Geçmiş olsun abi öncelikle kuşlara eldivenle dokun ve kümese maskesiz girme insana bulaşabilen türünden olabilir. Hastaları ayır tüm kuşları tam karışık yemle vitamin takviyesi yap bemiks C de kullanabilrisin eczanelerde satılıyor. Hastalarda bir iki güne yerinde sayma yada iyileşme olmazsa çeyrek kapsül monodox yuttur kapsülü açıp içini 4te üç boşalt kapsülü ıslat ve yuttur. 3 gün boyunca gözlerinede terramycin merhem sür.
Monodox (antibiyotik)ve bemiks C (vitamin tablet)insanlar için üretilen bir ilaç ve ezcanelerde satılıyor.
Bulabilirsen Eritromda (kanatlı hayvan ilacı) verebilirsin ben yavru cik cik bir kuşumda 4 gün eritrom kullandığımda hastalık tam iyileşmedi ama ilerlemedi de ve sadece 1 akşam monodox ve terramycin göz merhemi kullandım 2 günde düzeldi.
Yakın zamanda bu ilaçlarla 4 kuş iyileştirdim.
Not: Benim kuşlarımla aynı hastalıktan olmayabilir ve doz ayarım ve ilaçlar hatalı olabilir bende araştırmalar ve tavsiyeler sonucu bu ilaçları kullandım harhangibir sorun olursa sorumluluk kabul etmem veteriner olmadığımıda belirteyim tekrar geçmiş olsun. Güvercinlerde zoonoz (insana bulaşabilen) hastalıklarıda araştır bence.