Güvercinleriminin Irkı Ne?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tugay16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Tugay16

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
tugay özgür
Meslek
Pazarlamacı
İlgi Alanı
=http://imageshack.us/photo/my-images/829/dsc04073mp.jpg/]
dsc04073mp.jpg
[/URL]

Daha yeni başladım güvercin Beslemeye Arkadaşım hediye etti bu güvercinlerimimin cinsi ne acaba

Beyler yokmu kuşlarımın ırkını bilen ??? :hayir:

Kelebek

oğuzz26' Alıntı:

peki sadece kelebekmi hani bursa oynarı falan diyorlar ya öyle değilmi??

Tugay16' Alıntı:
oğuzz26' Alıntı:

peki sadece kelebekmi hani bursa oynarı falan diyorlar ya öyle değilmi??
bursa oynarla alakası yok bu kuşların onlar paçasız oluyor seninki normal kelebek saya derler bazı yerlerde.

tamam kardeşim sağolasın peki kuşlar nasıl iyimi ben pek anlamam kuşları alalı henüz 1 hafta oldu düzenli yem veriyorum salıyorum

Kelebekten pek anlamıyorumda duruşları falan sağlıklı görünüyorlar.

Arkadaşın sağlam arkadaşmış, tebrik ederim. Kuşlar ziyadesiyle güzel. Irkları kelebek, renklerinin de özel bir adı vardı fakat hatırlamıyorum. Ben kuşları çok beğendim. Maşallah. Tüyü kadar ömrü olsun, güle güle besle.

DERVİŞ' Alıntı:
Arkadaşın sağlam arkadaşmış, tebrik ederim. Kuşlar ziyadesiyle güzel. Irkları kelebek, renklerinin de özel bir adı vardı fakat hatırlamıyorum. Ben kuşları çok beğendim. Maşallah. Tüyü kadar ömrü olsun, güle güle besle.

Sağol kardeşim inş. allah yavrularınıda görmeyi nasip eder nasıl olucak bilmiyorum ama bekliycem bakalım nezaman yumurtlarlarsa (:

Maşaallah güzel kelebekler, güle güle besle.

Peki Bu güvercinler eşe nezaman düşer nasıl anlıycaz bu konudada yardımcı olursanız çok sevineceğim

tugay, kuşların 10 numara, eş konusunda ise biraz bekle ve yem olarak fi kullan kızışsınlar daha çabuk eş tutarlar, fakat sana nacizane önerim, güvercinler için satılan suluk ve yemliklerden kullanman, yerdeki yemliğe her türlü bok püsür bulaşabilir hatta dışarıda gezen kuşlarının ayaklarına bulaşan bir bakteri olursa ve resimdeki gibi o kuşun yemliğin içinde yürürse, diğer kuşlarına da bu bakteriler rahatlıkla bulaşabilir.

Kuşlarını erken kızıştırmak için kenevir yada nijer verilir ama tabi avuç avuç değil kuşlarının sayısına göre değişir.Fazla verildiği taktirde yağlanmaya sebeb olur.Benim sana bazı tavsiyelerim madem kuşculuğa yeni basladın öncelikle yapman gerekenler kuşçu dükkanına gidip birtane yemlik ve suluk alman.Sabah ve aksam olmak üzere önlerinde 24 saat yem durmucak şekilde yemlersen daha iyi olur.Resimde avuç avuç önlerinde yem var bu kötü birşey değil ama kuşların canlı durmasını engeller.Birde çatıda besliyorsun sanırım kuşcu dükkanlarında vitamin taşı ve killi toprak satılır sürekli onlardan bi kapta bulundurmanı tavsiye ederim.Kuşlarının eşe gelip yumurtalaması içinse önce folluk tutmaları lazım folluk tutuklarında zaten kızarlar yavru kuş değil kuşların yetişkin resimden gördüğüm kadarıyla.İyi beslemeler hayırlı olsun kuşlarında gayet sağlıklı ve güzeller maşallah...

Tugay16' Alıntı:
alger' Alıntı:

Sağol kardeşim (:

Tugay kardeşim sitemize hoşgeldin.
Kuşlarının hayrını göresin .

Sanıyorum ki, yukarıda Hakan ağabeye yanlışlıkla o tür kelamda bulundun.
Yaş kısımlarına dikkat edersen sevinirim kardeşim .

kuşlar güzelde benim dikkati mi yerlerde ki yemler çekti biraz fazla cömert davranmışsınız kuşlara (:

SNRAVCI' Alıntı:
Tugay16' Alıntı:
alger' Alıntı:

Sağol kardeşim (:

hemen düzeltiyorum abi özür dilerim hakan abi daha yeni olduğum için acamiyuiz heyecanda var kusuruna bakma abi.
Sağol abi :)

FeLix_' Alıntı:
tugay, kuşların 10 numara, eş konusunda ise biraz bekle ve yem olarak fi kullan kızışsınlar daha çabuk eş tutarlar, fakat sana nacizane önerim, güvercinler için satılan suluk ve yemliklerden kullanman, yerdeki yemliğe her türlü bok püsür bulaşabilir hatta dışarıda gezen kuşlarının ayaklarına bulaşan bir bakteri olursa ve resimdeki gibi o kuşun yemliğin içinde yürürse, diğer kuşlarına da bu bakteriler rahatlıkla bulaşabilir.
Sağol abi bu önerini dikkate alıp hemen bir yemlik ve suluk alıcam (:

Tugay16' Alıntı:
SNRAVCI' Alıntı:
Tugay16' Alıntı:
alger' Alıntı:

Sağol kardeşim (:

hemen düzeltiyorum abi özür dilerim hakan abi daha yeni olduğum için acamiyuiz heyecanda var kusuruna bakma abi.
Sağol abi :)

Sorun değil alışırsın zamanla, hoşgeldin foruma umarım sana faydalı bilgiler edindirebiliriz.

serkanfvz' Alıntı:
Kuşlarını erken kızıştırmak için kenevir yada nijer verilir ama tabi avuç avuç değil kuşlarının sayısına göre değişir.Fazla verildiği taktirde yağlanmaya sebeb olur.Benim sana bazı tavsiyelerim madem kuşculuğa yeni basladın öncelikle yapman gerekenler kuşçu dükkanına gidip birtane yemlik ve suluk alman.Sabah ve aksam olmak üzere önlerinde 24 saat yem durmucak şekilde yemlersen daha iyi olur.Resimde avuç avuç önlerinde yem var bu kötü birşey değil ama kuşların canlı durmasını engeller.Birde çatıda besliyorsun sanırım kuşcu dükkanlarında vitamin taşı ve killi toprak satılır sürekli onlardan bi kapta bulundurmanı tavsiye ederim.Kuşlarının eşe gelip yumurtalaması içinse önce folluk tutmaları lazım folluk tutuklarında zaten kızarlar yavru kuş değil kuşların yetişkin resimden gördüğüm kadarıyla.İyi beslemeler hayırlı olsun kuşlarında gayet sağlıklı ve güzeller maşallah...
Sağol abi bu folluk tutmaları nasıl oluyo elimde o yumurtlamaları için folluklardan var fakat içine pislerler falan diye koyamadım

Tugay16' Alıntı:
serkanfvz' Alıntı:
Sağol abi bu folluk tutmaları nasıl oluyo elimde o yumurtlamaları için folluklardan var fakat içine pislerler falan diye koyamadım

O aldığın şey buna benziyor ise http://www.vixpet.com/guvercin_follukları.html onu kümese koy içinde keçesi ile birlikte, araya dereye çevreye az biraz süpürge otu at ki yumurta yapıp yapmayacaklarını anla. Kuşlarına arkadaşın dediği gibi yem ver, başka da sorun yok. Ayrıca elbette pisletecekler o konuda yumurta olduktan sonra yapabileceğin birşey yok, sen ne kadar yumurta olduktan sonra orayla ilgilenirsen o kadar anne ve babayı soğutursun. En güzeli kendi haline bırakmaktır.

Folluk tutma dediğim olay erkek kuşların kümesindeki yuva bölmelerine örnek vericek olursak bu limon kasasıda ola bilir yada kendin boyutlandırarak tahtalarla yapa bilceğin kuşların içine girip yumurtlaması denilen şey folluktur birde bunların içine konulan yavruluk yumurtalık var sende bundan var sanırım plastik çekinme pislesinler koy follukların içine yumurtalıkları erkeklerin kümesini benimseyip yakında follukların içinde ötmeye baslar böylece dişilerde kızar ve eşe gelirler vs vs diye gider iyi beslemeler :)

alger' Alıntı:
Tugay16' Alıntı:
serkanfvz' Alıntı:

O aldığın şey buna benziyor ise http://www.vixpet.com/guvercin_follukları.html onu kümese koy içinde keçesi ile birlikte, araya dereye çevreye az biraz süpürge otu at ki yumurta yapıp yapmayacaklarını anla. Kuşlarına arkadaşın dediği gibi yem ver, başka da sorun yok. Ayrıca elbette pisletecekler o konuda yumurta olduktan sonra yapabileceğin birşey yok, sen ne kadar yumurta olduktan sonra orayla ilgilenirsen o kadar anne ve babayı soğutursun. En güzeli kendi haline bırakmaktır.
Abi ben kuşlar için o yuvalık yaptım yalnız olmadı sanırım tam anlayamadım bana bir akıl verebilirmisin resmi koyuyorum

dsc04075o.jpg

Ortadaki tahtayı cıkar çok ufak kasayı tek basına bir folluk olarak kullan yani her kasa bir takım kuş için olsun.Örnek istersen diğer arkadaşlarımız abilerimizin kümeslerinin fotolarına baka bilirsin siteden biraz incelersen nasıl birşey yapıcanı kendi kafanca tasarlarsın.

Geri