güvercinlerimin türünü öğrenmek istiyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan fatih349
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

fatih349

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
fatih yıldırım
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Seçiniz
arkadaşlar 2 tane güvercinim var biri dişi diğeri erkek dişi olanı paçalı ve takla attıklarını biliyorum ama cinsleri hakkında kesin bilgim yok yardımci olursanız sevinirim

Ekli dosyalar

Selamlar.Cislerinden önce bişey dikkatimi çekti.Erkek olanın ayağı bağlı gibi gördüm resimden.Umarım bağlı değildir.Saygılar...

sağdaki resimde gördüğüm üzere tip

soldaki bilmiyorum... değişik..

Soldaki mardin ama hangi renkle hangi renk karıstı ise degişik bi renk cıkmış.Sagdaki ise kısa gagalı bir ırk ile posta kırıgı olabilir.

2 Side Kırma Kuşlar.Sol Daki Mardinle Başka Kuş Eşleşmesi. Sağdakide Tiple Başka Kuş Eşleşmesi.

arkadaşlar ben güvencin yetiştiriciliğinden pek anlamam doğrusu onun içinde ayaklarını bağlıyorum.doğru bişey olmadığını biliyom ama alıştırmak için tek bildiğim yöntem bu.bide güvercinleri bize getiren çocuk kafasını ve kanatlarını yukarı kaldırarak hafifçe çekerseniz bize alışacağını söylemiş acaba doğrumu???

fatih349' Alıntı:
arkadaşlar ben güvencin yetiştiriciliğinden pek anlamam doğrusu onun içinde ayaklarını bağlıyorum.doğru bişey olmadığını biliyom ama alıştırmak için tek bildiğim yöntem bu.bide güvercinleri bize getiren çocuk kafasını ve kanatlarını yukarı kaldırarak hafifçe çekerseniz bize alışacağını söylemiş acaba doğrumu???

Kafasınımı çekicen kuşun ?

getiren çocuk biraz uyanık galiba güvenmediğiniz biriyse kuşlarının geri gitmesini istiyo olabilir

böyle insanlar yüzünden kuş besleme hevesi falan kalmıyor eğer öyle bir insansa sizin eleman.
mesela bugün 2 tane yakaladığım kelebekleri saldım kuşlar ürktü ve uçtular sinek oldular 2 arka sokakta kuş besleyen birisi indirdi gördüm ve yalan söyliyceklerini bildiğim halde şansımı denedim ve gittim kuşun birinin %100 oraya indiyii ve yakalandığını biliyorum gittim rica ettim ve adamın cewabı şu oldu ' kuş buraya gelmedi bak şu evin arkasına kondu diyor ' bizim terastan herşey net olarak görünüyor ama bişey demeden tekrar geldim ya bi kuş için koskoca sakalı ağarmış adam yalan söylüyosa düşünün başka şeyler için neler yapar acaba ...
bide karşıda bi abi var bende kara mülakatlar vardı getir takas yapalım dedi götürdüm elindeki uçmayan ve uçuramayacağı kuşları verdi bana ses çıkartmadım sonuçta komşu sonra 2 gün geçti kuş ölmüş yeni saldığım bi kızmayı yakaladı şimdide ne zmn kuş kaldırsam her kuşuma pırıltı yapıyo gelinde böyle insanların arasında kuş besleyin .... :hayir:

çok yazık ne insanlar var demek bende onun için fazlakimseyle muhattap olmuyorum bence eniyisi bu
saygılarımla

KUSLARA NE DİYE EZİYET EDİYORSUN KARDEŞİM KUS CIRPINDIKCA AYAĞI ZARAR GÖRECEK HAYVANIN MADEM ALISSIN DIYORSUN TEK KANATLARINI BANTLA KUSLARIN ......... 3 5 GUN DISARDA YAYILSIN ÖNCE ERKEĞİN KANADINI ÇÖZERSİN BAKDIN GİTMIYOR BİR YERE SONRA DISININ KANADINI ÇÖZERSİN AYAGINI BAGLAYARAK EZİYET ETME HAYVANLARA

kardeşim kuşların kırma bu acık ve net ortada bi türleri yada ırkları yok iki farklı ırkı birbiriyle kırarak elde edilmiş kuşlar, 2ncisi ise kuşları alıştırmak istiyorsan eğer kanatlarını bantamalısın 1 hafta bantlı tut sonra bırak fazla ucmaları içinde zorlama hiçbiryere gitmezler inan bana.kuşların ayaklarını bağlamak günahtır, yaptığın eziyetten başka bişey deil bunu ne yap nede yapılmasına izin ver.

Geri