurduğun zaman kuşlar kümesine geri dönmekte zorluk yaşar ama düz çatıda besliyosan kuşları alıştırman daha kolay olur kuş havalandığında diğer kuşları görebilecek konumdaysa erkek kuşlarını hafif hafif havaya atbilirsin bi kaç gün sonra bakmışsınki kuşlar alışmış sadece kuşlarınının ilk 2 yada 3 hafta içinde uçarken fazla açılmasına izin verme uçmaya başlayan her kuşuna alttan kuş göster .

neden önce erkek kuşu havaya atacam anlamadım

erkek kuş dişisini kolay kolay bırakıp gitmez

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri