Güvercinlerimin zabıta ile sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan global00
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

global00

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Onur Kesman
Meslek
Dış cephe
İlgi Alanı
Kediler
Merhabalar..
Öncelik ile bütün güvercin seven arkadaşlarıma abilerime selamlarımı iletiyorum.
Benim bir sorunum var sizler ile paylaşmayı ve bir öneri bulmayı hedefliyorum.
Yaklaşık 1 aydır 'google' ye bin tane arama yaptım belki ama tam olarak sonuca ulaşamadım.

Askerden geldiğim gün çocukluk hevesim olan güvercin beslemeye devam etme kararı aldım.
Çok güzel ve özenerek yaptığım kümesimi 2 günde bir mutlaka temizlerdim etrafa ne koku ne de tüy
uçma sorunum yoktu..Çevremdeki insanların %99 u da beni severler kimse ile bir sorunum olmadı
Hatta güvercin beslerken de baya bir destek aldım çevremdeki eş-dostlardan.
Güvercinlerimi beslediğim yer 4 katlı bina (8 daire) nın çatısı bina kendimize ait kiracılarımız mevcut
ve hiçbiri ile de sorunumuz yok hepsiyle iyi geçiniyoruz..Çatımın üstü kapalı fakat yan ve ön taraflardan çatım açık
Kuşların girmesine veya dışarı çıkmasına bir engel bulunmuyor kuşları uçurduğum zaman
İlk olarak benim kendi çatıma iniyorlar daha sonra oradan tekrar yandaki 2.5 metrelik boşlukdan çatının içine
giriyorlar..Yani kimsenin balkonuna bir saldırı söz konusu değil..
Mutlu mesut kuşlarımı besliyordum..Taa ki 3 ay öncesi kapıma zabıta gelinceye kadar..
İşte olduğum için evden aradılar gel zabıta geldi diyerek..
İşi bıraktım ve eve döndüm..Zabıtalar ile konuştuk dediler ki çevreden şikayet var kuşları yok edeceksin.
Dedim benim kuşlarımın kimseye zararı yok kim şikayet etmiş veya neden etmiş dedim.
Bana sadece şikayet var sana 1 hafta veriyoruz hepsini yok et aksi taktirde para cezası uygulanacak ve kuşlar alınacak denildi.
Bende ilkden umursamadım beslemeye devam ettim..Aradan 20 gün geçti tekrar geldiler bu seferki zabıtalar
Daha iyi yaklaştılar konuştuk dediler ki şikayet var bizim elimizden birşey gelmiyor..İnsan evladı ya kokudan ya tüyden ya sesden
rahatsız olmuşlardır dediler..Ben kendimi savundum hatta çatıya çıkıp baktırmayı teklif ettim yoğunuz 1 hafta süre veriyoruz kaldır sat
hepsini dediler..Yine satmadım aradan 3 gün geçince kontrol'e gelmişler satıldımı diye yine işten döndüm konuştum.
Bir dahaki gelişimizde para cezası uygulanacak dediler..Evdekilerin de huzuru kaçtığı için kuşlarımı dağıtmak zorunda kaldım.
Ama sizlerde iyi bilirsiniz ki güvercin beslemeye başlayan insanın o duyguyu kaybetmesi çok kötü birşey sürekli aklımda beslemek istiyorum
Çünkü zamanımı en iyi değerlendirdiğim aktivitelerden birisi bu..İşten gelince en büyük hobim bu benim.
Belediye'ye yazı yazdım böyle böyle çatımda koku, pislik, tüy sorunu yok gelip kontrol edilsin ve tekrar başlamama izin verilsin diye ama
günlerdir beklediğim cevap gelmedi dönüş yapılmadı..

Yazı baya uzun oldu ama olayın bütün ayrıntılarını sizler ile paylaşmak istedim.
Ben tekrar başlayacağım ve bu zabıtaların geleceğini %100 biliyorum çünkü bilemediğim bir sebebden birileri beni şikayet ediyorlar..
Bu sebeb kesinlik ile kuşlarım ile alakalı değildir.

Benim şimdi tekrar başladığımda zabıtalar yine geldiğinde karşılarına sunacağım bir evrak vb. birşey ile benim kuşlarımı almalarını veya para cezasını
engellememm lazım..Böyle bir evrak alınması söz konusumu, nereden temin edilir, bir yerden böyle bir izin alabilirmiyim.
Veya daha başka bir çaresi varmı bilen veya daha önce başına gelmiş arkadaşlardan destek istiyorum..

Şimdiden yardım etmeye çalışan, bu yazılarımı sonuna kadar okuyan herkeze teşekkür ediyorum..
Güvercin beslemek 1-2 aylık bir şey değildir hepiniz bilirsiniz..Bir kere başladığımı ömür bitene kadar devam eder :)

Canım kardeşim yazıyı öyle yazmışsın ki sanki sütten çıkmış ak kaşık sen rahatsızlık yok, koku yok ,tüy yok çamaşırları asanların çamaşırları kirlenmiyor elinde poşetle sırık sallamıyor bozuk yumurtaları ve taş atmıyorsan gençsin adamın kızına ve karısına kesinti varmı o da yoksa 5-6 adet posta güvercini alıp bir posta derneğine kayıt olup onda eline belgeni alıp il tarım müdürlüğüne gidip bunların evcil güvercin olduğu belgesini hazırlayıp uçurmadığını belirli periyotlarda antreman uçuşu yaptığını belgeleyip belediyeye gerekli müracatını yapmanı tavsiye edicem saygılarımla.

Öncelik ile yorumunuz ve tavsiyeniz için çok teşekkür ederim..
Dediğim gibi kimse ile bir sorunum yok çevremdeki çoğu insan 40 yılın üstünde dostlukları olan bir geçmişe sahip..
Dediğiniz gibi hiçbir olay yaşanmıyor çamaşırlar asılı olduğu için kuş salmayı bırakın bir iftira olur diye çatıya bile çıkmıyorum malum yabaniler pisler suç bize patlar diye çok temkinli davranıyorum..Kimsenin karısına, kızına da bakacak değilim çünkü çok eskilere dayanan bir muhabbetlerimiz olduğu için böyle şeyleri risk alamam :)

Dediğiniz şeyi yapsam (5-6 adet posta alıp kümese atsam..Derneğe kayıt olup dediğiniz gibi belgeleri alsam) ama belgeyi aldıkdan sonra postaları kaldırsam mardin beslesem...Zabıtalar geldiğinde olurda bir ihtimal kuşdan anlayan biri çıkarda bunlar posta değil belge geçersiz derse ne olur yine eski olay tekrar mı eder..
Teşekkürler

Canım kardeşim gün ve ay vermiyeyim ortalık yatışana sular durulana kadar posta derneği ve il tarım müdürlüğü ve zabıta ile yazdıklarımın hepsini uygulamağa çalışmanı gelip görmelerini sağladıktan sonra dediklerini yapabilirsin yaşanmış olayların sonucunu sana aktarmaya çalıştım saygılarımla.

Dediğinizi bayramdan sonraki hafta başlatıyorum..
İlk olarak yakınımdaki derneğe üye olacağım..Daha sonra il tarım müdürlüğüne gidip bilgi alacağım..
İnşallah haftalar boyunca belge için bekletmezler.

il tarım müdürlüğüne email atmıştım böyle bir konu hakkında bilgi almak için..
Geri dönüşleri ise olumsuz oldu.

ŞEHİR MERKEZLERİNDE KÜMES HAYVANI VE ÇİFTLİK HAYVANI BESLENMESİ YASAKTIR.

Çevremde besleyen insanlar köydemi yaşıyor dememek için kendimi zor tutuyorum.

Geri